MENU

17 febrer, 2013 Comentaris tancats a Un viatge inesperat, de la Garrotxa a la Terra Mitjana Visualitzacions: 1014 Sense categoria Uns bastards

Després d’estudiar a l’Escola d’Art d’Olot l’especialitat de disseny gràfic i de treballar en un estudi de disseny durant un any, vaig decidir que volia estudiar alguna cosa més; encara era molt jove i la idea d’estar tota la vida fent la mateixa feina no em motivava gens. Vaig anar a Galícia a fer un …

Un viatge inesperat, de la Garrotxa a la Terra Mitjana

Després d’estudiar a l’Escola d’Art d’Olot l’especialitat de disseny gràfic i de treballar en un estudi de disseny durant un any, vaig decidir que volia estudiar alguna cosa més; encara era molt jove i la idea d’estar tota la vida fent la mateixa feina no em motivava gens. Vaig anar a Galícia a fer un màster de creació i comunicació digital, allà vaig tenir el primer contacte amb el món del 3D, i en finalitzar el màster vaig tenir la sort de poder treballar en la pel·lícula d’animació 3D El bosque animado.

A partir d’aquell moment, mentre treballava en diverses empreses fent animació, em vaig especialitzar en textures. En concret, a El bosque animado vaig fer composició. Després, vaig fer una mica d’il·luminació i textures, i al final em varen sortir més oportunitats laborals en textures i vaig decidir seguir per aquest camí. Suposo que és amb la feina amb què em sento més còmoda, pel meu background en disseny gràfic. Deu anys desprès d’haver començat aquella aventura, vaig tenir l’oportunitat de treballar per Weta Digital, una de les millor empreses del món dels efectes especials.

En produccions tan grans com la d’El Hobbit hi ha tasques molt especialitzades, en concret el que jo faig és pintar textures i aplicar un shader: del que es tracta és de donar a un objecte creat digitalment l’aspecte d’un objecte real (en el cas de pel·lícules d’imatge real), i en el cas d’animació has d’aconseguir l’aspecte que el director d’art ha definit.

Definitivament la nostra aportació creativa és molt petita, per sobre nostre hi ha supervisors de departament, directors d’art, directors tècnics, el director de la pel·lícula, productors,… nosaltres en realitat no som artistes, som artesans.

Els meus projectes de futur són El Hobbit i més Hobbit per ara! I alguna col·laboració amb projectes que molt aviat estaran als cines, i alguna altra sorpresa! 😀

M’agrada el cine en general, de les últimes que he vist, m’ha agradat Skyfall, i m’ho passo molt bé amb el cine d’animació. El hobbit em va agradar, però no es gaudeix igual d’una pel·lícula en què has treballat, és com l’examen de final de curs, estàs nerviosa per veure el resultat i es difícil connectar amb la història.


Anna Sitjà

Les Planes d’Hostoles – Wellington
Texture painter

Algunes de les pel·lícules en què he col·laborat:

  • El bosque animado
  • Don Quixote
  • Planet 51
  • Les aventures de Tintín
  • Rise of the planet of the apes
  • Prometheus
  • The hobbit: an unexpected journey

Després d’estudiar a l’Escola d’Art d’Olot l’especialitat de disseny gràfic i de treballar en un estudi de disseny durant un any, vaig decidir que volia estudiar alguna cosa més; encara era molt jove i la idea d’estar tota la vida fent la mateixa feina no em motivava gens. Vaig anar a Galícia a fer un …

Comments are closed.