MENU

9 agost, 2012 Comentaris (2) Visualitzacions: 1400 Cinema Víctor Gonzàlez

Si fem cas dels polonesos, la ciutat d’Szcezin té la sala de cinema més antiga del món. He baixat aquests dies a aquesta plujosa metròpolis per trepitjar en persona aquest indret. El recinte, petit, no és gaire lluny de l’estació de trens i amb un gran cartell anuncia que es va inaugurar el 26 de …

Chuck Norris a Polònia

Si fem cas dels polonesos, la ciutat d’Szcezin té la sala de cinema més antiga del món. He baixat aquests dies a aquesta plujosa metròpolis per trepitjar en persona aquest indret. El recinte, petit, no és gaire lluny de l’estació de trens i amb un gran cartell anuncia que es va inaugurar el 26 de setembre del 1909. Es diu Pioneer i, tot i renovat, encara manté un cert ambient de cinema d’època. Un dels projectors i el piano són els originals i ara hi passen pel·lícules americanes doblades en polonès amb una veu monòtona masculina (sempre la mateixa) que no es digna ni a seguir el moviment dels llavis dels actors. Jo, el doblatge, sempre l’he trobat una pràctica nefasta i destructora per al cinema, però és en els països de l’est d’Europa on el fan encara més avorrit i emmascarador. Però anem al que ens interessa.

L’any 2002 es va fer un sanejament de la sala Pioneer i es varen trobar els documents que demostraven que era el cinema en funcionament amb més temps sobre el planeta Terra. Però no és cert. Com a bon bastard he fet una mica de recerca després de visitar-lo i m’he adonat que fins al 2008 sí que apareixia al llibre Guinness, però a partir del 2009 els documents presentats pel cinema Biograf Teater de la petita ciutat danesa de Korsor, guanyaven Polònia per golejada ja que s’havia inaugurat el 30 de gener del 1907, dos anys abans que el Pioneer, amb un edifici que encara conserva la façana original.

De tornada a l’hotel, i fent una mica de zàping, m’he trobat el rostre modificat i momificat per la blefaroplàstia d’un Chuck Norris de 72 anys en un anunci de trenta segons pel banc polonès WBK amb el lema: «At WBK bank everyone can be like Chuck Norris», és a dir: «Al banc WBK, tothom pot ser com Chuck Norris.» Un segon anunci juga amb la paraula FAKturi que es podria entendre com a FUCKturi. Si us interessa veure la resta de vídeos, amb el doblatge irritant del qual us parlava,  ho podeu fer aquí. No cal dir que l’actor es troba present en totes les cadenes de televisió, internet, ràdio, premsa i  plaques publicitàries de Polònia des del mes de febrer del 2012, amb entrevistes en prime time. Fa gràcia veure envellida la icona antiroig i reaganià del cel·luloide dels vuitanta en una grandiosa campanya mediàtica per un banc (ara destructors del capitalisme) i en un país on encara es poden veure els vestigis d’un comunisme gris en els edificis i els rostres de la gent trenta anys més tard.

L’entranyable Pioneer ja no apareixarà en el rècord Guinness aquest 2012, però Polònia sempre tindrà Chuck Norris; el nou heroi plastificat d’uns vells temps que, vulguem o no, han quedat en el record.

Si fem cas dels polonesos, la ciutat d’Szcezin té la sala de cinema més antiga del món. He baixat aquests dies a aquesta plujosa metròpolis per trepitjar en persona aquest indret. El recinte, petit, no és gaire lluny de l’estació de trens i amb un gran cartell anuncia que es va inaugurar el 26 de …

2 comentaris to Chuck Norris a Polònia

  1. Bob Merrick ha dit:

    Chuck Norris se comió una tarta entera antes de que sus amigos pudieran decirle que había una stripper dentro. -Una patada voladora de Chuck Norris es el método preferido de ejecución en 16 estados. -Para la mayoría de la gente, el testículo izquierdo es más grande que el otro. Para Chuck Norris, cada testículo es más grande que el otro -En el comienzo fue la nada. Entonces Chuck Norris le dio una patada en la cara y le dijo: “buscate un trabajo”. Así empezó el universo. -La idea inicial de Supervivientes era poner a un grupo de gente en una isla con Chuck Norris. Como no hubo supervivientes, el episodio piloto nunca se emitió. -El triángulo de las bermudas era un cuadrado hasta que Chuck Norris le jodió una esquina de una patada. -James Cameron pensó en Chuck Norris para el papel de Terminator, pero se dio cuenta que parecería un documental y eligió a Arnold Schwarzenegger. -Chuck Norris no hace el pino, empuja la tierra para abajo -Chuck Norris es la razón por la que Wally se esconde -Chuck Norris viajó atrás en el tiempo para detener el asesinato de JFK. Cuando Oswald disparó, desvió las balas con la barba. La cabeza de JFK explotó de la impresión. – Chuck Norris no es la segunda encarnación de Cristo, Cristo fue la primera encarnación de Chuck Norris. – El titulo original de la Biblia era “Chuck Norris y amigos” -Chuck Norris puede dividir por cero. -Una imagen vale más que mil palabras. Chuck Norris vale más que un billón de palabras. -Cuando Chuck Norris habla todo el mundo escucha. Y muere. -Chuck Norris tiene 12 lunas. Una de ellas es la Tierra. -Chuck Norris pidió un Big Mac en el Burger King. Y le dieron uno. -Un día Chuck Norris paseó por la calle con una gran erección. No hubo supervivientes. -Hay un orden en el universo: Espacio, tiempo y Chuck Norris…. estaba bromeando… Chuck Norris es el primero. -Chuck Norris aparecía originalmente en el videojuego “Street Fighter II”, pero fue eliminado por los beta-testers debido a que cualquier botón le hacia dar patadas giratorias. Cuando le preguntaron sobre este “fallo”, Chuck respondió: NO ES NINGUN FALLO. -Chuck Norris fue el cuarto Rey Mago, y entrego al niño Jesús el don de la barba, la cual llevo hasta el día de su muerte. Los otros tres Reyes Magos, celosos por la preferencia que Jesús mostró hacia el obsequio de Chuck, acordaron borrarlo de la Biblia. Los tres murieron poco después debido a unas misteriosas heridas, al parecer provocadas por patadas giratorias. -Las lagrimas de Chuck Norris curan el cáncer, lastima que nunca haya llorado, NUNCA!!!! -En una habitación normal hay 1242 objetos que Chuck Norris puede usar para matarte, incluyendo la habitación por si misma.