MENU

30 agost, 2013 Comentaris (8) Visualitzacions: 2800 Sèries Nuria Forns

Dexter, qui t’ha vist i qui et veu… Eres un mite, però t’has tornat un personatge gairebé normal. Vulgar, fins i tot. Pateixes per la teva germana, vas a festes, ets sociable, fas de pare, pateixes, ets gelós… Què se n’ha fet, del psicòpata fred de la primera temporada, que no tenia sentiments i simplement …

Dexter, la caiguda d'un mite

dexter_temporada_8Dexter, qui t’ha vist i qui et veu… Eres un mite, però t’has tornat un personatge gairebé normal. Vulgar, fins i tot. Pateixes per la teva germana, vas a festes, ets sociable, fas de pare, pateixes, ets gelós… Què se n’ha fet, del psicòpata fred de la primera temporada, que no tenia sentiments i simplement aprenia a imitar-los? Curiosament, aquesta temporada (la vuitena i diuen que última) sembla més complexa i seductora -com a personatge- la teva germana. Per no parlar de Charlotte Rampling, que amb aquella mirada de gel fa més por que tot el teu ventall de ganivets i estris d’esquarterar. És el que li devia faltar a la sèrie, recuperar velles glòries, en aquest cas en forma de la Dra. Frankenstein, que va ajudar a crear el monstre.

breaking-bad-temporada-5-axnLa veritat és que a mesura que avancen les últimes temporades, Dexter Morgan s’ha anat fent cada cop menys complex i més mediocre. Hi ha sèries que haurien de tenir clar que no poden allargar-se tant. Em fa la sensació que ha caigut en la mateixa espiral que True blood, i es va allargant sense que tingui una gran història, i amb girs inversemblants. Res a veure amb Walter White (Breaking bad), que va començar com a modest professor de química i s’ha convertit en tot un mite. Una sèrie que, a diferència de Dexter, ha sabut posar punt final a temps.

Dexter, qui t’ha vist i qui et veu… Eres un mite, però t’has tornat un personatge gairebé normal. Vulgar, fins i tot. Pateixes per la teva germana, vas a festes, ets sociable, fas de pare, pateixes, ets gelós… Què se n’ha fet, del psicòpata fred de la primera temporada, que no tenia sentiments i simplement …

8 comentaris to Dexter, la caiguda d'un mite

 1. Black Mamba ha dit:

  La caiguda de Dexter era esperable des de fa moltes temporades. I no ho estàn arreglant gaire amb aquesta última temporada.
  El gran W.W. aguanta molt bé el personatge i la seva complexitat. Ara, Dexter i W.W. son difícilment comparables.

 2. Addict-ed ha dit:

  És veritat que ha anat perdent amb les temporades, com el sexe en el temps, però també és cert que la penúltima temporada amb la Hanna i el seu verí de l’amor va recuperar certs adeptes -entre ells jo mateixa-. Tot i així, crec que aquesta temporada (sí, esperem que sigui la final)no està gens malament, thanks god to la germaneta, sí, i també els guionistes, que -val a dir- no ho estan fent pas malament.

  Evidentment, res a veure amb Déu i Adán (Vincent Guilligan i la seva gran creació Walter white).

 3. Jep ha dit:

  Molt d’acord!!
  De fet ja hem comentat molt que des de la mort de la Rita la cosa ha anat malament. El personatge ha anat perdent interès perquè el volen convertir en una persona normal i el gran Dexter sempre ha de ser un psicòpata aprenent a ser humà.
  Sort que s’acaba….

  • The Toxic Reptile ha dit:

   Like,like, like, like, like, like, like, like,like,like, like, like, like, like, like, like,like,like, like, like, like, like, like, like,like,like, like,
   like, like, like, like, like,like,like, like, like, like, like, like, like,like,like.

   Us ha quedat clar?

 4. Alt+126 ha dit:

  La televisió (en format “no interactiu” de tota la vida o per internet), a mes d’agafar les parts bones del cinema (produccions multimillonaries amb mooooolts més recursos) també està agafant les coses dolentes, com ara esprémer els seus productes quan no fa falta i perdre “l’orgull d’artista” per transformar-se en un empresari capitalista sense cor. I el pitjor és que no estem parlant de respectar als espectadors, el problema és que no es respecte ni la creació pròpia.

  Anem de mal en pitjor. Sort en tenim de series que acaben quan han d’acabar, com Breaking Bad o Galactica.

 5. Kaiju ha dit:

  Doncs què voleu que us digui, a mi encara m’encanta Dexter. És veritat que després de la Rita la cosa va de devallada, però mai no cau al precipici (bé, a la temp amb el capità Adama vaig patir) com altres sèries estil True Blood. Dexter s’aguanta pels personatges, la trama és un gran mcguffin per contniuar definint el gran retrat del psicòpata catòdic.

  Llarga vida a Dex.

  Simpathy for the devil!

 6. Reservoir ha dit:

  Dexter s’ha convertit en una caricatura de si mateixa. però en una caricatura molt i molt dolenta, que no fa cap mena de gràcia. Si com a mínim es rigués de si mateixa…

  En fi, des de la quarta temporada la caiguda d’aquesta sèrie ha estat imparable. Em pensava que en aquesta vuitena temporada, essent la última, ho arreglarien, que intentarien que Dexter tingués un adéu digne. Però que il·lús he estat. He vist ja 5 capítols i no ser quin és pitjor. No se’n salva cap. De moment la pitjor temporada de totes. Que ja és dir! Ho han enrevessat tant, que no té cap sentit. En Dexter com a personatge ja feia temps que havia perdut el nord però ara la Debra és patètica. I, oh sorpresa, amb l’aparició de la doctora Vogel ja n’hi ha per llogar-hi cadires. Els guionistes deurien preparar el guió en un soterrani després d’haver-se fumat un kilo de maria cadascun i haver engolit 200 litres de cervesa per cap, ben bé com si es tractés d’un guió escrit per estudiants d’institut.

  Els capítols que queden els penso passar rotllo flash-forward només per veure si finalment els estúpids policies que rodegen en Dexter son capaços de descobrir que tenen un assassí en sèrie a l’habitació del costat i el cusen a bales. A ell i a la seva germana, i s’acaba aquest suplici de sèrie d’una vegada.