MENU

15 gener, 2013 Comentaris (17) Visualitzacions: 4253 Cinema David U. Ruiz / @callahan_ruiz

Títol


Director


Actors

Pascal Laugier, el celebrat autor de Marty’s, el seu director, segueix explorant aquí el gènere de terror i de l’slasher, amb l’evident voluntat però, de jugar amb els seus tòpics, donar-los la volta, i fer-nos fins i tot reflexionar amb un missatge de denúncia, incòmode i punyent.

‘The tall man’, el flautista de Cold Rock

Fa uns mesos el bastard Jep Soler va fer una encertada dissecció del film The tall man (no confondre amb un hipotètic remake de Phantasm, el mític film de Don Coscarelli, que és el que em va passar a mi quan vaig veure el títol per primer cop), a raó del seu pas pel cada cop més deplorable festival de Cinema Fantàstic de Sitges. El film ha arribat fa uns dies a les cartelleres del país sota el títol El hombre de las sombras, i és de justícia fer-ne un petit recordatori. Pascal Laugier, el celebrat autor de Marty’s, el seu director, segueix explorant aquí el gènere de terror i de l’slasher, amb l’evident voluntat però, de jugar amb els seus tòpics, donar-los la volta, i fer-nos fins i tot reflexionar amb un missatge de denúncia, incòmode i punyent. Cert és que el film és molt trampós, sobretot el seu guió (escrit pel propi Laugier), ple de llacunes i amb uns girs narratius tan prematurs com forçats, i gens ben encaixats dins la trama, cosa que per moments fan pensar que Damon Lindelof (guionista de Lost) sigui el seu veritable signant. Malgrat tot, el film està ben realitzat, amb nervi, empremta d’aquesta nova autoria del cinema de terror francès, i en conseqüència aconsegueix atrapar-nos fins al final, malgrat el sobtat i xocant canvi de gènere que fa el film a mig metratge.

En poc temps, els nens de Cold Rock, un poble del nord dels Estats Units en absoluta decadència, han anat desapareixent sense deixar ni rastre, fet que els més supersticiosos atribueixen a les vingudes d’un misteriós home alt, el que aquí anomenem com l’home del sac. Una nit, Julia, la infermera del poble (Jessica Biel, també productora del film), es desperta violentament davant la irrupció a casa seva d’un home alt, que amagat sota abric llarg i caputxa, acaba de segrestar al seu fill. A partir d’aquí comença una frenètica persecució per salvar al seu fill d’una desaparició més que segura.

Ni estem davant de cap nou film imprescindible de gènere -ni molt menys- ni aquest és tan infumable com els amants del nou esport de moda ‘agafem una pel·li que ens fa ràbia i anem a destruir-la perquè sí’, han volgut veure. De fet, el film és valent, agosarat, i parteix d’una idea excel·lent, emprant el gènere de terror, i en concret l’slasher, per denunciar un fet tan real com la vida mateixa. El problema, com ja he dit, rau en la languidesa del guió, i sobretot en el fet de saltar del plantejament al desenllaç passant-se el nus pel folre dels collons. Una autèntica llàstima. Això sí, si l’estúpida Holy Motors i la soporífera Los descendientes han de ser les pelis més aplaudides de l’any que deixem enrere, aquesta mereix ser qualificada com ‘d’intent molt digne’.

Pascal Laugier, el celebrat autor de Marty’s, el seu director, segueix explorant aquí el gènere de terror i de l’slasher, amb l’evident voluntat però, de jugar amb els seus tòpics, donar-los la volta, i fer-nos fins i tot reflexionar amb un missatge de denúncia, incòmode i punyent.

Títol


Director


Actors

17 comentaris to ‘The tall man’, el flautista de Cold Rock

 1. Víctor ha dit:

  Bravo, bravo, bravo!!! Immens final d´aquest gran article.

  Personalment no em va agradar ¨The Tall Man¨però estic d´acord amb l´angle crític que li dones. Repetim;

  “Això sí, si l’estúpida Holy Motors i la soporífera Los descendientes han de ser les pelis més aplaudides de l’any que deixem enrere, aquesta mereix ser qualificada com ‘d’intent molt digne’.”

  Emocionat aquest matí de dimarts….

 2. Esteve Spielberg ha dit:

  Home Callahan, tu mateix ho dius: aquesta es una peli fallida, per tant poc comparable a les altres que molts avalen, a diferents nivells.

  Amb tot, tinc ganes de veure The tall man. Segur que esta a anys llum de Martyr’s, que no tenia la supervisió de Hollywood.

  • David U. Ruiz / @callahan_ruiz ha dit:

   Jo crec que aquest film no es pot considerar pròpiament de Hollywood. Ha estat un producció més aviat petita, de sèrie B americana, de la que Jessica Biel n’ha estat productora. Fins que algú no digui el contrari, el propi Laugier ha tingut total llibertat creativa en l’execució del film. Salut Bastard!

 3. David Mann ha dit:

  Precisament ahir vaig anar a veure el film (dedicat a D.Ruiz perquè vegi que també puc explicar històries personals) i em va fascinar.
  No estic gens d’acord amb l’article, penso que caus en la teva pròpia trampa i que practiques l’esport de moda “agafem una pel·li que ens fa ràbia i anem a destruir-la perquè sí”, com passa moltes vegades quan un director després de fer un film de prestigi es passa al costat fosc de Hollywood.

  • David U. Ruiz / @callahan_ruiz ha dit:

   Estimat Mann, si no estàs gens d’acord amb l’article, tampoc ho estàs amb l’afirmació que faig de que està ben filmada, amb molt de nervi, i que parteix d’un plantejament excel·lent. Em fas dubtar… Es que quan algú diu que no està gens d’acord en alguna cosa, és que no està gens d’acord en res, per tan no et pot haver fascinat, perquè jo, si has comprés bé l’article (crec que no, sincerament), acabo defensant el film de la crítica destructiva, i valorant-ne molt positivament l’intent, tot i que personalment l’hagi trobat fallida narrativament parlant, en l’execució de fusionar dos gèneres ja de per sí molts complicats de fer conviure en un mateix film (terror i drama de crítica social). Per una altra banda, i també personalment, considerar aquest film com una bona pel·li de terror, es haver vist molt poc cinema de terror. A partir d’aquí, tothom pot tenir els seus gustos i les seves opinions, totes sempre respectades, i si són argumentades encara més. Salut Bastard!

  • Darth Bastard ha dit:

   No t’han fet mal les dents??? XDDD, l’hòstia que t’acaba de donar en Callahan ha estat antològica. Un zass “entoalaboca”, d’aquells que fan malt.

 4. Víctor ha dit:

  ¨The Tall Man¨ no és un bon film. És ´Expediente X? , És ¨Twin Peaks¨? És ¨Jeepers Creepers?¨ o el ¨Flautista de Hamelin¨? No, és un tediós homenatge al pitjor cinema de terror dels últims anys.

  Voleu films de terror de veritat?

  http://blogs.elpunt.cat/els-bastards/2012/11/05/els-bastards-films-de-terror-els-imprescindibles-del-2012/

  I després de repensar-ho, treieu si us plau ¨Sinister¨ de la llista.

  He dit.

 5. Víctor ha dit:

  No. No la tinc. Però has de saber veure films com cal. I, malauradament, has vist molt pocs per saber comparar.

  • Darth Bastard ha dit:

   Tio, quan un personatge va de mal rotllo, el pitjor que és pot fer és donar-li bola. Consell d’un que treballa amb el mal rotllo (tot i que estigui a l’atur XD). Per altra banda, ratlla una mica lo de la websèrie, tot i que m’agrada (felicitats Callahan), bàsicament perquè he de posar pause cada vegada que entro al blog. Es podria fer que no es poses el play sol??? que fos opcional. Salut.

 6. Lord Vador ha dit:

  És millor que sàpigues que no faig comentaris perquè no em rota! Tanmateix, Per molts anys!!!! #xmoltsanys

 7. Esteve Spielberg ha dit:

  He fet els deures i que voleu que us digui que no hagiu dit: es unfilm fallit. Arrenca molt be, pero no s’aguanta la trama. Ja ho dius tu, pero la salves massa, porque tens rao que el paio sap rodar. Falata un bon guió, la historia es prou bona. I estic d’acord que no passara a la historia. Pero repeteixo, comparar-la amb Descendants o Holy motors es un insult al cinema. Be, una provocacio bastarda i ho accepto en aquest context.

  • Callahan ha dit:

   Cony, Spielberg, qui les ha comparat…? Només dic que si aquestes dos pelis han estat tan (sobre)celebrades, aquesta no mereix ser criticada tan destructivament. Si això és comparar-les…! Per que les anomeni al final per fer la broma bastarda, evident, no vol dir que les compari. En tota la resta, molt d’acord. Per cert, Spielberg, suposo que ja t’ho han dit però per si de cas… ‘Tu antes molabas más!’ Salut, bastard! 😛

 8. Kabukiman Monga ha dit:

  Bastards. Li haurieu de fer una entrevista l´ Esteve Spielberg. Sembla el més assenyat de tots els que han fet comentaris d´aquest post bastard.