MENU

29 octubre, 2013 Comentaris tancats a Acocollona't 2013: superherois i zombis envaeixen Girona Visualitzacions: 1226 Cinema Jep Soler

Quasi tothom coneix la relació de Sant Narcís amb les mosques. Avui, aprofitant la seva onomàstica, molts tornarem a escoltar com aquests simpàtics insectes sortiren del seu sarcòfag i atacaren els cavalls francesos derrotant així l’exèrcit enemic. D’aquesta manera el Bisbe de la ciutat es va convertir en el mític defensor de Girona, el superheroi …

Acocollona't 2013: superherois i zombis envaeixen Girona

Acocollonat, els bastards, festival, cinema, fantàstic, terror

Quasi tothom coneix la relació de Sant Narcís amb les mosques. Avui, aprofitant la seva onomàstica, molts tornarem a escoltar com aquests simpàtics insectes sortiren del seu sarcòfag i atacaren els cavalls francesos derrotant així l’exèrcit enemic. D’aquesta manera el Bisbe de la ciutat es va convertir en el mític defensor de Girona, el superheroi de l’època. Si en Narcís, m’atreveixo a tutejar-lo perquè ja hi ha confiança, fos ara un dels superherois contemporanis, quin seria? Evidentment l’Spiderman no, per motius obvis, en Hulk tampoc, estripar-se les vestidures no està ben vist pel clero. Aposto per Superman. Ja el veig! Amb els calçotets per sobre de la sotana, amb capa vermella, la S de Sant al pit i volant fins al cim de la Catedral des d’on, abraçat amb l’àngel, estaria vigilant la ciutat i vetllant per ella.

Les mosques, per la seva part, se sap que sortien del sarcòfag però no hi ha cap informació de en quin estat. Què eren, mosques Acocollonat, els bastards, festival, cinema, fantàstic, terrorvampirs o mosques zombis? Opto per la segona opció. Les imagino volant a poc a poc (sense córrer!) I entrant per sota la cua dels cavalls amb una fam insaciable; des d’aquell punt d’entrada fins el cervell tenien molt camí a recórrer.

Per casualitat l’Acocollona’t d’aquest any sembla que faci un homenatge a la meva malaltissa imaginació, ja que els eixos centrals de la tercera setmana de cinema fantàstic i de terror són els superherois i els zombis. Avui, sí AVUI, inauguració a les 21.00 del festival als Cinemes Albeniz Plaça amb la projecció del film Capa Caída, guanyador del premi Noves Visions: Experimenta al passat Festival de Sitges, amb la presència del seu director Santiago Alverado. Demà dia 30 entren en acció els experts Pep Prieto, Toni de la Torre i Marc Pastor al Museu del Cinema a les 19.30 per parlar de zombis, de sèries i de tot! Després, a les deu de la nit, doble sessió de cinema al Truffaut amb la proposta cubana tipus Zombies Party que és Juan de los Muertos i la vintage Supersonic Man de Juan Piquer.

Acocollonat, els bastards, festival, cinema, fantàstic, terrorCom ja és tradicional la nit del 31 el barri vell de Girona s’omplirà de morts vivents gironins en la segona Zombiwalk, trobada a partir de les 19.00 a les escales de la catedral per començar a passejar a les 20.00. El plat fort de la setmana és la competició de curts fantàstics que enguany s’han dividit en dues jornades, el dia 1 i el 2 a les 22.00 als Albeniz Plaça. El diumenge 3 finalitzarà l’Acocollona’t amb la clausura al Cinema Truffaut a les 18.00 per saber quins són els curts guanyadors i la projecció del palmarès.

Gran setmana de terror que comença avui i que podeu anar seguint amb molt contingut extra, sobretot el fabulós diari del festival a càrrec de Jacint Casademont i moltes coses més a www.acocollonat.com.

Acabo recordant que Els Bastards tenim l’honor de ser el jurat en la secció de millor curt Gironí. Bona setmana de terror! Visca l’Acocollona’t!

Quasi tothom coneix la relació de Sant Narcís amb les mosques. Avui, aprofitant la seva onomàstica, molts tornarem a escoltar com aquests simpàtics insectes sortiren del seu sarcòfag i atacaren els cavalls francesos derrotant així l’exèrcit enemic. D’aquesta manera el Bisbe de la ciutat es va convertir en el mític defensor de Girona, el superheroi …

Comments are closed.