MENU

25 gener, 2013 Comentaris (3) Visualitzacions: 2254 Sèries Anna Vilaró

Els dos primers capítols de Banshee (Alan Ball, 2013) ja han estat emesos pel canal Cinemax. La nova sèrie del creador de Six Feet Under i True Blood ha generat divisió d’opinions des del capítol pilot. Banshee és un poble situat a Pennsylvania, entre els habitants de la qual hi trobem una modesta comunitat amish. …

Alan Ball es muda a Banshee

Els dos primers capítols de Banshee (Alan Ball, 2013) ja han estat emesos pel canal Cinemax. La nova sèrie del creador de Six Feet Under i True Blood ha generat divisió d’opinions des del capítol pilot.

Banshee és un poble situat a Pennsylvania, entre els habitants de la qual hi trobem una modesta comunitat amish. És, a més, el destí del nostre protagonista (Antony Starr), un pres posat recentment en llibertat. Quin va ser el seu delicte? Robar a aquell a qui mai abans havien robat, un personatge ple de poder i a hores d’ara encara misteriós, Mr. Rabbit.

Alan Ball ha decidit explorar l’acció en els primers capítols de la sèrie. Des de la primera presa de contacte amb el poble desestimem la imatge d’un espai idíl·lic, de calma. Tota subtilitat i recargolament de l’argument desapareix a favor de l’adrenalina, cops de puny i violència. El capítol pilot és sincer, mostra en ell tot el que anirem veient durant el desenvolupament de la sèrie: persecucions, baralles, mal humor, sexe, drogues i màfies. Aquest manifest d’interessos, però, juga en contra del que un espectador espera trobar en un primer capítol, que sol ser quedar colpit davant la pantalla, o bé mantenint-se a l’espera d’un desenvolupament més lent de la trama. Banshee comença sense miraments, tota una declaració d’intencions.

El protagonista arriba al poble a la recerca d’un amor perdut, però només d’arribar es veurà implicat en una baralla de bar. Un primer encontre problemàtic que no serà l’últim ni el primer. Val esmentar que tot i que acaba de sortir de la presó els sequaços de Mr. Rabbit no li volen perdre la pista i per això aprofita la primera oportunitat que se li creua per prendre la identitat d’un nou xèrif que ha d’arribar a la ciutat, anomenat Lucas Hood.

Ara tenim un fugitiu que es fa dir Hood i que està dins el cos de policia i que a la mínima que veu un problema va a les mans, sense tenir present el modus operandi de la policia local. Aquesta facilitat pel cop de puny fàcil el farà estar al punt de mira dels seus companys i també del mafiós d’origen amish del poble, Kai Proctor. Sense oblidar a la seva enamorada, Carrie, ara casada i amb dos fills pels quals Hood cert interès.

La senzillesa de la sèrie és palpable. Les poques trames que s’han obert acaben centralitzades en el personatge principal. Té personatges interessants, com una reverberació més excèntrica d’en Lafayette (True Blood) en aquest cas el hacker Job (Hon Lee) un vell amic de Hood, o bé la filla adolescent i problemàtica de Carrie. Sense oblidar els dos grans misteris de la sèrie, el salvatge i cruel Proctor i l’intocable Rabbit. A més, el segon capítol ens deixa una imatge d’allò més impactant: una rave dins un graner amish.

Podem gaudir des de l’entreteniment pur i dur, però és suficient? Tot i pivotar sobre l’eix de que l’acció, les lluites es tornen barroeres, poc preparades i en algun moment inclús còmiques. El món intern dels personatges resta en un segon pla. Gran part de les interpretacions queda deslluïda, potser perquè s’opta per rostres inexpressius i distants, la solució fàcil per presentar uns personatges durs, freds i que han patit molt durant la vida.

Pocs misteris i molta acció. Què ens durà de nou Banshee? Aguantarà el pas dels capítols? Ens meravellarà al anar-nos descobrint el passat i el present dels personatges? Ens mantindrem a l’espera.

Els dos primers capítols de Banshee (Alan Ball, 2013) ja han estat emesos pel canal Cinemax. La nova sèrie del creador de Six Feet Under i True Blood ha generat divisió d’opinions des del capítol pilot. Banshee és un poble situat a Pennsylvania, entre els habitants de la qual hi trobem una modesta comunitat amish. …

3 comentaris to Alan Ball es muda a Banshee

 1. Holden Caulfield ha dit:

  L’haurem de veure! Té molt bona pinta!

 2. David Mann ha dit:

  Gràcies Anna!! Sóc un gran fan d’Alan Ball i no sabia que tenia nova sèrie.
  Sort que de tant en tant els bastards serviu d’alguna cosa.
  A veure si escrius més sovint que ets de lo millor d’aquest bloc.

 3. Anna V. ha dit:

  Ja em direu què us va semblant, ja que a mi em té ben perduda i encara no sé decidir-me. A veure si amb el 3r capítol em posen les coses una mica mes fàcils.