MENU

4 octubre, 2013 Comentaris (2) Visualitzacions: 1330 Sèries Jordi Camps

Després d’acomiadar Dexter, el canal per televisió per cable Showtime es llepa les ferides oferint un altre dels seus productes de capçalera, Homeland, amb una tercera tongada d’episodis que promet tornar a enganxar els espectadors. Torna després d’aquell final de la segona temporada que ens va deixar bocabadats, amb la imatge d’un nou 11-S en forma …

Com a casa, amb 'Homeland'

HOMELAND-3-jpg_154409Després d’acomiadar Dexter, el canal per televisió per cable Showtime es llepa les ferides oferint un altre dels seus productes de capçalera, Homeland, amb una tercera tongada d’episodis que promet tornar a enganxar els espectadors. Torna després d’aquell final de la segona temporada que ens va deixar bocabadats, amb la imatge d’un nou 11-S en forma de cràter gegantí en el si de la CIA i que no només ha provocat centenars de morts, sinó que ha deixat la mateixa agència d’espionatge tocada, però no pas enfonsada. I amb Brody (Damian Lewis) a la carrera, fugint com a enemic número 1 dels EUA i deixant la pobre Carrie (Claire Danes) amb el cul a l’aire; literalment, perquè, com podem veure, la millor manera que ha trobat per fer-se passar les penes ha estat buscar-se un jovenet pèl-roig (quina obsessió!) que té una semblança més que aparent amb el seu estimat soldadet.

homelandimagesHomeland 3 no té secrets. Bé, sí, molts, és clar, però ens referim als estructurals. És una sèrie ben concebuda, que explota una fórmula d’èxit basada a no parar d’encetar trames, oferir girs de guió imprevisibles, farcir de cliffhangers els finals de capítol, col·locar l’ombra del dubte a personatges que d’ells mateixos són ambigus (sense anar gaire lluny, l’estimat Saul, cada cop més qüestionat, i a qui ara cal sumar el personatge que interpreta el  gran F. Murray Abraham), mostrar-ne d’altres molt humans i amb problemes comuns (als problemes familiars a can Brody s’hi suma ara una àvia sàvia de Vilatrista)… Tot plegat, un combinat sacsejat i servit com un d’aquells còctels clàssics, tan complidor com poc original.

homeland-quinn-two-hats1El primer episodi, titulat Tin man is down, no aporta res i es limita a apuntar per on aniran els trets. A banda de la parella protagonista, que ja us avancem que està separada físicament i, en el cas de Brody, ni apareix, hi ha tres personatges que sembla que agafen el pes de l’acció: els esmentats Saul Berenson (Mandy Patinkin) i Dar Adal (F. Murray Abraham), així com l’agent Peter Quinn (Rupert Friend), cada cop més magnètic mentre demostra certa feblesa a l’hora d’executar els seus objectius, i encara més si hi ha nens pel mig… Pel que fa als esmentats Carrie i Brody, tenim clar que ben aviat els guionistes els ajuntaran, i aleshores tothom podrà comprovar (o no) fins on arriba aquest (fals?) rumor que corre des de fa temps, segons el qual la química entre els actors s’ha trencat durant el rodatge (crear morbositat, ho sabem, sempre ha estat una bona estratègia mediàtica).

homelandpelrimagesLa sèrie no dóna per a gaire més, ho intuïm. Però encara té aquell magnetisme potent que de seguida t’atrapa, i, mentre això aguanti, serem fidels a les emissions setmanals. El que volem, però, és que torni de seguida el nostre marine preferit. N’hi ha que diuen que els pèl-rojos són una benedicció per a una casa, i a Homeland se l’espera amb candeletes!

Després d’acomiadar Dexter, el canal per televisió per cable Showtime es llepa les ferides oferint un altre dels seus productes de capçalera, Homeland, amb una tercera tongada d’episodis que promet tornar a enganxar els espectadors. Torna després d’aquell final de la segona temporada que ens va deixar bocabadats, amb la imatge d’un nou 11-S en forma …

2 comentaris to Com a casa, amb 'Homeland'

  1. Black Mamba ha dit:

    La Claire continua acutant amb la matixa perfecció de sempre. És una màquina.
    Com sempre em fa patir que vulguin allargar més del que toca la sèrie per culpa de l’èxit.

  2. jemima walker ha dit:

    Sense menystenir el meu estimat Brody, reclamo un spin-off de’n Quinn d’immediat!