MENU

29 agost, 2013 Comentaris (5) Visualitzacions: 2504 Sèries Jep Soler

Diuen que el cinema no va bé, que les sales estan buides i que hi ha una davallada d’espectadors brutal (culpa de les descàrregues, els cinemes no tenen cap responsabilitat). Sincerament crec que la gent no hi va perquè l’oferta és patètica, tot i que la qualitat i la quantitat d’espectadors no hi sol anar …

'Orange is the new black': gràcies, @alfdeve

76839-will-orange-is-the-new-black-be-netflixs-next-big-hit-series

Diuen que el cinema no va bé, que les sales estan buides i que hi ha una davallada d’espectadors brutal (culpa de les descàrregues, els cinemes no tenen cap responsabilitat). Sincerament crec que la gent no hi va perquè l’oferta és patètica, tot i que la qualitat i la quantitat d’espectadors no hi sol anar lligada. Bé, en definitiva, no sé per què, però diuen que no hi va gent. El que funciona de veritat, pel que fa a l’audiència i la qualitat, són les sèries de televisió. L’oferta d’aquest producte s’ha disparat i actualment se’n poden trobar tantes que no saps com fer-ho per escollir. Tots tenim un temps limitat per mirar la televisió, després de la feina, els àpats, dormir i els moments de plaer familiar, ens queda poca estona per gaudir de les sèries i, és clar, hem de fer una selecció per no perdre el temps. La millor eina per fer la tria és el Twitter. Alguns tenim la sort de compartir piulades amb serièfils que opinen amb saviesa sobre les darreres novetats. @paugarriga, @taxidermica, @elsbastards, @ultimaprojecció, @pelidavui, @alfdeve i alguns altres que parlen sense embuts de què els agrada i de què no, i sobretot recomanen per què hem de veure, o no, una sèrie en concret.

toughshitLa que ens ocupa avui és una recomanació d’@alfdeve, Orange is the new black. Haig de reconèixer que el primer dia que vaig veure el pòster i vaig llegir, per sobre, la sinopsi, no em va despertar cap mena de curiositat. Tenia pinta de ser una comèdia estúpida, amb gags suats i repetits, sense cap mena d’interès. La darrera vegada que vaig intentar veure una sèrie ambientada en una presó de dones va ser Femme fatales, i no em va acabar de convèncer. De fet, només vaig veure el primer capítol, el segon passava en una presó? Ni idea.

Orange is the new black és una sèrie molt fresca, amb un capítol pilot molt ben elaborat que enganxa. Em va recordar l’excel·lent film de Spike Lee La última noche, amb Edward Norton que interpretava un petit gàngster que havia d’entrar a presó al matí i volia gaudir de la darrera nit de llibertat. En aquest cas la protagonista, Piper Chapman (Taylor Schilling), ha d’entrar a presó per un delicte comès fa deugfqgr anys, amb unes circumstàncies personals molt diferents. A partir d’aquí, una vegada ja està empresonada, la sèrie se situa en dos espais ben diferents, la vida a la presó i a fora. Dins de la presó coneixem uns personatges molt potents, des de la cuinera russa Red, passant pel bomber transsexual Sophia Burset, la professora de ioga Jones, i una fauna heterogènia de presoneres i vigilants (alerta amb aquests!) molt ben aconseguits. Coneixem la vida de les internes amb uns flashbacks especials que ens van desgranant la vida de cada un de manera brillant. Mentrestant, veiem com viuen l’empresonament de la Piper els seus familiars i sobretot el seu promès, en Larry, interpretat pel gran Jason Biggs (American pie, Anything else). En aquest cas sí que podem dir que el tot és la suma de les parts, perquè el que realment enganxa i et fa venir ganes de seguir la sèrie és la manera d’explicar la vida de tots els personatges sense perdre l’interès de la trama, d’aquesta manera ens van enganxant fins que ens convertim en autèntics ionquis d’Orange is the new black.

 

Diuen que el cinema no va bé, que les sales estan buides i que hi ha una davallada d’espectadors brutal (culpa de les descàrregues, els cinemes no tenen cap responsabilitat). Sincerament crec que la gent no hi va perquè l’oferta és patètica, tot i que la qualitat i la quantitat d’espectadors no hi sol anar …

5 comentaris to 'Orange is the new black': gràcies, @alfdeve

 1. Taxidermica ha dit:

  Em va passar el mateix. @alfdeve la va recomanar, miro el tema i uuufff, quin pal (un palooo, un palooo!!!!).
  El càsting és tot un encert. Cada personatge és un món i és una de les sèries on els flashbacks estàn ben fets i tenen molt sentit, saben el moment en que els han de posar i tenen un motiu.
  Pensava que sería la típica sèrie que pinta un entorn amable de la presó, però està ple de cabrons i veus, realment, com les va consumint poc a poc, sense perdre el to d’humor, realment madur.
  Un 10 pel capítol final. Un 10 per la sèrie.

 2. Alfdeve ha dit:

  Home i dona de poca fe!!!!

  a mi tampoc em cridava massa l’atenció fins que ja vaig començar a llegir piulades de diferents persones…i vaig dir, vaaaa!!

  Dramèdia fantàstica, amb grans personatges, grans diàlegs i frases amb clucada d’ull al cinema o a d’altres sèries. Si hi sumem bones actuacions i una intro genial (no la podem passar per alt!!)

  Sèria rodona rodona…..a l’espera de la 2a temporada!

  PD: sort en tenim dels amics del twitter a l’hora de descobrir cosetes!!

 3. pelid'avui ha dit:

  @Afldeveeeee, @Alfdeveeeee!!! (cridàvem com bojos des de la grada)
  Gràcies a la comunitat tuitera he descobert grans sèries, grans capítols, grans personatges, grans guions,… no sempre tot en una mateixa sèrie, tot s’ha de dir. Però ORANGE IS THE NEW BLACK té tots aquests ingredients i més!
  Ara, esperem que no s’ho creguin massa i acabin llençant-ho tot per les escombraries. Quan tens els plats ben equilibrats a la balança, és difícil seguir posant-hi coses i que no acabi pesant més d’un costat o d’un altre. El concepte “dramèdia” (drama+comèdia) aquí té molt sentit, però aconseguiran els nostres amics l’equilibri perfecte? Aconseguirà la nostra protagonista captivar-nos una vegada més? Aconseguirà Jason Bigs abandonar el seu paper de “American Pie”? Em deixaré un bigoti ben frondós per semblar ben masculí? No ens perdrem la propera temporada d’aquesta magnífica sèrie, però no ens falleu, si us plau.

 4. Ramon Porta ha dit:

  Vaig veure tota la Weeds y emb va agradar, així que la Orange…. tambè la he vista totalmente.La autora no m’ha defraudat, estic frisan per la segona part,una serie totalment genial

 5. Josep Mir ha dit:

  Gràcies per la recomanació. Després de mesos d’encadenar Forbrydelsen, The Killing, Sopranos, Columbo i Broadchurch, els cadàvers ja se m’estaven amuntegant. Una mica d’humor anirà bé.