MENU

3 setembre, 2012 Comentaris tancats a Mama, jo vull fer una websèrie…! Visualitzacions: 811 Sense categoria David U. Ruiz / @callahan_ruiz

Ara que tothom vol ser tan cool comentant les vint-i-tres sèries de televisió que segueix setmanalment, convindria no deixar de banda un dels fenòmens que han sorgit de retruc d’aquesta suposada època daurada dels serials televisius: les websèries. I és que ara no només tothom segueix vint-i-tres sèries setmanalment, sinó que a més, tothom coneix …

Mama, jo vull fer una websèrie…!

Ara que tothom vol ser tan cool comentant les vint-i-tres sèries de televisió que segueix setmanalment, convindria no deixar de banda un dels fenòmens que han sorgit de retruc d’aquesta suposada època daurada dels serials televisius: les websèries. I és que ara no només tothom segueix vint-i-tres sèries setmanalment, sinó que a més, tothom coneix algú que s’ha emmerdat de ple en l’aventura de produir-ne una. Internet i la democratització de l’audiovisual en tenen la gran culpa. Heus aquí alguns exemples tan propers com bastardament recomanables.

TETAS Y CULOS, del polifacètic Jacint Casademont, un producte que més que una websèrie típica, és una videocrítica setmanal d’uns cinc minuts la peça en què s’apunta amb pistola a un gènere cinematogràfic molt concret: el thriller eròtic que, amb l’excusa d’oferir amb les seves trames moltes tetes i molts culs, va infestar les sales comercials durant la dècada dels noranta. En Jacint, Cinto pels amics, crític de cinema i sobretot bon sabedor de les mancances i costos de producció de qualsevol producte audiovisual, inverteix gairebé tot el seu savoir faire en el guionatge, la posada en escena i la presentació, per oferir un producte ràpid, fresc i ben acabat, de factura quasi Juan Palomo, amb el segell de nova creació Factoria Corman (productora de continguts audiovisuals, de la qual sentireu a parlar molt, creieu-me). La gràcia afegida al producte és el disseny que fa el propi Jacint del seu alter ego a la sèrie, una paròdia de la sempiterna i estirada figura del crític cinematogràfic, i del seu somni etern, clar: destruir amb la paraula infinitat de films lamentables, i no tant. Tetas y culos s’ha fet seu l’estiu, fins arribar a un total de 9 episodis.

CRÓNICAS DRAKONIANAS, del grup d’espectacles medievals i productora Drakonia, una websèrie que conté els més de deu anys d’experiència de la companyia en el món dels espectacles medievals i la lluita escènica. Fa un parell d’anys, els seus líders, els indissolubles Cesc Martinell i Mireia Blasco, van idear-ne una primera temporada de 8 episodis que aviat es va convertir en una realitat d’èxit, vista arreu del món mercès als milers de seguidors que van aflorar a través de la xarxa. Jo, que he tingut el plaer de col·laborar en algun dels seus episodis i he pogut veure’ls en acció, dono fe que són un model de treball en equip i, vistos els resultats, sobretot prova evident que no cal tenir gaire pasta per fer una digníssima sèrie d’aventures i fantasia medieval inspirada en Tolkien i el seu univers. I és que Crónicas drakonianas va néixer amb la ferma voluntat de promocionar el propi grup d’espectacles Drakonia tirant tant de les seves aptituds escèniques com dels propis i valuosíssims recursos de vestuari i attrezzo, així com de la seva immensa i inesgotable capacitat productiva, fets que en molt poc temps els han convertit en un fenomen de masses inusual en el món de les websèries. L’any passat es van engrescar en la producció i realització d’una segona temporada de 13 episodis, sens dubte molt més ambiciosa argumentalment, que s’acaba d’estrenar a la xarxa el passat mes d’agost amb el primer episodi El despertar de la oscuridad, i en què han col·laborat desinteressadament artistes com l’actor Martí Peraferrer i el cantant Albert Pla, entre d’altres.

N-II, de Juanka Santavaro i Sandra Ojosnegros, és un projecte de websèrie d’humor amb la prostitució de carretera com a teló de fons. Amb una ben treballada direcció de càsting i de direcció d’actors com a fonaments, l’episodi pilot destil·la cinisme i mala llet gràcies a uns diàlegs àgils i punyents que cedeixen a un parell de meuques el paper d’analistes crítiques del superficial i pervers món que les envolta. La websèrie disposa, a expenses de trobar el suport econòmic necessari per desenvolupar-la íntegrament, d’un episodi pilot que s’estrenarà durant la tardor vinent, i que té el polifacètic Guillem Terribas d’artista convidat. Més info a Jeykey Produccions.

SCALLETTI: GIRONA CONNECTION, d’un servidor. Fa un parell d’anys, revisisant el meravellós videoclip Sabotage dels Beasty Boys (realitzat per Spike Jonze), va sorgir de la meva bastarda i malaltissa ment la idea de fer un fals tràiler sobre una hipotètica pel·li de polis ambientada a Girona, reformulant-la en clau de paròdia i de l’humor absurd destil·lat per films cabdals com ara Top Secret i Agárralo como puedas, sense oblidar al mític Inspector Vivancos del show televisiu Aquesta nit vindrem a sopar, entre d’altres, els tòpics de gènere policíac i d’acció de pel·lis i sèries dels setanta i vuitanta. La broma va ser presentada als Premis Kreas de l’Ajuntament de Girona i, contra pronòstic, guardonada amb una petita beca d’ajut a la seva execució, cosa que va obligar a l’equip responsable, a idear un argument mínim per intentar seguir l’estela de l’il·lustre tràiler fals Machete, de Robert Rodríguez. La sèrie ens presenta Harry Scalletti, un policia d’homicidis de Los Àngeles de mètodes poc ortodoxos que és destinat de manera rocambolesca a Girona per destapar una suposada conxorxa ideada per l’organització criminal internacional Spectrum per boicotejar l’imminent cimera internacional que s’ha d’organitzar a la ciutat. Per falta de mossos d’esquadra amb un mínim d’aptituds disponibles, el policia municipal Joan Vicens Aymerich i Palomero és designat el seu company en aquesta esbojarrada missió. La sèrie, també amb segell de la Factoria Corman, es va començar a gravar el mes d’octubre passat durant els caps de setmana, amb els guions d’Angel Amieva, Nacho García, Berenguer Costa i jo mateix, i a expenses de la gravació de l’últim episodi dels 10 que conformen aquesta única temporada, s’estrenarà a la xarxa durant el proper mes d’octubre, prèvia presentació al cinema Truffaut de Girona. Rubèn Merino, Àngel Amieva, José García, Guillem Terribas, Susanna Riera, Albi Rueda i Ignasi Tomás en són alguns dels principals protagonistes. L’escriptor i periodista Pep Prieto, l’humorista Dani Lagi, el periodista Sergi Caballero i el mateix Johnny Depp en són alguns dels seus il·lustres artistes convidats. Properament web, info i la resta de mandangues.

Ara que tothom vol ser tan cool comentant les vint-i-tres sèries de televisió que segueix setmanalment, convindria no deixar de banda un dels fenòmens que han sorgit de retruc d’aquesta suposada època daurada dels serials televisius: les websèries. I és que ara no només tothom segueix vint-i-tres sèries setmanalment, sinó que a més, tothom coneix …

Comments are closed.