MENU

17 gener, 2013 Comentaris (13) Visualitzacions: 3278 Cinema Jordi Camps

A Els Bastards ens agrada mirar enrere i fer balanç del que més ens ha agradat. Us ho hem reflectit amb el resultat de les votacions de les millors pel·lícules i sèries del 2012. Però no tot és nostàlgia a casa nostra. També tenim la vista posada en el futur més proper i per això …

2013, el cinema que ens ve

A Els Bastards ens agrada mirar enrere i fer balanç del que més ens ha agradat. Us ho hem reflectit amb el resultat de les votacions de les millors pel·lícules i sèries del 2012. Però no tot és nostàlgia a casa nostra. També tenim la vista posada en el futur més proper i per això us fem cinc cèntims de la ficció que ve.

Si en Marc Bataller us ha detallat recentment quines són les pròximes sèries catòdiques que us poden alegrar la vida, un servidor us avançarà el que s’ha d’estrenar a la pantalla gran en uns quants flaixos.

En primer lloc, i cal estendre la catifa vermella i fer una genuflexió abans d’entrar a la sala, arribarà l’esperadíssima pel·lícula del gran Quentin Tarantino, Django desencadenado (Django unchained). Bé, demà mateix, senseanar més lluny. Es tracta d’un spaguettiwestern, però, com passa sempre amb el mestre, el cinema s’imposa al gènere, i els que ja l’han vista la situen a l’altura de Pulp Fiction. Paraules majors! Jamie Foxx, Christoph Waltz i DiCaprio en el paper d’un racista cabró en són els protagonistes.

Alguns m’acusaran de soft, però fa molt bona pinta l’adaptació que té enllestida Baz Luhrmann (Moulin Rouge) del clàssic El gran Gatsby, també amb DiCaprio, Tobey Maguire i Carey Mulligan. Luxe, glamur, fastuositat i 3D oferiran ben segur una visió molt diferent (i agosarada) de l’obra de Fitzgerald. Però segur que molts de vosaltres preferireu xalar amb les noves entregues de superherois; doncs aquestes no us fallaran, si més no a priori. Destaca per damunt de totes El hombre de acero, és a dir: Supermaaan!! Vindrà a ser un Superman begins, aquest cop, però, no firmat per Nolan sinó per un altre crack com és Zack Snyder, que ja va fer de les seves amb Watchmen. El tràiler és bo, molt bo. El vestit de Superman es mereix un altre adjectiu, però no el posaré aquí per no ferir sensibilitats… Pel que fa a Iron man 3, esperem que s’assembli molt més a la primera entrega que no pas a la segona…

Respecte al gènere de la ciència-ficció, que tant ens agrada, tenim moltes esperances posades en Oblivion, que pot ser el retorn del bo i millor de Tom Cruise; After earth, el blockbuster de M. Night Shyamalan que, molt a pesar meu, protagonitzen Will Smith i el seu fill Jaden, i Pacific Rim, amb què Guillermo del Toro farà esclatar en mil i un bocinets els nostres timpans escenificant una batalla entre marcians i robots gegants pilotats per humans. És la pel·lícula per la qual va abandonar El hòbbit. Ja veurem. Un altre blockbuster que segur que atraurà milers de fans (adolescents, la majoria) és la seqüela d’Els jocs de la fam, titulada En llamas. Segur que encendrà passions i que Katniss (Jeniffer Lawrence) liderarà el box office de les noves franquícies post Harry Potter. I, en aquest apartat, el dels blockbusters, alguna cosa hi dirà, segur, la nova aposta Disney a l’estil de Pirates del Carib: l’adaptació de les aventures d’El llanero solitario, una vegada més amb Johnny Depp sota la direcció de Gore Vervinski. Els fans dels morts vivents en tindran (tindrem) una dosi amb l’esperada Guerra Mundial Z, protagonitzada per Brad Pitt. I parem màquines. Els fans de Bruce Willis estan radiants d’alegria, perquè arriba una nova entrega de La jungla de cristal, la 5 si no m’equivoco… Un buen día para morir. Yupi-ka yee!

Films nominats a l’Oscar a banda, que aniran arribant aquests dies  (no esmentaré el nou film de Steven Spielberg, que espero amb candeletes sobretot en  VO, perquè més d’un em saltarà a la jugular), els cinèfils tenen cita obligada amb Hitchcock, en què no només hi ha la gràcia de veure Anthony Hopkins metamorfosat en el mag del suspens, sinó que també descobrirem les ombres del gran Hitch rere els focus de les càmeres. Martin Scorsese també ens té preparada una nova pel·lícula amb el seu actor preferit, DiCaprio (que surt fins a la sopa), aquest cop per traslladar-nos al món de les altes finances. The wolf of Wall Street no deixa de ser, doncs, un film de gàngsters amb corbata.  I sé que em tirareu tomates podrides, però què voleu que us digui, tenim ganes de tornar a veure què fa Almodóvar en el gènere de la comèdia, ara que disposa d’una tripulació de luxe per al seu Los amantes pasajeros.  Som així de freakies, almenys un servidor.

I perquè no digueu que no som prou bastards, tenim les màximes esperances dipositades en les noves desventures d’Alan, Phil i Stu, el trio de cràpules que se’n va de marxa un altre cop, ara a Tijuana!, en la tercera part de Resacón en Las Vegas (el problema d’inventar-se títols en les versions doblades). Si és tan bona com la primera o em fa riure tant com la segona, em tatuo la cara. Paraula de Tyson.

A Els Bastards ens agrada mirar enrere i fer balanç del que més ens ha agradat. Us ho hem reflectit amb el resultat de les votacions de les millors pel·lícules i sèries del 2012. Però no tot és nostàlgia a casa nostra. També tenim la vista posada en el futur més proper i per això …

13 comentaris to 2013, el cinema que ens ve

 1. Holden Caulfield ha dit:

  Gran repàs del 2013, jo potser hi afegiria Gangster squad (Brigada de élite) i Sin ley de John Hillcoat (director de The road).

  • Jordi ha dit:

   I tant! Soc, som conscients que us oferim un 10 per cent de les pelis que poden ser de l’interes general… Es bo que digueu la vostra. Cal sumar!

 2. David Mann ha dit:

  Sembla que estiguis acollonit, només fas que defensar-te per si algú et tira tomàquets o et critica.
  Tranquil Jordi tranquil que ho fas molt bé. Ànims gran mestre!!

  Tinc moltes ganes de veure la de Sam Raimi amb la versió del Mago de Oz.

 3. Paul Kersey ha dit:

  Django no és un spaghetti, es veia claríssimament en el tràiler, i vista la pel·li queda més que confirmat que no ho és; hi han homenatges i picades d’ullet evidents al subgènere, però no ho és en absolut. És un western tarantinià. Ganes de ‘La jungla 5’ i de ‘Guerra mundial Z’. Pel que fa al llanero… Amb la merda de pòster promocional que estan difonent, no podem esperar massa, i més si el raro de Depp, està cada cop més idem…

  • Jordi ha dit:

   No l’he vista, la veritat. M’han comentat que els deu minuts finals ho són, despaguetti. El principi, en una copia infecte que vaiig aturar de seguida, també en feia la pinta, amb zooms impossibles i la musica…. Ah, i la presencia de Franco Nero… Però ho crec, perque com dic Tarantino esta per sobre dels generes. Els generes els fa seus! Coincidim amb expectacions, kersey.

 4. Paul Kersey ha dit:

  I sí, Ganster Squad i el Mago de Oz de Raimi, tenen molt bona pinta també. Cert bastards!

 5. Darth Bastard ha dit:

  Respecte a Guerra mundial Z, vist el tráiler i considerant la novel·la una obra molt marcada per les regles de Romero…fa més por que una pedregada a la boca. Molt em sembla que la única semblança amb la novel·la serà el títol i poca cosa més, ja es veurà. De tota manera els que ens hem llegit la novel·la preferiríem una pel·lícula Coral i dubto molt que apostin per això. Jo vull saber que et sembla el vestidet de superman, no et tallis.

 6. kabukiman Monga ha dit:

  Si us plau, si us plau. TAtuA´t la cara!!!!!!

 7. Alt+126 ha dit:

  Sento entrar només per criticar les pel·lícules però és que les que estic d’acord no diré “si… si… si…”, ja se sobreentén, jejej.

  Al tema:
  Guerra Mundial Z a mi em fot molta por, no tanta com After Earth però s’acosta. Aquesta segona té un trailer que més que per una pel·lícula sembla un càsting promocional de la familia Smith (no suporto al nen, si no fos fill de qui és no el voldrien ni als anuncis dolents de la teletienda). GM Z no és tant bèstia però al comparar-la amb el llibre del que se suposa que ha tret la base… em sembla que el senyor Pitt s’ha passat de llarg.

  I finalment… Pacific Rim, si, les lluites entre aliens i mechas poden ser brutals, però la resta de metratge té pinta de no ser gaire millor que qualsevol de les pel·lícules de Michael Bay, amb discursos patriòtics que a nosaltres ni ens venen ni ens van, travellings al voltant del cap de l’heroi mentre sona música d’aquella que posa la pell de gallina, el prota i la mossa tantejant-se tota la pel·lícula per acabar amb un final romàntic-èpic de manual, etc.

  Iron Man 3, Los juegos del hambre, La jungla de cristal.. Bé, tenen un públic objectiu que ja es coneix, a qui no li agradi ja ho sap, no fa falta discutir-ho gaire, jeje.

  • Jordi ha dit:

   Coincideixo. Pacific rim pinta molt a Independence Day. Ab World War Z no tant, a mi m’agrada la premissa i no he llegit la novel.la. Que consti que la tria es dels films mes anunciats, no les meves preferencies…

   • Darth Bastard ha dit:

    La premissa és un apocalipsi zombie, res que no s’hagi fet abans, no???. L’estructura de la narració, és un fals documental a partir de les entrevistes de diversos supervivents de la guerra, els quals pertanyen a diferents països, classes socials, nacionalitats, cultures, estrats… Mr. Gerry, és l’entrevistador i fil conductor d’un retrat coral a partir del qual es fot una hòstia tant gran a la humanitat i als seus governs, que mereix la pena només per això llegir-lo. En canvi, al tràiler se’ns mostra a un Brad Pitt superhero amb una família que ha sortit de la patilla. Els zombies són zombies romerians, no superinfectats rotllo 28 días después. I aquests pinten més dins l’anterior film esmentat, que no pas a l’univers Romero (del qual agafa l’element zombie).
    Per acabar, en els llibres els zombies són l’excusa, el protagonista és la humanitat i tot i que només és un tràiler, pel que he vist, fa molta por el que han fet, perquè molt em sembla que trairan l’esperit de l’obra original per fer una pel·li d’acció buida, tot el contrari del que per mi ha de fer una adaptació. En fi, haurem d’esperar.