MENU

26 juliol, 2013 Comentaris (2) Visualitzacions: 1605 Sèries Jep Soler

Prendre decisions costa molt, sobretot perquè solen venir acompanyades d’unes conseqüències inesperades. Si tinguéssim el DeLorean al nostre abast ho tindríem més fàcil, aniríem viatjant en el temps i no hi hauria cap remordiment, viuríem constantment entre l’assaig i l’error, aniríem posant pedaços. Mr Nobody (2009), de Jaco van Dormael, ens mostrava un personatge que …

'Life of crime': les decisions ens persegueixen

Els bastards, Life of crime, bbc, seriePrendre decisions costa molt, sobretot perquè solen venir acompanyades d’unes conseqüències inesperades. Si tinguéssim el DeLorean al nostre abast ho tindríem més fàcil, aniríem viatjant en el temps i no hi hauria cap remordiment, viuríem constantment entre l’assaig i l’error, aniríem posant pedaços. Mr Nobody (2009), de Jaco van Dormael, ens mostrava un personatge que renunciava a prendre decisions i així vivia totes les opcions. Quan se li presentava la disjuntiva tirava pel dret i es quedava amb les dues opcions, o tres, perquè considerava injust renunciar a coses que li venien de gust només pel fet d’haver-ne de triar una de sola.

Durant el nostre procés vital les decisions es prenen valorant aspectes diferents, la visió del món que es té a l’adolescència o a la maduresa no és la mateixa i per tant les variables que influeixen en la decisió també. La minisèrie britànica de tres capítols Life of crime ens mostra aquestes diferències, les conseqüències que tenen els nostres actes, com es poden desenterrar fantasmes del passat i com ens persegueixen algunes decisions durant tota la vida.

Els bastards, Life of crime, bbc, serie Londres, any 1985, Denise Woods (Hayley Atwell) es converteix en policia, igual que el seu difunt pare, tot i la reticència de la mare. En un món dominat pels homes i seguint el seu instint, aconsegueix resoldre un cas de violació i assassinat de manera brillant però poc ortodoxa, saltant les normes legals i ètiques. Aquesta resolució la portarà a escalar posicions dins el cos de policia. L’any 1997 apareix un cas semblant a l’anterior que farà dubtar de la seva investigació en el passat, apareixeran més conseqüències de les decisions passades que posaran en dubte la seva carrera. Quinze anys després es tancarà el cercle i la investigació.

Els bastards, Life of crime, bbc, serieEl més interessant del plantejament és veure com en un primer moment ella pren decisions de manera visceral, amb més radicalitat i rebel·lia, tal com faria un adolescent. Quan arriba a l’edat adulta, i en una situació d’estrès, opta per no decidir, que els demés ho facin per ella, es deixa portar. Això tindrà conseqüències emocionals. En el darrer capítol, amb un grau de maduresa exemplar, veu el seu entorn més clar, amb una perspectiva més òptima, tot i que les decisions passades tornen per turmentar-la i els errors pretèrits l’ataquen emocionalment.

Estic convençut que molts de vosaltres creureu que us estic “cardant un rotllo” que no ens porta enlloc. Segurament teniu raó. Havia de decidir com enfocar la sèrie, com explicar el que més m’ha interessat  i m’ha sortit així. Ja ho veieu, tota decisió té una conseqüència, i cada persona té una opinió. En fi… Us recomano Life of crime: bon guió, ritme adequat, banda sonora vintage, senzilla, eficient.

Prendre decisions costa molt, sobretot perquè solen venir acompanyades d’unes conseqüències inesperades. Si tinguéssim el DeLorean al nostre abast ho tindríem més fàcil, aniríem viatjant en el temps i no hi hauria cap remordiment, viuríem constantment entre l’assaig i l’error, aniríem posant pedaços. Mr Nobody (2009), de Jaco van Dormael, ens mostrava un personatge que …

2 comentaris to 'Life of crime': les decisions ens persegueixen

  1. Esteve Spielberg ha dit:

    Oi que la protagonista apareix a Black mirror. Em sóna molt?!

    • Jep ha dit:

      Sí, apareixia al primer capítol de la segona temporada de Black Mirror, també a la sèrie dels Pilars de la Terra, entre d’altres produccions britàniques.