MENU

20 juliol, 2012 Comentaris tancats a 50 anys de James Bond o com reiventar-se constantment Visualitzacions: 1032 Cinema Narcís Mir

Reinventar-se, reciclar-se i  buscar noves sinergies són paraules o frases que, en els últims temps, comencem a estar cansats de sentir  a qualsevol tertúlia o xerrada. Suposo que és un efecte provocat per la crisi econòmica, que també afecta el món del cinema i ara, amb la pujada de l’IVA, el colpeja violentament. Però en …

50 anys de James Bond o com reiventar-se constantment

Reinventar-se, reciclar-se i  buscar noves sinergies són paraules o frases que, en els últims temps, comencem a estar cansats de sentir  a qualsevol tertúlia o xerrada. Suposo que és un efecte provocat per la crisi econòmica, que també afecta el món del cinema i ara, amb la pujada de l’IVA, el colpeja violentament. Però en canvi, si hi ha una franquícia que s’ha sabut reiventar, provocar canvis i  fer una aposta decidida per adaptar-se a les noves necessitats és la de James Bond. Enguany la saga cinematogràfica celebra 50 anys i ho farà en plena forma, coincidint amb l’estrena de l’aventura número 23 de l’agent britànic.

Al llarg de tots aquest anys no només ha canviat de cara, sinó que s’ha adaptat als canvis que hi ha hagut en el gènere i també l’evolució del mateix cinema. Va començar a fer els primers passos als anys seixanta, va continuar  treballant en plena guerra freda, va passar la crisi qualitativa del cinema dels anys vuitanta, va remuntar el vol als anys noranta i, ara, arriba amb més força que la que mostrava l’emblemàtic Richard Kiel, tot i que només va participar en dues pel·lícules.

En els seus 50 anys, el que ens agrada més de Bond és el seu caràcter, inalterable, transcendental quan toca i irònic en les situacions més complicades. És capaç de colpejar el seu enemic amb una mà mentre agita el seu Martini amb l’altra; d’anar ben vestit i elegant en plena persecució o ni despentinar-se quan cal posar a lloc al terrorista més perillós del planeta. Per tot això, i altres coses, ha aguantat 50 anys sense grinyolar.

Ara, per celebrar aquest aniversari, d’aquí a poc començarà el rodatge de l’esperada Skyfall, amb el guardonat director Sam Mendes al capdavant i amb guió signat per Neal Purvis, Robert Wade i John Logan. Aquesta serà la tercera vegada que Daniel Craig es posa a la pell del personatge, a qui l’acompanyaran Javier Bardem, Judi Dench, Naomi Harris, Bérénice Marlohe, Ralph Fiennes, Albert Finney i Ben Whishaw, entre d’altres.

A Skyfall, la lleialtat de Bond per al seu cap, M,  es posarà a prova quan el passat d’M torna per turmentar-la. La seva vida es veurà en perill i l’agent 007 haurà de localitzar i eliminar l’amenaça, sense que li importi el preu personal que n’haurà de pagar. Però en el fons, la història que aportarà aquest 23è film protagonitzat per l’agent d’MI-6 ens és igual, perquè la seva recepta quasi mai falla, sempre disposa de tots aquells ingredients que tots volem veure i que ens empassem gratament.

Reinventar-se, reciclar-se i  buscar noves sinergies són paraules o frases que, en els últims temps, comencem a estar cansats de sentir  a qualsevol tertúlia o xerrada. Suposo que és un efecte provocat per la crisi econòmica, que també afecta el món del cinema i ara, amb la pujada de l’IVA, el colpeja violentament. Però en …

Comments are closed.