MENU

23 octubre, 2013 Comentaris (9) Visualitzacions: 2721 Sèries Anna Vilaró

Igual que els iogurts caduquen, els productes televisius també tenen una data d’expiració. Són molts els que s’arrisquen a provar una tímida cullerada del producte per saber si l’etiqueta és fiable o el iogurt encara és menjable. El mateix és el que han anat fent amb How I Met Your Mother (Craig Thomas i Carter …

Quan la mare és el de menys

how i meet your mother

Igual que els iogurts caduquen, els productes televisius també tenen una data d’expiració. Són molts els que s’arrisquen a provar una tímida cullerada del producte per saber si l’etiqueta és fiable o el iogurt encara és menjable. El mateix és el que han anat fent amb How I Met Your Mother (Craig Thomas i Carter Bays, 2005) al llarg de les temporades. I a la vuitena, posar-hi cullerada va ser quasi un esport de risc. Què passarà amb la novena i última de totes les temporades, doncs?

Ens hem d’agafar fort. Ja ens han avisat que tota la novena temporada, de 24 episodis,  passarà només en un cap de setmana, durant el casament d’en Barney i la Robin. Que tot succeeixi en 48 hores pot ser un perill del qual ja n’estem observant les primeres amenaces. Coneixem l’estil de salts temporals que caracteritza a la sèrie, i això, condensat en dos dies dóna com a resultat una repetició de gags excessiva. En els cinc capítols emesos fins ara aquesta reiteració ja es fa palesa.  La Lily, en Linus i l’alcohol ja ens avorreixen. El pes humorístic recau  sobre en Barney i en Marshall. El primer està apunt de trencar amb la seva filosofia de vida i el segon passarà molts capítols dins un cotxe. Massa responsabilitat. Aconseguiran fer-nos plorar de riure?

how i meet your mother2La temporada se centra en un casament que té tots els números per no acabar-se celebrant. Moltes de les narracions en veu en off d’en Ted en altres episodis semblen indicar que cadascun acabarà per la seva banda. Un altre puntal és l’aparició de la mare dels fills d’en Ted Mosby. Que li hàgim posat cara a la mare ha sigut un error majúscul, un gest per complaure a l’audiència i alhora per desviar-nos l’atenció de la considerable baixada de nivell, de nou, de la sèrie.  Una de les gràcies de How I met your mother era, precisament, no saber qui era aquesta dona misteriosa i deixar que ens féssim una idea abstracte de com podia ser. Però tot i en abstracte, la mare era el de menys, una bona excusa per acabar explicant un recull d’anècdotes que en les seves primeres temporades mereixien la pena ser escoltades. Ara ens hem de conformar amb un gag bo cada dos o tres episodis.

how i meet your mother3Amb la mare (Cristin Milioti) han introduït un “al·licient” a la sèrie, tot i que no deixa de ser una còpia en femení d’en Ted Mosby. I amb un Ted al món ja en fem prou i de sobres. Temporada rere temporada s’ha anat superant per crear en nosaltres una forta aversió vers la seva persona (de veritat, algú vol que en Ted sigui feliç?). Quan els personatges principals van perdent la seva essència la solució no passa per afegir-ne un altre, sino en recuperar el que un dia van ser aquest grup d’amics.

Podrem posar fi a l’obsessió d’en Ted per la Robin? Realment la mare podrà guanyar a la que va ser el seu gran amor? En Barney deixarà de ser en Barney i passarà per l’altar? Tindrem respostes i la trama quedarà tancada ja que és molt segur que en Ted ens expliqui el que ha anat passant al cap dels anys. La qüestió és si ens ho sabran explicar amb la gràcia que fa tant que va perdre How I Met Your Mother.

Igual que els iogurts caduquen, els productes televisius també tenen una data d’expiració. Són molts els que s’arrisquen a provar una tímida cullerada del producte per saber si l’etiqueta és fiable o el iogurt encara és menjable. El mateix és el que han anat fent amb How I Met Your Mother (Craig Thomas i Carter …

9 comentaris to Quan la mare és el de menys

 1. Alt+126 ha dit:

  L’aparició de la mare va ser un dels pitjors invents que han fet mai, ja no per la cagada de mostrar-la simplement per tenir una excusa per mirar la temporada següent (necessitar un moviment així diu molt poc dels guionistes… ja no hi ha espai per invents) sinó per la simple raó que la van presentar sense ser el punt de vista de cap dels protagonistes de la serie. Una serie que es basa en el que va viure en Ted i els seus amics i que el gran “cliffhanger” sigui algo que no te a veure amb ells (ni un simple xoc de maletes? en serio? cap excusa?) perd tota la gracia.

  Per si no fos suficient, tal com poses, la serie ja no té res de fresc i les bromes no son més que repeticions de les fetes anteriorment. Ara en Ted és un inepte absolut (quan abans només era un somiatruites), la Robin és un Barney V2.0, la Lilly no passa de borratxa perepunyetes i els únics que es mantenen fidels a ells mateixos (dintre de lo que cap) son en Barney i Marshall (l’acompanyant del seu viatge el primer capítol em va cansar per repetitiva, ara és una de les poques que dona peu a diàlegs que van més enllà dels “caca-culo-pedo-pis” dels altres)

 2. Jany ha dit:

  Buenas…

  He visto todas las temporadas de esta serie… y tener una novena temporada ES UN ERROR… los nuevos capítulos son muy lentos, repetitivos y sin gracia! De esta nueva temporada he visto los tres primeros y no he podido más… porque creo que si sigues una serie, se debe ver completa, razón por la que continuo con ella… Y totalmente de acuerdo contigo Anna, poner rostro a la “madre” ha sido “a big mistake”

  Espero que de verdad sea la última temporada… el tema ya se hace insoportable…

  Buen artículo!!

  • Anna V. ha dit:

   Pienso lo mismo. Acabaré la temporada simplemente porque son ya muchos años con la serie y mira, me sabe mal, pero en lo relacionado a la calidad, es un horror. Y Ted… me aburre, me cansa y me desespera por igual.

 3. Paul Kersey ha dit:

  La resposta és perquè aquesta sèrie no ha tingut mai ni puta gràcia. ‘Friends’ ha fot molt de malt a les ‘sitcom’ i a la televisió en general.

  • Anna V. ha dit:

   Sóc una fan de Friends declarada. Al principi a HIMYM li vaig trobar un punt, sobretot per en Barney i en Marhall. No del tot al principi, suposo que a la 3a o 4a. No ho recordo.

   • Kaiju ha dit:

    Jo no segueixo aquesta sèrie ni cap altra d’aquest estil però Friends per a mi és canònica i referencial. Modern family és el que més s’hi acosta, per bona.

 4. Víctor ha dit:

  Jo sempre m’he declarat molt fan de la Robin, amb aquesta mascunilitat en una dona sexy… Té el seu punt! Des del principi que ha sigut una mena de Barney en femella, però també ens han pres això amb la boda.

  • Jany ha dit:

   Barney era mi ídolo… hasta que se enamora de Robin y deciden casarse… que porquería…
   😛