MENU

7 octubre, 2013 Comentaris (6) Visualitzacions: 1464 Sèries Jordi Camps

Dotze milions d’espectadors avalen l’estrena d’un dels pilots més esperats de l’any: Marvel’s agents of S.H.I.E.L.D. No per nosaltres, sinó per molts fans de Marvel (i, més particularment, de Los vengadores) i, en algun cas, dels fidels seguidors de Joss Whedon, firmant del primer capítol. Alguns us preguntareu: realment estem parlant d’una de les sèries del …

'Agents of S.H.I.E.L.D.' Set preguntes amb resposta

500_avengersDotze milions d’espectadors avalen l’estrena d’un dels pilots més esperats de l’any: Marvel’s agents of S.H.I.E.L.D. No per nosaltres, sinó per molts fans de Marvel (i, més particularment, de Los vengadores) i, en algun cas, dels fidels seguidors de Joss Whedon, firmant del primer capítol. Alguns us preguntareu: realment estem parlant d’una de les sèries del moment? La resposta és senzilla: NO!

Per si no us ha quedat clar, a continuació us respondrem altres dubtes que us hagin pogut sorgir arran del visionat del primer capítol d’aquesta sèrie produïda per ABC i Disney:

Agents-of-SHIELD1. Èxit d’audiència? Tot és relatiu en aquesta vida. Per ser una franquícia de The avengers (Los vengadores), el primer que ens preguntem és on coi són o què coi han fet els milions d’espectadors que suposadament van disfrutar amb la pel·lícula. No diuen que la gent ja no va al cinema i que tothom es queda a casa o mira les sèries directament pel mòbil? Doncs mira, deu ser  que més d’un ja es devia témer que aquest spin off d’aquell megablockbuster seria el que prometia: un subproducte televisiu dirigit a un públic adolescent.

2. Un fracàs? No, però compte. Per arribar a ser un fenomen li queda un llarg camí, i amb el poc carisma que transmeten alguns personatges principals la cosa no pinta gaire bé (no n’hi ha prou que siguin guapos i guapes). La tardor se’ls pot fer molt llarga, i encara més amb l’arribada de The walking dead, que amb els seus zombis es menjarà amb patates aquesta colla de superherois vestits de carrer. Per tenir una referència: Terminator: The Sarah Connor chronicles, el 2008, es va estrenar amb més de 18 milions d’espectadors… que no van servir per evitar que al cap de poc temps es cancel·lés la funció, a la segona temporada.

agents3. Sèrie de superherois? Sí, és clar, però des de la primera seqüència molts ja teníem clar cap on anaven els trets: reinventar (per no dir plagiar) una de les sèries que més ens han defraudat a la nostra vida, Herois, que mai va saber portar a bon terme allò que prometia: convertir-se en la gran sèrie de superherois. Un frau que ens va doldre en el seu moment. Aquí l’avantatge és que la cosa ja no acaba ni d’arrencar i, la veritat, tampoc no confiem que els seus creadors canviïn la marxa a temps.

4.Tot queda a casa? I tant! El flamant nou fitxatge de Marvel, Joss Whedon, ha passat el comandament al seu germà Jed, però amb la condició que ell, Déu totpoderós, dirigís el capítol pilot. Doncs vaja, potser s’hauria pogut estalviar l’esforç, perquè la veritat és que el toc d’autoria de qui va dirigir la tan aplaudida Los vengadores no es percep en cap dels seus fotogrames. Capítol asèptic, i encara més sent un pilot, al qual sempre s’ha d’exigir que, si més no, creï certa expectació.

avengers5. Joss Whedon, un bluf? Fa temps que ho penso, i ara que surto de l’armari ho certifico: per mi sempre ho ha estat. Sé que quan teníeu acne i les hormones disparades, a molts Whedon (com diria el meu bon amic bastard Callahan Ruiz) us la posava dura amb sèries com Buffy, caçavampirs, Angel o Firefly (a la qual cal sumar  Serenity), i com a guionista de pífies com Titan A.E., a les quals mai no he sabut què hi troba la gent (però ja sabem que per a gustos…). Per acabar-ho d’adobar, ell és el responsable de Los vengadores, sobrevalorada cinta d’acció, entretinguda i prou, en què els superherois es passen mig metratge fotent-se pinyes i explicant acudits que ni els guionistes de La que se avecina en els seus millors temps. Per a pinyes i frikades, prefereixo mil vegades Pacific rim, perquè almenys rere els efectes digitals hi ha ànima i passió a l’hora d’oferir els mateixos ingredients. Que és un autor? Si ho fos, molts fans del film l’haurien seguit, però es demostra que a Whedon el coneixen quatre gats i no més. Mèu!

BRETT DALTON6. Aporta alguna cosa a l’univers dels superherois? El capítol està correctament dirigit, el disseny de producció ja el voldrien molts, però la història no aporta res de nou al panorama dels superherois, de tan lleugera. Ja ens cansen de fa temps, i, farts de superpoders sense un rerefons engrescador, ho tenim fàcil, l’univers de les sèries és inabastable. Per triar i remenar. Volem alguna cosa més. Ho exigim. Si no, que passi la següent sèrie…

7. És autoconclusiu? Sí, i ja només per això, us ho regalo embolicat en paper de cel·lofana. Que us aprofiti!

Dotze milions d’espectadors avalen l’estrena d’un dels pilots més esperats de l’any: Marvel’s agents of S.H.I.E.L.D. No per nosaltres, sinó per molts fans de Marvel (i, més particularment, de Los vengadores) i, en algun cas, dels fidels seguidors de Joss Whedon, firmant del primer capítol. Alguns us preguntareu: realment estem parlant d’una de les sèries del …

6 comentaris to 'Agents of S.H.I.E.L.D.' Set preguntes amb resposta

 1. Paul Kersey ha dit:

  Moltes sèries actuals són pura ‘basura’, Camps, no només aquesta. ‘Agents of SHIELD’ és fluixa de collons però criticar-la en base només al pilot és un blanc massa fàcil fins i tot per vostè. Les sèries autoconclusives tenen un valor diferent en relació a les que no ho són. Enlloc està escrit que per aquest motiu hagin de ser pitjors. Hi han sèries autoconclusives que estan a anys llum de sèries com ‘Juego de tronos’ o ‘Homeland’, sèries amb les que vostè se sol tocar d’amagat. I no tant.

  ‘Pacific Rim’ amb més ànima que ‘Los vengadores’. Valga’m Déu nostro senyor…

  • Jordi Camps ha dit:

   Trobàvem a faltar al Sr. Kersey. I la veritat és que torna embalat. Ja que estic en fase de fer preguntes li pregunto: com coi un s’ho ha de fer, segons vostè, per escriure una crítica si només s’ha estrenat el pilot? Només cal que navegui una mica i trobarà que fins i tot anem tard, perquè a internet està ple de crítiques del primer episodi d’aquesta sèrie. Com que intueixo que és més cinèfil que no pas serièfil (o com es digui), si més no de les sèries seriades, li haig d’indicar que els capítols pilot aixequen passions en aquesta febre per tot allò que passa a la televisió. Després ve el seguiment, en cas que valgui la pena, i fins i tot, si cal, la rectificació i autoflagelació…

   Ja que estem en el terreny de la provocació i cauré de quatre grapes li insistiré: Quan s’estreni la primera pel·lícula de Star Wars no en podrem parlar perquè es tracta d’una trilogia? Quan veiem un partit de futbol no tenim dret a criticar perquè queda encara queda la lliga sencera…?

   Respecte Los Vengadores em sap greu però no. L’aguanta Ironman i The Hulk en alguns moments, però per preferir ja tinc les seves franquícies, sobretot del primer. I si m’insisteix, li tocaré encara més la fibra: sempre em quedarà Nolan per aprofundir en els meus personatges preferits…

   Petons.

   • Taxidermica ha dit:

    Nolan <3

   • Paul Kersey ha dit:

    Touché, amic bastard!

    Adoro les seves crítiques, senyor Camps, no és res perso-anal. Simplement que no entenc per què aquesta sèrie (que no he vist) ja ens la podem carregar amb el pilot, i en canvi d’altres, com vostè mateix ha recordat alguna vegada, els hi hem de deixar uns episodis perquè agafin ritme i volada.

    Petons al cul.

 2. Alt+126 ha dit:

  Si amb alguna cosa estic d’acord és que el capítol és fluix (i “molt fluix” si el comparem amb els productes cinematogràfics als que segueix).
  Però això no té res a veure amb l’audiència, podria haver estat la millor Premiere del segle i estaríem igual. Els superherois de còmic, fins al moment, només havien triomfat a la televisió moderna amb animació infantil/adolescent i es nota. Més si tenim en compte que SHIELD és un “recurs” dintre de Marvel, però els seus agents “de carrer” mai li han importat a ningú (els especialistes si), ja té mèrit aconseguir l’audiència que ha aconseguit (gracies a la pel·lícula, sens dubte, sinó encara n’hi hauria menys)
  Hi ha qui diu que Whedon no sap iniciar series, no sap presentar-les, però les sap desenvolupar. Personalment puc dir que amb el segon capítol la cosa es fa bastant més amena i no sembla un passi de diapositives (referint-me a les personalitats, planes, concretes i poc reals).
  Finalment dir que no es un Herois. En aquella es mostrava com la gent amb poders sobrevivia contra una organització malvada i desconeguda, era un drama de gent amb poders. Aquí es mostra una organització “bona” que caça coses estranyes per salvar el mon, en aquest sentit podríem dir que és un Wharehouse 13.

  PD: Comparar Pacific Rim i Los Vengadores… Cadascú té els seus gustos, però dubto que qui busqui un Tony Stark o un Loki li serveixi de gaire res Pacific Rim.

 3. Ramon Porta ha dit:

  Massa infantil m’imagino con el cor del americans,amb un capitol he tingut prou.