MENU

1 agost, 2013 Comentaris (1) Visualitzacions: 1534 Sèries Jep Soler

Vivim en una societat amb molta comunicació, xarxes socials virtuals, famílies cada vegada més àmplies (ens  separem, en creem de noves, tots som família). Per això els manuals d’autoajuda i els coaches ens recomanen que busquem temps per a nosaltres i que estiguem sols; com diria Pla, que badem més. Es recomana a tothom que …

'Dates': val més mal acompanyats que sols

dates, channel 4, serie, els bastards

Vivim en una societat amb molta comunicació, xarxes socials virtuals, famílies cada vegada més àmplies (ens  separem, en creem de noves, tots som família). Per això els manuals d’autoajuda i els coaches ens recomanen que busquem temps per a nosaltres i que estiguem sols; com diria Pla, que badem més. Es recomana a tothom que busqui aquells moments de soledat, d’introspecció, d’autoconeixement, per arribar a l’autorealització plena. Això, però, no li passa a una gran majoria de la gent. Quan la soledat ens rodeja i ens té empresonats necessitem relacionar-nos a qualsevol preu. El que els passa als protagonistes de Dates n’és un exemple, magníficament realitzat.

Dates és una producció anglesa –qualitat assegurada– amb uns personatges magistrals. Sense la convicció dels actors no podríem empatitzar amb els protagonistes i entendre com se senten, i dates, channel 4, serie, els bastardsaixí comprendre el seu comportament. Nou episodis curts, de només 25 minuts, ens mostren les cites a cegues de persones que s’han conegut en una plana de singles a internet. Actuen nerviosos i pendents de quines parts de la seva vida explicaran, quin secrets amagaran i si la primera impressió serà bona. Aquest punt de voyeurisme en l’espectador és que ens porta a voler veure’n un altre ràpidament. El punt en comú entre tots és que no volen estar sols; prefereixen patir, tenir relacions complicades, a estar sense ningú. Millor mal acompanyats que sols.

No m’interessa explicar l’argument de les parelles, perquè el millor és descobrir de mica en mica el que volen mostrar, com utilitzen la informació, com amaguen els secrets i com descobreixen els enganys. El que vull és parlar dels seus actors, com he dit, fantàstics, perquè la seva interpretació és crucial:

– Will Mellor (David). Actor molt conegut al Regne Unit per les seves aparicions a moltes sèries, entre les quals Broadchurch, on interpretava el paper d’un mentalista que parla amb els esperits.

– Oona Chaplin (Mia). Néta de Charles Chaplin, sempre serà recordada pels Bastards pel seu paper a Game of thrones, on era la malaurada Talysa Maegyr.

dates, channel 4, serie, els bastards– Neil Maskell (Nick). Després d’una llarga carrera a la televisió anglesa, el seu paper de l’assassí fred i sense escrúpols Arby a Utopia li obre les portes de l’Olimp Bastard.

– Sheridan Smith (Jenny). La seva cara simpàtica i riallera apareixia a Hysteria i també en el debut com a director de Dustin Hoffman amb El cuarteto.

– Ben Chaplin (Stephen). El més veterà de la sèrie –només té 43 anys– pot presumir d’haver treballat a les ordres de Terrence Mallick en dos films, La delgada línea roja i El nuevo mundo.

– Andrew Scott (Christian). Guanyador del Bafta al millor actor secundari pel seu paper de Moriarty a la sèrie Sherlock.

La llista és tan llarga que val més que els descobriu per vosaltres mateixos. El que queda clar és que Dates és capaç de reflectir un ampli ventall de personalitats, de caràcters i de comportaments –sexuals també– que formen part de la nostra societat, aquesta societat tan connectada que ens fa sentir sols.

Vivim en una societat amb molta comunicació, xarxes socials virtuals, famílies cada vegada més àmplies (ens  separem, en creem de noves, tots som família). Per això els manuals d’autoajuda i els coaches ens recomanen que busquem temps per a nosaltres i que estiguem sols; com diria Pla, que badem més. Es recomana a tothom que …

Un comentari a 'Dates': val més mal acompanyats que sols

  1. Fàtima ha dit:

    eiva! ja tenim el post aquí!
    Tu ho has dit …millor mal acompanyats que sols!
    Jo l’he vista en 2 dies. Té una durada perfecte (25 min)i com que les trames son fresques i amenes, t’impulsa a encadenar un capítol darrera l’altre. Els actors, quasi tots, estan fantàstics, i els personatges, n’hi ha que t’interessa saber com evoluciona, més que d’altres…tots tenim el nostre preferit!

    PD: No recordava Will Mellor a Broadchurch! 😉