MENU

10 abril, 2013 Comentaris (6) Visualitzacions: 1937 Game of thrones, Sèries Lluís Simon

Arya Stark. Per molts, entre els quals m’incloc, és el personatge favorit de la sèrie des del dia 1. El seus valors són molt apreciats en aquest submón nostrat: rebel·lia, inconformisme, coratge i, sobretot, set de venjança.  Una Lisbeth Salander en potència. La llista de la gent que ha de matar va creixent de manera …

Game of thrones 3×02: dark wings, dark words

Arya Stark. Per molts, entre els quals m’incloc, és el personatge favorit de la sèrie des del dia 1. El seus valors són molt apreciats en aquest submón nostrat: rebel·lia, inconformisme, coratge i, sobretot, set de venjança.  Una Lisbeth Salander en potència. La llista de la gent que ha de matar va creixent de manera exponencial. Que no sortís en el primer episodi va ser una decepció, però ja la tenim aquí: vestida d’home i desafiant amb aires de grandesa els bandolers, violadors i mercenaris que se li posen al davant. D’això de les dones guerreres vestides d’home se n’hauria de fer algun estudi freudià. Així, de memòria, recordo l’entranyable Mulan i la memorable Éowyn. De la relació entre Arya i el misteriós Jaqen H’ghar en van saltar espurnes i la cosa encara no està resolta, com bé sabem… Aquí és el canalla i pallasso de Thoros de Myr qui li toca el voraviu. Quan ella nega fins a tres vegades amb mala bava que sigui una criatura, hi ha un instant en què Thoros està a punt de preguntar-li si és un coi de hòbbit o què. El londinenc Paul Kaye (còmic i punk en la vida real) dóna vida a aquest nou personatge. Tot un encert.

Els oracles. Comencen a prendre un paper determinant. Tenim el freaky warg d’Orell, que viu al nord de la muralla i teòricament hi veu a través dels ulls dels animals. És com l’internet dels Set Regnes. Veurem si té cobertura. Més interessant i rellevant esdevé Jojen Reed, un personatge directament lligat a les llargues visions, somnis i profecies de Bran Stark, i que l’acompanyarà a partir d’ara en el seu llarg viatge.

Les confessions. Devastadora revelació de Lady Catelyn a la reina Talisa sobre Jon Snow i la maledicció que probablement pesa sobre la seva família des de fa dècades. A King’s Landing, mentrestant, Sansa deixa anar la frase que tots estem esperant sobre Joffrey. No és “kiss my ass” però s’hi assembla. Lady Margaery, excel·lent un altre cop, ens mostra amb una elegància insuperable i en la millor escena del dia l’estupidesa del rei i com per aquest tret innat acabarà morint a les seves mans. Això no és cap spoiler; és fruit de la meva malaltissa imaginació. No em feu cas.

Theon Greyjoy. En una tertúlia acalorada sobre la sèrie (en la llunyana primera temporada, snif) ens vam posar d’acord que Winterfell era, de fet, com una Catalunya qualsevol, espoliada per Espanya i representada en aquest imaginari mapa autonòmic per King’s Landing (of course). Vam convenir que el paper de Ciutadans lligava bastant amb el de Theon. Vet aquí, doncs, que el seu estat actual estat de tortura perpètua no ens genera cap empatia. He dit. També vull parlar, i molt bé, per cert, de Nikolaj Coster-Waldau. Ho deixarem per a un altre episodi.

Arya Stark. Per molts, entre els quals m’incloc, és el personatge favorit de la sèrie des del dia 1. El seus valors són molt apreciats en aquest submón nostrat: rebel·lia, inconformisme, coratge i, sobretot, set de venjança.  Una Lisbeth Salander en potència. La llista de la gent que ha de matar va creixent de manera …

6 comentaris to Game of thrones 3×02: dark wings, dark words

 1. Taxidermica ha dit:

  Va ser un capítol de 10.

 2. Jo ha dit:

  Per què no feu/fas una crònica setmanal de Game of thrones. És genial porque és com veure el capitol dues vegades.

  Compartim gustos pels personatges i repugnancia tbé: Theon, puaj, quin cic fastigós! I a i tambe em va semblar que Winterfell tenia certes analogies amb Catalunya. Llastima que no et reclzés en aquest debat.

  • Lluís Simon ha dit:

   Aquest és el pla, hi haurà un post després de cada capítol si és que algun Lannister no em talla el cap camí de la muralla.

 3. Black Mamba ha dit:

  Arya Stark és EL personatge, sense discussió.

  L’aparició dels Reed és espectacular. Quina elegància, quin misteri, quina potencialitat d prsència, quin savoir-faire! M’han enamorat. Li donaran força vida a la trama avorrida (fins ara) d’en Bran.

  I què dir de Lady Olenna? Quina dona! Ara ja sabem perquè Margaery és com és, ha tingut una bona mestra. Les dones de Game of Thrones són les més valentes. Totes amb els seus trets característics, però els tenen ben posats. Ara, val a dir que en aquest capítol a qui no he trobat gens a faltar ha sigut a Daenerys. Sí, va, digueu-me de tot, però trobo que talla els capítols, els hi fa trenca el ritme.

  D’altra banda, confesso que m’encanta Pyke (juntament amb Bravos i Winterfell són els meus indrets predilectes). I els Greyjoy tenen molt suc per esprémer. En Theon és un amargat, però no oblidem la seva història, les ganes de complaure per ser estimat li poden.

 4. Nuri Targaryen ha dit:

  Doncs jo sí que he trobat a faltar la Daenerys…

 5. Ramón Porta Claverol ha dit:

  Em fa pensar la dita ‘Vestida d’home’¿com no en un mon d’homes?,com a nena estaría ja cruspida.