MENU

2 novembre, 2012 Comentaris (6) Visualitzacions: 1723 Sèries Marc Bataller @marcbataller

Dexter, una de les sèries de referència per a aquest bastard, encara la recta final. Li queden dues temporades i l’assassí en sèrie preferit de molts teleespectadors marxarà per sempre de les nostres vides. Ara s’acaba d’estrenar la setena temporada. La sisena va ser la més fluixa de totes, però els guionistes van tenir l’audàcia …

La incògnita 'Dexter'

Dexter, una de les sèries de referència per a aquest bastard, encara la recta final. Li queden dues temporades i l’assassí en sèrie preferit de molts teleespectadors marxarà per sempre de les nostres vides.

Ara s’acaba d’estrenar la setena temporada. La sisena va ser la més fluixa de totes, però els guionistes van tenir l’audàcia de tancar-la amb un interrogant immens. Debra Morgan es topa, per fi, cara a cara amb Dexter mentre mata una de les seves víctimes i descobreix el passatger fosc que envaeix el seu germà. La incògnita era saber com reaccionaria Debra i si s’atreviria a detenir Dexter. La veritat és que la seva reacció ha estat sorprenent, sorprenentment imbècil i poc creïble.

(A PARTIR D’ARA SPOILERS) Resulta que intenta curar el seu germà. Sí, com si fos un alcohòlic o un drogoaddicte. No li pregunta gaire res sobre què ha fet ni qui ha matat, tot i que Dexter reconeix que és un assassí en sèrie, i tira endavant amb la seva teràpia absurda. “Dex, et vigilaré les vint-i-quatre hores”, li etziba. Uffff. Que fluixos que han estat aquest cop els guionistes.

Sortosament aquesta línia argumental, que domina els dos primers capítols, sembla que es va perdent a mesura que avança la temporada i Debra Morgan deixa una mica més lliure el seu germà. Fins i tot s’especula amb la possibilitat que acabi entenent les regles de Dexter i s’apunti al carro de la “justícia és cega”. Però, per mi, aquesta no és la clau de la temporada. La clau de volta de tot plegat podria ser l’altre viarany destacat que segueix la sèrie: l’assassinat d’un mafiós de l’Europa de l’Est i tota la trama que pot acabar atrapant Dexter. Aquest sí que és un camí interessant per explotar.

Veurem cap on evoluciona Dexter. L’únic que demano és que tingui un final digne. No és demanar gaire.

Dexter, una de les sèries de referència per a aquest bastard, encara la recta final. Li queden dues temporades i l’assassí en sèrie preferit de molts teleespectadors marxarà per sempre de les nostres vides. Ara s’acaba d’estrenar la setena temporada. La sisena va ser la més fluixa de totes, però els guionistes van tenir l’audàcia …

6 comentaris to La incògnita 'Dexter'

 1. Taxidermica ha dit:

  Dexter falla des del moment que, com a espectador, saps al 100% que aquest home és impossible de canviar i que sempre serà així. I lluny de voler acabar amb l’agonia que és, a hores d’ara, Dexter, ens prometen dues temporades més. Jo ja no puc més. La trama base de cada temporada és la mateixa, i fins i tot les seves ànsies de matar i el seu ritual han perdut força per culpa de les repeticions. L’únic que pot salvar la sèrie és, sota el meu parer, que la germaneta pàmfila de l’assassí en sèrie mori… a mans del seu germà. El personatge de Debra no pot ser més ridícul. I el de Dexter, es troba tan enclaustrat en el mateix de sempre que es fa molt avorrit.
  La trama mafiosa no trobo que sigui prou potent com per salvar la temporada. Ara, es presenta millor que l’anterior. Tot i així, em va semblar vergonyós l’assassí aquell que ficava a les víctimes en una mena de laberint del Minotaure.
  Fa temps que he perdut l’esperança per aquest final digne que implores. Dexter no es pot salvar.

 2. Manel ha dit:

  Deixant a banda que Dexter havia d’haver finalitzat després del magnífica temporada amb Trinity, crec que aquesta temporada ha arrencat molt millor que les anteriors.
  El paper de la Debra s’havia de potenciar una mica, estava desaprofitada i introduirla per fer de nou Harry no ho trobo malament.
  Taxidermia, ja sabem que detxer no es pot salvar i que, acabi com acabi, tindrà molt detractors, ara bé en aquests moments està en un punt molt millor que durant les dues temporades anteriors i això ja mereix una nova oportunitat.

 3. Taxidermica ha dit:

  Ai Manel! Li tinc una tírria insalvable, a la Debra. Donar-li més protagonisme pot estar bé, però no a qualsevol preu i fent, com diu el bastard Bataller, que el treball dels guionistes sigui tan fluix. També estic d’acord amb el que dius, la temprada de Trinity va ser molt bona, dign d’acabar en aquell moment.
  El problema que veig en aquesta sèrie és que si bé en el seu origen va ser tota una revolució, crec que ara s’ha acomodat i no proposa novetats, li manca originalitat i el saber fer de les primeres temporades.

 4. Nuri Forns ha dit:

  Potser sí que els primers dos capítols semblava fluix, pel que fa a la reacció de la Debra, però jo penso que va agafant força. Tant la temporada com la Debra. No només no li tinc cap tírria a la tinent sinó que és un personatge que cada cop m’agrada més. Potser en comptes d’aconseguir canviar en Dexter, serà ell que la canvia a ella. Interessant.

 5. Capità Drake ha dit:

  Sap greu taxidermica i marc, estic amb la nuria i en jep. Gran Dexter, gran temporada i molt gran la Deb! Dexter intravenosa. Soc un addicte a la serie. Ara miro el 4rt episodi…

 6. […] poques setmanes que s’ha acabat, anaven pel mateix camí, tal com vaig explicar en aquest mateix bloc. La història d’amor entre Dexter i la seva germana, Rita, s’aguantava amb pinces i semblava […]