MENU

10 setembre, 2013 Comentaris (10) Visualitzacions: 2823 Cinema David U. Ruiz / @callahan_ruiz













Les darreres incursions al gènere zombi de la mà de The Walking Dead i World War Z han aportat, amb més o menys èxit, aventura i reflexió per una banda, i acció i humor per l’altra. Els zombis han infectat no només el cinema i la televisió, sinó que cada vegada més solen ser carn …

'Cockneys vs. Zombies': iaios a l’apocalipsi Z

Walking dead, world war z, guera mundial z, invasion zombie, cockneys vs zombies, els bastardsLes darreres incursions al gènere zombi de la mà de The Walking Dead i World War Z han aportat, amb més o menys èxit, aventura i reflexió per una banda, i acció i humor per l’altra. Els zombis han infectat no només el cinema i la televisió, sinó que cada vegada més solen ser carn putrefacta habitual en el còmic, la literatura i el videojoc, cosa que a dia d’avui, li atorguen un estatus de gènere que fa dues dècades ni el propi George A. Romero hagués imaginat. Tot i la gran diversitat que respira actualment el gènere, però, és difícil veure’s sorprès per alguna historia zombi que destil·li originalitat i frescor. El zombi està ara mateix davant l’abisme que suposa fer un pas cap a la seva expansió total, és a dir, abordar una sèrie de fórmules encara per explotar amb zombis a l’oest, a l’era medieval, a l’espai… Tot arribarà, no en tinc cap dubte.

Una de les darreres aportacions que han passat injustament desapercebudes a casa nostra ha estat la divertidíssima Cockneys vs. Zombies (traduïda pèssimament aquí com Invasión Zombie), una producció britànica que s’estructura al voltant de dos elements innegociables: l’humor anglès de tendència surrealista i els iaios. Efectivament, a Cockneys vs. Zombies la invasió zombi (amb zombis dels lents, dels que caminen) sorgeix a l’est de Londres a on en breu ha de tancar, per insolvència dels seus gestors, una residencia de iaios adorables. Mentre els néts gilipolles d’un antic mafiós intenten robar un banc per salvar el geriàtric a on viu el seu avi (superb Alan Ford, el capo de les ulleres graduades de Snatch. Cerdos y diamantes), aquest es veurà obligat a comandar la defensa de l’asil de l’imminent invasió zombi. Escenes tant hilarants com la de l’intent de matar a un zombi disparant-lo al cap en va per què resulta que hi té una placa de titani, la defensa del geriàtric amb iaios adorables rebentant zombis amb AK-47 i Uzi, o la fugida d’un iaio amb caminador de l’assetjament zombi són dignes d’aplaudiment.

Walking dead, world war z, guera mundial z, invasion zombie, cockneys vs zombies, els bastardsEl film, doncs, fa de l’estupidesa, l’absurditat, l’exageració i l’acció ben facturada els seus indiscutibles punts forts, en definitiva una ventada d’aire fresc amb molt bon humor signada pel desconegut director i guionista anglès Matthias Hoene que aconsegueix superar per moments a films clau de la paròdia zombi més recent com les sobrevalorades Zombies Party i Zombis nazis, i fins i tot a les més reeixides Bienvenidos a Zombieland o Juan de los muertos. Molt, molt recomanable.

 

Les darreres incursions al gènere zombi de la mà de The Walking Dead i World War Z han aportat, amb més o menys èxit, aventura i reflexió per una banda, i acció i humor per l’altra. Els zombis han infectat no només el cinema i la televisió, sinó que cada vegada més solen ser carn …













10 comentaris to 'Cockneys vs. Zombies': iaios a l’apocalipsi Z

  1. Kaiju ha dit:

    Pinta molt bé. Però suposo que cal veure-la en versió original.

    • Paul Kersey ha dit:

      Jo la vaig veure en V.O. i està genial. S’agraeix que poseu tràilers que s’entenguin o amb subtítols. Hi ha molta gent que no entèn l’anglès, però vosaltres us seguiu entestant en posar tràilers sense subtítols.

  2. Alt+126 ha dit:

    És entretinguda, està ben pensada, però no és millor que Shaun of the Dead (que zombies nazis si… no és tant complicat, des del meu punt de vista)
    Cockneys Vs Zombies té un problema de ritme molt gran fins que no es tanquen al magatzem, després del banc. Fins aquell moment sembla que tot és una tonteria, que no és més que una excusa per emplenar metratge i que sembli que tot té un rerefons. Pero la veritat és que no… no queda cap rerefons, a la que apareixen les hordes de zombies, tot el que ha passat fins al moment queda en res, en una simple presentació que dura 3/4 d’hora.

    Però ja dic, el problema no és que no hi hagi zombies, el problema és el ritme, que no acompanya i divideix massa les dues parts del film. En això Shaun of the Dead podia ser més burra, però el tempo general de la pel·lícula era constant i ajudava molt a fer d’ella un pack ben tancat.

    • Alt+126 ha dit:

      Per cert, per mi molt més guapa la cosina dels dos “gilipolles” que la novia rossa d’en Shaun
      Com a mínim hi posa ganes en això de rebentar caps, jeje.

    • callahanruiz ha dit:

      Mira en això estem d’acord, el ritme és molt més constant a “Shaun of the dead”, perquè comença molt bé i progressivament passa a ser soporífera, avorrida i sense gens de gràcia, fins arribar a un tram final que no té cap mena de sentit. Almenys aquesta és més curta, no té més pretensions que entretenir i les situacions que es van donant són molt més còmiques (almenys per mi), tenen acció (passen coses més enllà dels gags) i està molt millor encaixat en l’estructura estandard de qualsevol narració, plantejament-nus-desenllaç, que significa que hi ha una voluntad d’explicar una història al darrera (per molt xorra que també sigui). Però aquesta és només la meva opinió, influencia pel fet que ‘Shaun of the dead’ sempre l’he trobada una mica bluf.

  3. Darth Vastard ha dit:

    me l’apunto hòstia!!!!

  4. Josep ha dit:

    Traieu la música del blog, que l’he de tancar cada vegada!

  5. Cristòfol ha dit:

    “Cockneys vs Zombies”: d’acord amb que el ritme li treu atractiu. Malgrat això, penso que és una peli simpàtica…
    “Juan de los Muertos”, en canvi, vindria a ser el seu contrari: ritme, acció desfermada i molt ben trobada. Una peli gamberra, surrealista (com totes les de zombis) i amb una ambientació apocalìptica en plena Havana, fan que sigui una peli molt i molt recomanable.