MENU

30 gener, 2013 Comentaris (5) Visualitzacions: 2294 Sèries Marc Bataller @marcbataller

Una de les estrenes més esperades de la mid-season nord-americana era The Following (FOX). El pilot va respondre a les expectatives creades i va tenir una audiència de més de deu milions d’espectadors. La sèrie està concebuda com un thriller de suspens i com una lluita titànica entre un exagent de l’FBI  i un pèrfid …

Cinc raons per enganxar-te a ‘The Following’

Una de les estrenes més esperades de la mid-season nord-americana era The Following (FOX). El pilot va respondre a les expectatives creades i va tenir una audiència de més de deu milions d’espectadors. La sèrie està concebuda com un thriller de suspens i com una lluita titànica entre un exagent de l’FBI  i un pèrfid assassí en sèrie. The Following m’ha convençut i ara us dono cinc arguments perquè us hi enganxeu. A més, hi ha la possibilitat de veure-la cada dimarts pel canal TNT.

1- Una història reeixida: Sense fer spoilers, simplement diré que la tensió se centra entre un policia, Ryan Hardy, i un assassí que ha matat tretze dones, Joe Carroll, i que està tancat a la presó. Però no és una persecució física, sinó més aviat psíquica. Durant els anys que ha estat empresonat, Carroll ha teixit una xarxa de còmplices, una mena de secta, que manipula a la seva conveniència per aconseguir els seus macabres objectius encara que estigui entre reixes. I Hardy, que ja el va detenir fa anys, haurà de desenredar tota aquesta trama. A més Carroll és un admirador de l’obra d’Edgar Allan Poe i això sempre afegeix un plus de qualitat a la sèrie.

2- La marca Scream. Darrere de The Following, trobem Kevin Williamson, el creador de la saga de Scream. Aquest és un punt a favor, perquè en certs moments del pilot Williamson imprimeix l’atmosfera que vam veure i gaudir en les dues primeres pel·lícules de Scream -la resta ja eren pura imitació-. Williamson també és el pare de Crónicas Vampíricas.

3- El duel. El magnìfic Kevin Bacon és Ryan Hardy, un antiheroi que ha quedat tocat per a tota la vida després de deixar-se la pell en la detenció de Joe Carroll fa uns quants anys. Un Carroll que és interpretat per James Purefoy, el Marc Antoni de Roma. Bacon i Purefoy es baten en un duel interpretatiu extraordinari.

4- La violència. Partint de la base que sóc un seguidor de Spartacus, entendreu que un punt de violència explícita sempre ha de salpebrar les meves sèries preferides. I The Following té aquesta característica, sobretot quan explora la història de Carroll i la seva obsessió per arrancar els ulls de les víctimes. Aquest fet ja ha aixecat els recels entre els nord-americans més puristes.

5- La diferència. Una de les reserves que tenia a l’hora d’abordar The Following era que es tractés d’una sèrie policíaca com la resta i que begués dels grans  referents com The Wire o altres. Però sortosament no és així. Kevin Williamson manté que no li van les “sèries procedimentals” i aposta per un producte diferent. En el pilot ho ha aconseguit. Ara s’haurà de veure si aquesta força narrativa s’allarga durant els quinze capítols de la primera temporada.

Una de les estrenes més esperades de la mid-season nord-americana era The Following (FOX). El pilot va respondre a les expectatives creades i va tenir una audiència de més de deu milions d’espectadors. La sèrie està concebuda com un thriller de suspens i com una lluita titànica entre un exagent de l’FBI  i un pèrfid …

5 comentaris to Cinc raons per enganxar-te a ‘The Following’

 1. David Mann ha dit:

  Cinc motius per no mirar “The following”:

  1- Lo mateix de sempre: un grup de polis amb un alcoholic, un savi, una noia i un afroamericà catxes.
  2- En Bacon sempre fot la mateixa cara
  3- Previsible, ara veurem a cada capítol un cas i seguirem el cas central que no s’esbrinarà fins al final (sembá el Mentalista?…)
  4- Williamson és un bluf. (no era Wes Craven el creador d’Scream?)
  5- Ho recomana en Marc Bataller

 2. Kabukiman Monga ha dit:

  tinc ganes de posar-me a veure-la pel que dius a l´article. Sembla bon material.

 3. Taxidermica ha dit:

  Tot i que en Kevin Bacon em sembla soso amb ganes, vaig decidir donar-li una oportunitat a la sèrie. Tot i que hi ha certa previsibilitat, no està gens malament. Posar-hi a Poe pel mig ajuda molt a la trama. Però, és el que dius, Marc, tot just hem vist dos capítols, mai se sap cap a on pot tirar la trama. Desitjo que sigui cap a la sorpresa, l’impacte i el misteri ben reeixit.

 4. […] s’allunya una mica del sexe i de la violència de Banshee o de les trames policíaques de The following, per anomenar algunes de les més […]

 5. […] Joe Carroll, un fan d’Edgar Allan Poe, interpretat magníficament per James Purefoy -vegeu post d’un servidor en aquest mateix […]