MENU

5 agost, 2013 Comentaris (3) Visualitzacions: 1834 Sèries Jep Soler

La mort de James Gandolfini el mes de juny tancava la possibilitat de continuar la història de la família Soprano, una història que per molts de nosaltres ja estava tancada amb l’inoblidable capítol final. De vegades es generen coincidències que, lluny de ser res més que coincidències, ens permeten rememorar moments i personatges de la …

'Ray Donovan': la reencarnació de Tony Soprano

James Gandolfini, John Voight, Liev Shreiber, Ray Donovan, The sopranos, Els bastardsLa mort de James Gandolfini el mes de juny tancava la possibilitat de continuar la història de la família Soprano, una història que per molts de nosaltres ja estava tancada amb l’inoblidable capítol final. De vegades es generen coincidències que, lluny de ser res més que coincidències, ens permeten rememorar moments i personatges de la sèrie The Sopranos, com passa ara gràcies a Ray Donovan. Com més avança la sèrie més paral·lelismes hi apareixen, això no vol dir que sigui una còpia sinó que comparteixen el mateix ADN. Argumentalment hi ha moltes diferències, però ja veureu com l’ombra dels Soprano és allargada.

L’acció succeeix a Los Angeles, allà viu la família Donovan formada per en Ray (Liev Schreiber), la seva esposa Abby i dos fills, parelleta i preadolescents. En Ray té dos germans, un d’alcohòlic i l’altre malalt de Parkinson, que regenten un gimnàs, ell es dedica a solucionar els  problemesJames Gandolfini, John Voight, Liev Shreiber, Ray Donovan, The sopranos, Els bastards de les persones riques i influents de la ciutat, utilitzant els mètodes que calguin, la majoria il·legals. En Ray parla poc, viu pels negocis, deixa la responsabilitat familiar a la dona, no pot evitar ser infidel, creu que els diners ho solucionen gairebé tot i té l’enemic a casa, el seu pare, en Mickey. Si canviem la part final pel tiet Junior estaríem definint en Tony Soprano. Mickey, interpretat per John Voight, és l’amenaça que pot destruir tot el que ha aconseguit el nostre protagonista, no sabem per què ni com, la qüestió és que en Ray necessita eliminar-lo al més aviat possible.

En el quart capítol de la primera temporada veiem com en Ray, la dona i els fills visiten un institut per valorar la matriculació dels nens a Bel Air. El que semblava un dia tranquil i festiu es complica i obliga en Ray a treballar de valent. En un dels millors capítols de The Sopranos en Tony viatjava amb la seva filla Meadow per triar universitat i durant el trajecte havia de solucionar un incident inesperat. Aquests són els tipus de semblances que per ara apareixen a Ray Donovan, una sèrie per a bastards melancòlics.

La mort de James Gandolfini el mes de juny tancava la possibilitat de continuar la història de la família Soprano, una història que per molts de nosaltres ja estava tancada amb l’inoblidable capítol final. De vegades es generen coincidències que, lluny de ser res més que coincidències, ens permeten rememorar moments i personatges de la …

3 comentaris to 'Ray Donovan': la reencarnació de Tony Soprano

 1. Paul kersey ha dit:

  Tony Soprano? Què t’has fumat? Passa’m contacte que fa temps que busco merda de la bona, plis!

 2. Ramon Porta ha dit:

  He vist el primer capitol de la serie y no ma cridat la atenció,potser mes andavant o torni a intentar.The Bridge m’agrada,així con Perception.

 3. Fàtima ha dit:

  Vagi per endavant que no he vist Els Soprano (perdoooó!), per tant aquí no m’hi poso…
  La sèrie m’agrada , molt! el protagonista fa i desfà sense ni tant sols despentinar-se ni canviar de cara, no l’he vist riure, ni tant sols somriure..és implacable, fred, resolutiu. …fins ara tenia tota la famiília controlada sota la seva empara,arreglava els seu problemes també, cuidava de tots. Amb la sortida de la presó del pare, tot se li comença a escapar de les mans..veurem com continua. Jo l’hi dic SI!