MENU

11 octubre, 2013 Comentaris (7) Visualitzacions: 2357 Sèries Fatima Deulofeu

Títol


Director


Actors

Tardor. Època grisa i depressiva postvacances per a molta gent, però època daurada per als serièfils. Durant aquests mesos trobem un nombre il·limitat d’estrenes de sèries i el retorn de temporades de les que ja estan en emissió.

‘Masters of sex’ o què li passa al cos humà durant el sexe?

Tardor. Època grisa i depressiva postvacances per a molta gent, però època daurada per als serièfils. Durant aquests mesos trobem un nombre il·limitat d’estrenes de sèries i el retorn de temporades de les que ja estan en emissió. És un plaer veure la gran quantitat de pilots per descobrir i a la vegada estressa una miqueta perquè no hi ha temps per a tot. És el moment de refiar-te de les opinions i crítiques d’amics (reals o virtuals) per tal d’anar fent una tria. És el que coneixem com a treball de camp.

Entre els pilots que he vist aquests últims dies (n’he perdut el compte…) m’ha cridat molt l’atenció Masters of sex.

El  1956 el Dr. Masters coneix una antiga cantant de cabaret. 10 anys més tard van publicar un estudi científic que revolucionaria la nostra comprensió sobre la sexualitat humana… Així comença el capítol pilot.

Basada en el llibre de Thomas Maier que té el mateix títol, la sèrie ens explica la història de la investigació científica que varen dur a terme als anys 60 el ginecòleg William Masters (Michael Sheen) i la psicòloga Virginia Johnson (Lizzy Caplan) per intentar esbrinar i difondre què és el que li passa al cos humà durant el sexe.

El Dr. William Masters, brillant ginecòleg i cirurgià d’obstetrícia, és el responsable que moltes parelles amb problemes de reproducció aconsegueixin formar una família, però amb el contrapunt amarg que ell mateix i la seva esposa no siguin capaços de concebre un fill tot i que fa anys que ho intenten. Treballa en un hospital universitari a Washinton i està obsessionat a estudiar científicament quina és la resposta fisiològica del cos humà durant el sexe en totes les seves etapes, des de l’excitació fins a l’arribada de l’orgasme. En una conservadora, purista i reprimida societat americana dels anys 60, el Dr. Masters ha de convèncer el degà de la Universitat per a qui treballa, per aconseguir el finançament necessari per dur a terme els seus estudis. No oblidem que en aquella època el sexe era un tema tabú i només concebut amb una finalitat reproductora.

L’estudi es divideix bàsicament en dues fases:
La primera es basa en la observació directa dels “subjectes anònims” mentre practiquen el sexe, ja sigui mitjançant l’autoestimulació o bé amb una parella sexual.
La segona, en el mesurament (amb complexos aparells) de les constants vitals i els canvis fisiològics que experimenta el cos durant l’acte sexual.

Per aconseguir el seu propòsit serà clau la figura de la psicòloga Virginia Johnson, una mare soltera molt avançada a la seva època en la manera de veure i viure la vida i el sexe. Amb ella formarà un equip professional que durà a terme l’experiment dins del mateix hospital d’una manera clandestina. La química professional que existeix entre els protagonistes es posa de manifest des del primer moment, tot i que tenen maneres molt oposades d’entendre les relacions sexuals.

En la seva vida personal el Dr. Masters no és capaç ni tan sols de veure la seva dona nua, amb qui manté relacions íntimes amb l’única finalitat d’aconseguir reproduir-se, mentre que Virginia Johnson viu la seva sexualitat d’una manera lliure i gaudeix al màxim del plaer que això li proporciona.

Els estudis d’aquesta parella de científics van aconseguir canviar la percepció de les relacions sexuals entre la societat de l’època. També hi ha espai per a algunes notes d’humor (principalment per part d’unes amigues del Dr…), que té un moment de màxima sorpresa quan un dels seus subjectes li explica i confirma que les dones, sovint, molt sovint fingeixen els orgasmes!

Perfectament ambientada en l’època, amb una estètica que alguns comparen amb la mítica Mad Men i una fantàstica BSO. És una sèrie elegantíssima (almenys de moment…) amb una mirada directa però delicada de l’experiència sexual.

Per la 1a temporada ens esperen 12 capítols d’una hora de durada. Amb el visionat només dels 2 primers capítols crec que estem davant d’una fantàstica sèrie de què sentirem molt a parlar. Per mi és un SÍ rotund! Crec que és un dels millors pilots de l’any!

Llarga vida a la revolució sexual!!!

Tardor. Època grisa i depressiva postvacances per a molta gent, però època daurada per als serièfils. Durant aquests mesos trobem un nombre il·limitat d’estrenes de sèries i el retorn de temporades de les que ja estan en emissió.

Títol


Director


Actors

7 comentaris to ‘Masters of sex’ o què li passa al cos humà durant el sexe?

 1. Jep ha dit:

  Benvinguda Bastarda!!
  M’agrada molt de la sèrie la doble visió que té del sexe el doctor Masters, la professional i la relació amb la seva dona. Suposo que mantindran la tensió sexual entre els dos protagonistes durant tota la temporada fins saber si es produeix o no, tipus Murder-Scully.
  Espero llegir-te més sovint!!

 2. Darth Vastard ha dit:

  Ja m’he posat burraco XD. Molt bon post.

 3. Marc Ambit ha dit:

  Wooow!!! Quin luxe de col·laboradora!!!!

 4. Jany ha dit:

  Genial que tengamos más presencia “femenina Bastard” en este Blog!! Yo he visto el capítulo piloto… y me agrada… seguiremos viéndola!

 5. Ramon Porta ha dit:

  Aquesta serie emb recorda Anger Management, cuando la parella de psicolegs intentan fer un estudi y miran una parella fen de las sevas.