MENU

25 juliol, 2013 Comentaris (6) Visualitzacions: 2083 Cinema Víctor Gonzàlez

Fa uns dies el dibuixant de còmics Steve Niles (30 days of Night) va col·locar un missatge al seu facebook que va trasbalsar a la comunitat friki americana. Deia així: qui és el psicòpata que ha posat tots els films d’ABC Movie of the Week?  Anem per parts. L’ABC Movie of the Week va ser …

Qui és el psicòpata que ha posat tots els films d´ABC Movie of the Week?

movie-of-the-week, ABC, Els bastardsFa uns dies el dibuixant de còmics Steve Niles (30 days of Night) va col·locar un missatge al seu facebook que va trasbalsar a la comunitat friki americana. Deia així: qui és el psicòpata que ha posat tots els films d’ABC Movie of the Week? 

Anem per parts. L’ABC Movie of the Week va ser una antologia de telefilms fets per la cadena ABC de 1969 al 1976 que va incendiar les ments de tota una generació de nens i adolescents americans per les històries setmanals que proposava (westerns, ciència ficció, terror i thrillers). Els artífexs varen ser el famosos productors Aaron Spelling (que en aquella època treballava també en la sèrie Els àngels de Charli) i David Wolper (Roots, North&South). També les movies of the week varen catapular la fama d’Steven Spielberg amb el seu famós El Diablo Sobre Ruedas i que va deixar enganxats al televisor a mitja amèrica el dia de la seva estrena, el 13 de novembre de 1971. La llista de films és llarga (267 títols) i alguns es varen passar per les televisions espanyoles en horaris de dissabte i diumenge a la tarda fins ben entrat els anys 90 sense cap referència a la cadena ABC. En faig una sel·lecció personal de les més importants per anar obrint boca amb els actors més destacats que varen passar per aquella casa:

 

movie-of-the-week, ABC, Els bastardsCarter’s Army (1970) amb Richard Pryor.

Killer Bees (1970) amb Gloria Swanson.

 Run Simon Run (1970) amb Burt Reynolds.

 Brian’s Song (1971) amb James Caan.

 Pioneer Woman (1973) amb Helen Hunt.

 The Alpha Caper (1973) amb Henry Fonda.

The Devils daughter (1973) amb Shelly Winters i Joseph Cotton.

The California Kid (1974) amb Martin Sheen.

Scream Pretty Peggy (1974) amb Bette Davis.movie-of-the-week, ABC, Els bastards

The Sex Symbol (1974) amb Shelly Winters.

Trilogy of Terror (1976) basada en les històres de Richard Matheson.

 

Que no teniu temps i us he posat nerviosos? Deixeu dona, fills i sogra i tanqueu-vos a casa aquest mes de juliol i agost per veure-les totes. El pressupost dels telefilms era baix però les històries, absorbents, cridaneres i apassionants  posen en evidència la manca de treball imaginatiu que té  actualment el cinema pirotècnic del Hollywood del segle XXI.

Jo ja us he fet la proposta. A partir d’aquí feu el que volgueu. Oh, m’oblidava;  l’enllaç per anar obrint boca…

Fa uns dies el dibuixant de còmics Steve Niles (30 days of Night) va col·locar un missatge al seu facebook que va trasbalsar a la comunitat friki americana. Deia així: qui és el psicòpata que ha posat tots els films d’ABC Movie of the Week?  Anem per parts. L’ABC Movie of the Week va ser …

6 comentaris to Qui és el psicòpata que ha posat tots els films d´ABC Movie of the Week?

 1. Paul Kersey ha dit:

  Tears keep falling on a my face… :’)

 2. Paul Kersey ha dit:

  Tears keep falling on my face… :’)

 3. Josep Mir ha dit:

  Víctor, t’acabo de nomenar el meu heroi personal del dia. A la TVE de l’època aquest telefilms se solien emetre a l’espai Estrenos TV. A l’enllaç que has posat he trobat “Death Takes a Holiday”, una versió de 1971 de la gran pel·lícula de Mitchell Leisen que recordo amb molt d’afecte (també la van versionar a Meet Joe Black, amb menys encert). No l’he tornat a veure des de fa quasi 40 anys i ara la recuperaré. Moltes gràcies!

 4. Víctor ha dit:

  Gràcies Josep. Aquest material és una verdadera joia.

 5. Esteve Spielberg ha dit:

  On enxufo la dona, la nena i la sogra?! Vull tornar a viure sensacions oblidades, de fa uns trenta anys! Gràcies pel consell, que Déu t’ho pagui amb espècies!

 6. Ramon Porta ha dit:

  Mil y une gràcies Victor auxó es pod dir “in seacrch of the lost film”,beeeeeeeeeee.