MENU

26 octubre, 2012 Comentaris (2) Visualitzacions: 1829 Cinema Nuria Forns

Per què no m’ha agradat Frankenweenie. Sí, és molt tendre, el gosset, tant quan és viu com mort, és graciós i la historieta no està malament. Si no fos… Si no fos que: 1-No hi ha cap element sorprenent o original, és el Tim Burton ja més que conegut. Però suposo que el mateix es …

‘Frankenweenie’: borda però no mossega

Per què no m’ha agradat Frankenweenie.

Sí, és molt tendre, el gosset, tant quan és viu com mort, és graciós i la historieta no està malament. Si no fos…

Si no fos que:

1-No hi ha cap element sorprenent o original, és el Tim Burton ja més que conegut. Però suposo que el mateix es podria dir de Woody Allen, que malgrat tot continua tenint els seus fidels seguidors. Excepte algun toc d’humor molt puntual, no hi ha res per complaure una audiència més adulta, que al cap i a la fi és la que acompanya la mainada al cinema. És un detall quan veus pel·lícules com ara Rango, que poden satisfer tant els més petits com els grans amb referències a altres pel·lícules i gags que sovint s’escapen dels més menuts. Frankenweenie, però, no arrenca més que algun somriure. Pel que fa a les referències, però, n’hi ha: Godzila, Gremlins

2-Torna a treure tòpics com el del nen estrany, aliè al seu entorn i que ningú no comprèn, però en aquest cas, jo diria que a Burton no li ha acabat de sortir bé, perquè si s’analitzen bé els personatges, al final en Victor (protagonista) sembla el més normal de tots.

3-La moralina que la ciència, descontrolada o en males mans, pot ser desastrosa, es fa una mica pesada.

4-Entre els nens que aspiren a guanyar la Fira de la Ciència només hi ha nens (sexe masculí). Els mascles es dediquen als experiments científics i les nenes a pentinar el gat -literalment- o fer-se les gòtiques interessants -estil Winona Ryder a Beetlejuice.

Suposo que Tim Burton s’ha tret l’espina de fer la pel·liculeta que ja havia intentat que li produís un cop Disney i no li van deixar, i ara que és famós, l’ha pogut fer. Per fer caixa. Vaja, com el gosset, borda però no mossega.

Per què no m’ha agradat Frankenweenie. Sí, és molt tendre, el gosset, tant quan és viu com mort, és graciós i la historieta no està malament. Si no fos… Si no fos que: 1-No hi ha cap element sorprenent o original, és el Tim Burton ja més que conegut. Però suposo que el mateix es …

2 comentaris to ‘Frankenweenie’: borda però no mossega

 1. Anna V.M. ha dit:

  No soc de les que salva directors per la cara. I de Tim Burton salvo poques coses. De les últimes pelis seves, només dir que vaig estar massa temptada de sortir del cinema mentre veia Sweeney Todd (la maleïda canço de la Joana em va matar). Vaig estar a punt de deixar a mitges Alícia al País de les meravelles, per avorriment general. Dark Shadows em feia un tufo terrible, així que ni em vaig acostar al cinema.

  Frankenweenie està bé. És una adaptació “tal qual” diriem. Innegable estètica i personatges burtonians (que on millor retrata tot aquest món intern seu és al llibret “la melancólica muerte del chico ostra” RECOMANADÍSSIM).

  Tornant a Frankenweenie… m’agrada l’estètica gòtica, el terror, l’stop motion i els gossos. Potser és per l’aglomeració d’aquests elements que se’m va fer entretinguda.

  Mirar-la des de la sva artesanalitat és tota una delícia. I argumentalment, si t’agrada Franknstein t’agradarà igualment. Però sí, li falta una empenta.

  Trobo tot un encert que el nen que sembla estrany de primeres, acabi essent el més normal. És el que acostuma a passar a la vida real 😉
  En resum, Tim Burton es pot anar posant les piles, ja que l que ha fet darrerament és tirant a molt fluix. Vull més Eduardo Manostijeras, Sleepy Hollow, Big Fish i la novia cadaver!

 2. Nuri ha dit:

  Suposo que és un encert que el nen que sembla friki acabi sent el més normal, com dius tu, però trobo que gairebé no arriba ni a semblar friki! El veig un personatge força gris. No té res a veure amb l’Edward Scissorhands… Allò sí que era un friki. I la veritat, em fot molt aquest estereotip que els científics han de ser homes. A tu no?