MENU

16 setembre, 2013 Comentaris (5) Visualitzacions: 2076 Cinema Jep Soler

El 2000 va sorprendre el film Pitch Black de David Twohy, per la seva estètica, per l’atreviment argumental i, sobretot, pel descobriment de Vin Diesel. L’actor rodava aquell mateix any la primera entrega de Fast and Furious i, molt aviat, es convertiria en el James Bond americà, més semblant al Drago de Rocky IV, a xXx.  Tot i …

'Riddick': Vin Diesel a tot gas!

riddick-vin-diesel-trailer-sinopsis-resumen

El 2000 va sorprendre el film Pitch Black de David Twohy, per la seva estètica, per l’atreviment argumental i, sobretot, pel descobriment de Vin Diesel. L’actor rodava aquell mateix any la primera entrega de Fast and Furious i, molt aviat, es convertiria en el James Bond americà, més semblant al Drago de Rocky IV, a xXx.  Tot i que Diesel ha tingut unes quantes aventures fora del gènere d’acció, com ara en l’horrible comèdia Un canguro superduro i el drama mafiós Declaradme culpable de Sidney Lumet, amb interpretacions molt solvents, sembla que només pot treballar quan hi ha patacades. A aquest pas no m’estranyaria veure’l a Los mercenarios. Vin Diesel sempre tindrà el dubtós honor de ser recordat com el soldat Caparzo de Salvar al soldado Ryan, dirigida per l’innombrable.

tumbaabierta_riddick-jordi-molla-katee-sackhoff-david-bautistaLa quarta entrega de Riddick, després de Pitch Black, Dark Fury (migmetratge d’animació)  i Las crónicas de Riddick (2004), se situa en un planeta desconegut amb el nostre protagonista fet pols, intentant  recuperar-se d’unes greus ferides. El film es divideix en tres parts molt diferenciades. En la primera veiem el retorn de l’animal Riddick després d’humanitzar-se, fet que li provoca deixar de ser invencible. La segona part és l’enfrontament d’uns caçadors de recompenses (encapçalats per un genial Jordi Mollà) amb un Riddick recuperat, en plena forma. Per acabar, una tercera part calcada de Pitch Black, amb l’aparició de l’antiheroi que ha de salvar a la tripulació i a ell mateix, és clar, d’uns monstres híbrids entre escorpí i alien.

El punt a favor del film és el binomi Riddick-Diesel. Crec que la pel·lícula només pot agradar a fans incondicionals del personatge, perquè com a fans perdonem totes les mancances argumentals, les errades de guió i els patètics efectes especials d’algunes escenes (sobretot quan van en moto).

‘SPOILERS’:

Començo a preocupar-me perquè moltes històries de ciència-ficció acaben amb una nau que marxa amb el protagonista dins, i així deixen la porta oberta a una nova riddick-featureaventura. En aquest cas aposto perquè Riddick es trobi amb la nau de Prometheus. Una relació amb Elisabeth Shaw (Noomi Rapace) faria goig de veure. Per acabar, mantinc que les pel·lícules en què apareix un gos i l’acaben matant sempre són millors que aquelles en què sobreviuen. En aquest cas em va fer pena, però es necessitava un revulsiu per fer emprenyar el gran Riddick.

El 2000 va sorprendre el film Pitch Black de David Twohy, per la seva estètica, per l’atreviment argumental i, sobretot, pel descobriment de Vin Diesel. L’actor rodava aquell mateix any la primera entrega de Fast and Furious i, molt aviat, es convertiria en el James Bond americà, més semblant al Drago de Rocky IV, a xXx.  Tot i …

5 comentaris to 'Riddick': Vin Diesel a tot gas!

 1. Kaiju ha dit:

  Encara no entenc com Riddick ha comptat amb seqüeles. Pitch black era un bluf punxat, i encara contniua sent la millor. Quin paio més avorrit i soso. Com l’actor, que no sap què vol dir carisma. L’únic paper bo que ha tingut és gràcies a Lumet i al mestre i perfectament nombrable Spielberg!

  Després de veure Riddick, podríeu fer doble sessió amb el nou de Roland Emmerich, per finalitzar fentvos el harakiri.

 2. Alt+126 ha dit:

  A aquestes alçades està clar que aquesta pel·lícula no és per qui li agradi l’acció sino qui li agradi Riddick. De la mateixa manera que A todo gas agrada a qui agrada A todo gas, no a qui agraden els cotxes i les carreres.

  Dintre de tot com a mínim son fidels a allò que la gent busca i no intenten donar-li altres punts de vista o noves qualitats, cosa que s’agraeix ja que si vas a veure la pel·lícula és perquè saps què vas a veure i ho veus, no et sents enganyat.

 3. Victor ha dit:

  S´ha de ser molt bastard per defensar a en Diesel. Tot i així, ¨Pitch Black¨ és un gran film.

 4. Siso ha dit:

  Doncs que voleu que us digui, a mi m’agraden les tres entregues de Riddick i m’agrada Vin Diesel com a actor d’acció.

 5. Darth Vastard ha dit:

  Una de les millors frases de a història del cinema és: “te mato com mi taza de te_ehh??_clink/chasc…Las crónicas de Riddick, l’he vist més d’un cop, no està tan mal XD.