MENU

24 octubre, 2012 Comentaris (2) Visualitzacions: 1563 Cinema Jep Soler

Les modes van canviant i els records també. Aquesta frase, inventada fa uns segons i sense gaire sentit (o sí) em transporta a l’adolescència, quan a Girona s’organitzaven les deu hores de terror als cinemes Catalunya i les vuit hores del Paladium d’Anglès. Era l’esdeveniment de l’any, tota la setmana esperant per submergir-nos en la …

Acocollona’t 2012: torna el terror en estat pur

Les modes van canviant i els records també. Aquesta frase, inventada fa uns segons i sense gaire sentit (o sí) em transporta a l’adolescència, quan a Girona s’organitzaven les deu hores de terror als cinemes Catalunya i les vuit hores del Paladium d’Anglès. Era l’esdeveniment de l’any, tota la setmana esperant per submergir-nos en la foscor de la sala i devorar una pel·li darrere una altra sense temps d’eixugar-nos els esquitxos de sang. L’emoció estava assegurada, els continguts i la qualitat del film no importaven, al contrari, era millor que hi hagués una mica de tot. Aquestes sessions fa temps que van desaparèixer quan van deixar d’interessar al públic.

Algunes poblacions organitzen festivals temàtics dedicats al fantàstic i el terror, i sembla que els funciona. Els més famosos són Sitges i Donosti; els més propers, Lloret (Festerror) i Girona (Acocollona’t). Són una bona excusa per recuperar les sensacions del passat i continuar gaudint de propostes agosarades, com les viscudes pels Bastards a Sitges 2012.

L’Acocollona’t arriba a la seva segona edició sota la batuta dels pares de la criatura, David Ruiz (Callahan), Paco Cavero i Jordi Martínez. Coneixedors del món del terror a la perfecció, han seguit els consells del mestre Wes Craven: la segona part ha de ser més sanguinària, més espectacular i elaborada. No han fallat.

Més elaborat: la durada del festival passa a ser de sis dies (del 26 al 31 d’octubre), s’organitza la primera Zombie Walk a Girona (el 31 a les 20.00 a les escales de la catedral) i una xerrada al Museu del Cinema amb Toni de la Torre i Pep Prieto parlant de les sèries de televisió (el 30 d’octubre a les 20.00).

Més espectacular: tres dies de projecció de curts a concurs (del 27 al 29, a partir de les 10 de la nit). Cal destacar que s’han rebut més de cent curs a competició, dels quals s’han seleccionat vint-i-cinc, amb un gran nivell de tots els participants.

Més sanguinària: l’edició d’enguany de l’Acocollona’t torna a ser recuperar clàssics del cinema de terror contemporani. Si l’any passat l’aposta va ser més “infantil” (Critters i El regreso de los muertos vivientes) ara ens sorprenen amb tres films heterogenis que engloben un gran ventall de sensibilitats dins del cinema de terror: Phantasma (27 d’octubre), El dentista (28 d’octubre) i Jeepers Creepers (29 s’octubre).
El que no canvia són els premis, al millor curt, al millor curt gironí i el premi del públic, i tampoc la festa final, a la Sala Tourmix el dimecres 31 d’octubre després de l’entrega de premis. Cal recordar que el festival es fa al Cinema Truffaut de Girona, i que aquest any les sessions a concurs no són gratuïtes, costaran 2,50 per sessió o un abonament de 6 euros per a tot el festival. Wes Craven també deia que la segona part havia de ser més taquillera.

Els Bastards també serem presents al festival, tenim l’honor de ser el jurat al millor curt gironí. Esperem no defraudar-vos amb l’elecció.
Ens veiem a l’Acocollona’t!!

Si voleu més informació de tota la programació de l’Acocollona’t:
http://acocollonat.wordpress.com/author/acocollonat/

Les modes van canviant i els records també. Aquesta frase, inventada fa uns segons i sense gaire sentit (o sí) em transporta a l’adolescència, quan a Girona s’organitzaven les deu hores de terror als cinemes Catalunya i les vuit hores del Paladium d’Anglès. Era l’esdeveniment de l’any, tota la setmana esperant per submergir-nos en la …

2 comentaris to Acocollona’t 2012: torna el terror en estat pur

 1. Alt+126 ha dit:

  Espero amb impaciència el festival d’aquest any, ja l’any passat a alguns se’ns va fer impossible entrar algun dia per massa gent, esperem que aquest any, pagant, hi hagi els mateixos problemes per trobar lloc, seria tota una garantia de futur!

 2. Anna V.M. ha dit:

  S’agraiexen molt propostes com aquesta a una ciutat insulsa com Girona.

  La veritat és que des de l’organització hi posen moltes ganes i el públic, l’any passat, ho va donar tot. Una ambient molt maco.

  Curts, pelis, i activitats diverses en fan un festival molt dinàmic.
  La Zombie walk d’aquest any és la cirereta del pastís. Em moro de gans de participar-hi!