MENU

5 juliol, 2013 Comentaris (3) Visualitzacions: 1547 Sèries Jordi Camps

Quin desastre. El desgast continuat de True blood (HBO) ha arribat a un punt clamorós amb l’estrena de la sisena temporada. La decadència de la sèrie s’ha accelerat a tal punt que fins i tot els fans més fidels (entre els quals s’hi troba un servidor) ja no tenim prou arguments per defensar-la i, el que …

Bon Temps ja no fa justícia al seu nom

trueblodQuin desastre. El desgast continuat de True blood (HBO) ha arribat a un punt clamorós amb l’estrena de la sisena temporada. La decadència de la sèrie s’ha accelerat a tal punt que fins i tot els fans més fidels (entre els quals s’hi troba un servidor) ja no tenim prou arguments per defensar-la i, el que és pitjor, ni tan sols tenim esma per continuar seguint-la un any més si la cosa no canvia radicalment a aquestes altures.

True-Blood-Season-6-Trailer-nekkid-AlcideMai una arrencada d’una sèrie que segueixo amb devoció m’havia decebut tant. Alguns direu que era d’esperar, vista la progressió de la temporada anterior. Segur, però un que és ingenu. I és que només amb els dos primers episodis, sobretot l’inicial, n’hem tingut prou per adornar-nos de la magnitud de la tragèdia i s’han confirmat els pitjors auguris des que vam saber que el seu creador, Alan Ball, deixava definitivament la sèrie. Amb el capítol 6×01, titulat Who are you really? i dirigit per Stephen Moyer (l’actor que encarna Bill Compton), s’ha vorejat el patetisme. Tot plegat esdevé grotesc. Des dels diàlegs, habitualment l’arma distintiva de la sèrie (ara vergonyants), fins als personatges, caricatures del si mateixos (sense anar més lluny, els habitualment genials Jason o Eric, fent el major dels ridículs i amb Pam com a única apòstol als que es poden encomanar els que encara pretenen continuar perdent el temps seguint la sèrie). I per acabar-ho d’adobar, ni fa trempar! L’escena eròtica de torn, ni més ni menys que un trio entre l’Alcide i dues llobes de molt bon veure, ni passions desperta.

watch-the-true-blood-season-6-trailer-24ga2D Només començar, el preludi de l’episodi s’inicia amb un rescat a l’últim minut que acaba amb Bill desfermat, reconvertit per art i gràcia de la sang beguda de Lilith (la reina dels vampirs) en “Billith” (literalment, definit així pel mateix Eric si no recordo malament). És així com Billith esdevé una mena de Superman de sang, totpoderós vampir capaç de volar ultraràpid i no morir a cop d’estaca (no sabem si per aprofitar l’estela de l’èxit del superheroi americà per excel·lència als cinemes o per l’escassedat flagrant d’idees argumentals). Com a símil fàcil de la deriva de la sèrie, em ve al cap l’evolució de Bola Drac a Bola de Drac Z, on l’univers de Son Goku s’avoca a la mediocritat de les lluites pures i dures, inacabables i sense cap mena de matís.

truebloodI això que la sèrie prometia amb el fitxatge d’un mite com és Rutger Hauer (“Jo he vist coses que vosaltres no creuríeu…”), erròniament suposant que encarnaria al perillós Warlock i en canvi per fer de fada-avi de Jason i Sookie… Coi de fades, no en teníem prou amb la bleda solejada de la Sookie Stakehouse!?  Això sí, la seva irrupció homenatjant Carretera a l’infern (Robert Harmon, 1986) és un petit oasi al desert argumental del capítol.

Definitivament, Bon Temps ja no és el que era i, evidentment, no fa ni molt menys justícia al seu nom.

Quin desastre. El desgast continuat de True blood (HBO) ha arribat a un punt clamorós amb l’estrena de la sisena temporada. La decadència de la sèrie s’ha accelerat a tal punt que fins i tot els fans més fidels (entre els quals s’hi troba un servidor) ja no tenim prou arguments per defensar-la i, el que …

3 comentaris to Bon Temps ja no fa justícia al seu nom

 1. Manel ha dit:

  Totalment d’acord!! El primer capítol és pitjor que un de la Riera! Sembla que els actors s’hagin idiotitzat i no sàpiguen ni caminar ni parlar….
  El segon capítol ja millora, sobretot per l’aparició del governador (no tant entranyable com el de Walkind Dead però igual de fill de puta). La sèrie ha perdut molt, sembla que la salvarem, almenys el tercer capítol ja no fa tanta vergonya.

  • Jordi ha dit:

   Tinc pendent de veure el tercer, però realment em fa MOLTA mandra! Tinc altres alternatives més interessants ens aquests moments, com Sons of anarchy i The Killing 3. Bé i Dexter forever!

 2. The toxic reptile ha dit:

  No penso perdre el temps