MENU

24 juliol, 2012 Comentaris (3) Visualitzacions: 2100 Cinema Víctor Gonzàlez

La brutal massacre perpetrada pel psicòpata James Holmes al cinema Century 16 d’Aurora a prop de Denver, Colorado, a l’estrena del film The dark knight rises, de Cristopher Nolan,  ens ha deixat bocabadats a tots. Natural de San Diego, llicenciat en neurociència i amb només 24 anys, entra a la sala per la porta d’emergència …

Tragèdia i mort a l'estrena de Batman

La brutal massacre perpetrada pel psicòpata James Holmes al cinema Century 16 d’Aurora a prop de Denver, Colorado, a l’estrena del film The dark knight rises, de Cristopher Nolan,  ens ha deixat bocabadats a tots.

Natural de San Diego, llicenciat en neurociència i amb només 24 anys, entra a la sala per la porta d’emergència i es dedica a disparar al públic amb quatre armes i més de sis milers de bales, tot adquirit legalment per internet o a botigues locals. La indumentària: guants de combat, casc i malles balístiques, armilla antibales, protector de coll i engonals i  màscara de gas. Al seu apartament: acumulació d’explosius incendiaris i químics i un sistema per fer-los esclatar tan bon punt entri la policia. A l’aparcament del cinema, i en el moment de la detenció, ensenya a les forces de l’ordre com s’ha tenyit els cabells de vermell: «Sóc el Joker», els diu. «L’enemic de Batman

Una broma? Els fans el confonen amb Bane. Tot vestit de negre, llança gasos lacrimògens a les famílies i els adolescents que han esperat mesos per veure el film. Les escenes d’acció de la pantalla es barregen amb els trets indiscriminats del degenerat James Holmes. Tom Hardy (l’actor que fa de Bane) és substituït per una bèstia humana de carn i ossos que dispara a boca de canó contra qualsevol persona que es mou (mata una nena de sis anys, fereix un nadó de quatre mesos), en total dotze morts i cinquanta-nou ferits. Una tragèdia.

El monstre dels multiplex supera Batzarro, Cluemaster, Humpty Dumpty, Killer Moth, Crazy Quilt i el Pingüí, els adversaris de Batman. És real, està boig i ha deixat els seguidors consternats. Feia mesos que la comunitat cinèfila parlava de l’estrena del film. Aquí, els bastards, en mails interminables, hem estat discutint el tema de Batman i com es podria encarar al bloc. Els assassinats de Holmes ens ha deixat sense paraula. Aquest energumen ha apuntat directament al cor dels cinèfils. El cinema no serà el mateix a partir d’ara.

Algunes veus, com va passar amb la massacre de Columbine a només 15 quilòmetres d’Aurora, ja diuen que la violència ficcionalitzada porta a la violència real. Una estupidesa de la qual no vull ni parlar-ne. El que sí és sorprenent és el fet que la lliure circulació i compra d’armes a Amèrica no hagi estat mai penalitzada. Després de l’excel·lent documental Bowling for Columbine (1999), de Michael Moore, la seva venda no només ha no ha disminuït, sinó que la National Rifle Association s’ha fet més forta i s’han perpetrat matances molt greus com ara la de Virginia Tech, amb trenta-dues víctimes, l’any 2007.

Ara la gent té por d’anar a les sales. Per exemple, les mesures de seguretat s’han incrementat a les entrades dels cinemes dels Estats Units amb guardes de seguretat, policies i cotxes patrulla. Els fans ja no poden entrar disfressats com a superherois, emmascarats o amb armes de plàstic. Alguns pares han prohibit als seus fills anar a veure The dark night rises i es fan escorcolls massius abans de passar per taquilla. La histèria col·lectiva s’ha instal·lat després de la matança.

Estic segur que alguns cinèfils haureu trobat similituds entre James Holmes i Eric Bindford, el protagonista de Fondre a negre (1980), aquella pel·lícula de culte que va deixar empremta a molts adolescents dels vuitanta. El senyor Binford és un ésser quixotesc que, obsessionat per les pel·lícules, es disfressa dels seus personatges principals (Dracula, la Mòmia, Holapong Cassidy i Norman Bates) per després matar les seves víctimes. James Holmes ha anat més enllà per causar el màxim dany possible d’una tongada, disfressat de Joker i de Bane a la vegada, dins d’una sala de cinema. Desgraciadament, la realitat supera, i de lluny, la ficció.

El criminal del multiplex haurà de respondre dels seus actes davant la justícia. I la seva acció passarà, malauradament, als annals tràgics de la història del cinema.

La brutal massacre perpetrada pel psicòpata James Holmes al cinema Century 16 d’Aurora a prop de Denver, Colorado, a l’estrena del film The dark knight rises, de Cristopher Nolan,  ens ha deixat bocabadats a tots. Natural de San Diego, llicenciat en neurociència i amb només 24 anys, entra a la sala per la porta d’emergència …

3 comentaris to Tragèdia i mort a l'estrena de Batman

  1. Biel ha dit:

    Magnífic article Victor!!
    M’has fet entrar ganes de revisar “Angoixa”, la petita meravella poc valorada de Bigas Luna.

  2. Black Mamba ha dit:

    El que més em carda (a part dels pobres inocents) és el que ja has comentat, que després van en contra de la violència a la tele, pelis i videojocs i no diuen res de les armes. I comencen a prohibir material audiovisual sense motius. Ho trobo penós.

    Si ja costava (per preus) anar al cinema, ara se li afegeix el “cangel·lo” de poder-t’hi trobar un psicòpata que no distingeix realitat i ficció.