MENU

12 novembre, 2012 Comentaris (14) Visualitzacions: 3156 Cinema Víctor Gonzàlez

El gran conglomerat Disney compra Lucas Film i promet fer més seqüeles de Star Wars (la primera, per al 2015); l’horror, l’horror. Mickey Mouse a Tatooine, Cruella Deville dins l’Estrella de la Mort? Twitter i Facebook estan que cremen amb aquesta notícia. Els seguidors de la saga (els que hi entenen) ja es varen adonar …

Star Disney Wars

El gran conglomerat Disney compra Lucas Film i promet fer més seqüeles de Star Wars (la primera, per al 2015); l’horror, l’horror.

Mickey Mouse a Tatooine, Cruella Deville dins l’Estrella de la Mort? Twitter i Facebook estan que cremen amb aquesta notícia. Els seguidors de la saga (els que hi entenen) ja es varen adonar que George Lucas havia enfonsat el somni de Star Wars amb els nous films fets a principis del 2000. Ara ens toca esperar un altre malson amb l’univers ridículament conservador de Disney en una saga que podria haver estat una altra cosa, molt millor, molt més rodona, com hauria d’haver estat Lost, a la deriva total en els últims capítols.

Alguns bastards em mataran. Disney, per ells no està tan malament, és un món de fantasia que els agrada, amb la seva musiqueta, els seus personatges animats sempre somrients, el regne ensucrat de la Ventafocs i els maleïts set nans. Personalment Disney i Disneylandia em fan por des de petit. És pur terror maquillat de fantasia i irrealitat, com a El show de Truman, un indret artificial, net, perfecte, però ple de porqueria al darrere. El parc d’atraccions d’Anaheim, a prop de Los Angeles (el primer que es va construir) va ser, per mi, com entrar a la mansió d’Amityville. L’angoixa va anar a més quan vaig veure, dins d’una sala de mil colors, el film en 3D Captain EO, amb l’ara ja difunt Michael Jackson, una celebrity pro Disney, amb greus problemes psicològics.

D’exemples malaltissos, no en falten; des dels arcaics atributs de feminitat i masculinitat dels seus personatges en què la dona, sotmesa a l’home, és rescatada pel príncep ros, alt i guapo, al racisme imperant d’alguns dels seus films com ara Aladdin (a la cançó principal els àrabs són bàrbars i els dolents semblen terroristes), La dama y el vagabundo (amb els gats siamesos amb accents i ulls orientals, sempre manipuladors), Dumbo (amb la famosa escena dels corbs negres o crows, terme despectiu per designar els afroamericans) i Peter Pan (amb uns indis que es comuniquen com animals).

Sí, em direu que ja està bé que les dones pseudobarbie de Disney tinguin només dues dimensions ja que és fàcil que els nens del món s’hi identifiquin però aquí hi ha el perill, ja que la idea al darrere és que la dona no pot ser mai independent fora d’un món masculinitzat fins a la medul·la. Pobre Sirenita, ella no podrà ser mai del tot humana sense el seu príncep Eric

Regnes llunyans i mons de fantasia ensucrats, tot envernissat amb la màscara de la bondat, l’amistat, les bones intencions i la pau. Una constel·lació occidentalitzada de la corporació Disney que produeix béns de consum amb bisos de moralitzar a nens i pares. Només cal entrar a les seves botigues, interminables temples de merxandatge plastificat fet a la Xina, Cambodja i el Vietnam.

Star Disney Wars. Sort que alguns revisem de tant en tant L’Imperi contraataca, El retorn del Jedi i La guerra de les galàxies amb els entranyables Luke Skywalker, la princesa Leia, Hans Solo i Chewaka. En Mickey Mouse se’n pot anar a passeig ben lluny, a Endor, i que se’l cruspeixin els ewoks.

O potser tinc un trauma i estic equivocat ja que, des dels 10 anys em vaig decantar pels films de Lucio Fulci, en comptes de mirar el que em pertocava per la meva tendra edat.

De tot hi ha a la vinya del Senyor

El gran conglomerat Disney compra Lucas Film i promet fer més seqüeles de Star Wars (la primera, per al 2015); l’horror, l’horror. Mickey Mouse a Tatooine, Cruella Deville dins l’Estrella de la Mort? Twitter i Facebook estan que cremen amb aquesta notícia. Els seguidors de la saga (els que hi entenen) ja es varen adonar …

14 comentaris to Star Disney Wars

 1. Paul Kersey ha dit:

  No n’hi ha per tant, Gerge Lucas té escrit els nou episdis de fa més de 30 anys. Ara faran el VII, quin és el problema? La bona notícia és que Lucas no els dirigirà. A més els millors episodis de la saga són els IV, V i VI amb un evident toc Disney; tot molt maniqueïsta, difusió de valors del bé i el mal, princeps, dolents, mercenaris ‘canalles’, princeses, monstres ‘made in Jim Henson’, tot molt entranyable i amb humor. No tinc cap dubte que Disney farà un bos ús de l’herència STAR WARS. Pitjor que els episodis merdosos I, II , i III, díficilment ho seran. Per mi ha estat una gran notícia, i la possibilitat de tapar les constants cagades que Liucas està fent darrerament amb una de les sagues més icòniques del cinema d’aventures.

 2. Victor ha dit:

  Només pensa en la primera imatge: Walt Disney Pictures+el castell i després Star Wars amb les estrelles… Sóc molt escèptic amb aquest tema.

 3. Paul Kersey ha dit:

  No, jo no… A Disney li dec molts grans moments i moltes obres magnes… Amb Star Wars els hi dono vot de confiança. De fet estic llegint que Spielberg, Abrams i Tarantino han dit que no a dirigir l’episodi VII. I menys mal… VSeran molt grans directors, però no encaixen en absolut en aquest projecte. Potser l’Spielberg primerenc, però ara no. Abrams és un pesat, soso i sense gràcia, i Tarantino convertiria la saga en una de les sevas fantasmades de merda. A dia d’avui Whedon hauria de ser l’escollit, el millor director de cinema entertainment actual, amb bons treballs de guió i humor entranyable.

 4. Paul Kersey ha dit:

  Per cert… Estimo FULCI!!! Fulci’s rules!!!

 5. Victor ha dit:

  Estimo Fulci i no m´agrada el 99% de Disney. Si entra el món Disney a Star Wars, em retiro Mr. Kersey.

  • David ha dit:

   Estimat Victor. Davant la possibilitat, espero que remota, que es retiri m’ha fet adonar de la necessitat imperiosa que tinc de voste. No plegui mai.
   Crec que la incursió de Walt Disney a Star Wars no aportara res de nou. De fet les sis pel·lícules ja tenen D.O. Disney, els decorats, vestits, dialegs. La taverna aquella on hi havia en Han Solo semblava extreta dels Muppets!
   Tot i que els petits canvis són poderosos en aquest cas no es notaran.

   Felicitats pel post (és broma)

 6. Victor ha dit:

  Els primers tres films tenen un encant especial entre adult i teen. Els nous, a partir del 99, són video jocs sense argument factible i uns actors amb poc glamour. Ja veurem com serà la resta.

  No em retiro si els bastards, gran i heroic grup, no per la confiança en mi.

 7. Jordi ha dit:

  Mai no perdrem la confianaça amb tu, però això no vol dir que coincidim 100%. A mi particularment ja saps que Disney m’encanta, algunes de les seves pelis estan entre les que m’han fet mes por a la vida. I n’hi ha que son les que mes m’han emocionat. Sobre Star Wars coincideixo amb els altres, en el fet que tenen un toc Disney. Veurem que passara, porque Lucas sol començava a fer catúfols…

  I tranquil, Vicotr, tu continuaras sent la meva llum, el meu guia.

 8. Alt+126 ha dit:

  No m’esperava als Bastards criticant d’aquesta forma una aliança que no té perquè anar més enllà d’això, d’una aliança.
  A Marvel no sembla que li vagi malament la compra per part de Disney la resta de distribuidores que formen o han format part de la companyia no s’han comportat precisament com la “típica” Disney.
  Quan encara formava part de Disney Miramax va distribuir Hellraiser! Halloween o varies pelis de Tarantino. O per exemple Touchstone va produir Dark Water o Instinto.
  També “empreses” del calibre de la ABC o ESPN també formen part de l’imperi Disney i dubto que tinguin miraments en fer les coses “maques” per culpa d’això.

  Tinguem por quan decideixin com faràn la nova trilogia, abans és tontería perquè la veritat és que ho poden fer bastant millor que Lucas (i no precisament per fer-ho més macu)

 9. Victor ha dit:

  Tot això és cert. A mi personalment la compra Disney-Star Wars m´ha donat preu a criticar obertament el conservadorisme de les idees de l´empresa mare.

  Miramax va ser de Disney des del 93 fins el 2010 i es varen fer films com Kids, Dogma o Fahreinheit 9/11. O sigui que, en principi, donen llum verda a idees originals i trencadores sempre que no portin el seu segell directament. El problema és que, si no estic equivocat, ara Star Wars anirà sota (o sobre) el nom de Disney, no dins d´una de les seves branques. Posem les coses al seu lloc. No és el mateix una distribuidora que l´empresa mare, reitero. Això és important.

  El que sí és cert és que no es pot avançar quin resultat tindrem. Tan de bo estiguem tots contents. Aleshores escriuré un article que es digui ¨I love my Walt Disney Stars¨ el 2015, el dia després de l´estrena.

  És una promesa bastarda.

 10. Alt+126 ha dit:

  En això estic d’acord doncs, si el logo de Disney apareix al apagar les llums de la sala… Estem cardats XD

 11. Victor ha dit:

  D´aquí em venen les depressions…