MENU

23 novembre, 2013 Comentaris tancats a Intros (retro)bastardes: Dallas (1978-1991) Visualitzacions: 2215 Intros bastardes Jep Soler

Música: Theme Dallas – Jerrold Immel Tot i arribar a Televisión Española el 1979, Dallas és més coneguda entre nosaltres perquè va ser la primera gran sèrie a estrenar-se a TV3. Ja sé que molts de vosaltres, com a bastards empedreïts, considereu que el primer gran “culebrot” de la televisió catalana va ser L’esclava Isaura …

Intros (retro)bastardes: Dallas (1978-1991)

Música: Theme Dallas – Jerrold Immel

Tot i arribar a Televisión Española el 1979, Dallas és més coneguda entre nosaltres perquè va ser la primera gran sèrie a estrenar-se a TV3. Ja sé que molts de vosaltres, com a bastards empedreïts, considereu que el primer gran “culebrot” de la televisió catalana va ser L’esclava Isaura seguida per Dancing Days, però com és habituals les produccions nord-americanes guanyen en el record i Dallas es va convertir en un referent i va crear llegenda, fins i tot la gent recorda una frase que mai es va dir: “Sue Ellen ets un pendó”. Les tribulacions de la família Ewing van tenir un gran impacte, no només a nivell català, sinó que es va convertir en una de les sèries més vistes del món. Al cap d’un any de la seva estrena ja es va produir un spin-off seguint al fill menys conegut dels Ewing, en Gary, fins a California (1979-1993). També cal recordar que el més bon noi de la sèrie era el fill bastard, en Ray i per això ja mereix estar en l’Olimp del univers Bastard.

dallasLa careta de la sèrie es va mantenir amb el mateix format durant totes les temporades, la mateixa música (amb alguns canvis mínims el ritme), escenes de Dallas, les cares dels seus protagonistes i l’entrada triomfal al ranxo familiar, Southfork. Al 2012 es va fa una versió de Dallas, amb poc èxit d’audiència, que manté la música i les imatges de la ciutat i el ranxo però que obvia, com es fa actualment en la majoria de intros, la cara dels actors protagonistes.

Només dues anècdotes de la sèrie que segur que tothom recordarà, la infame solució que els guionistes es van treure de la màniga per solucionar el problema (baixada d’espectadors) després de la mort de Bobby Ewing: que tot fos un mal son de la Pamela i que quan es despertés aparegués el seu marit sortint de la dutxa. I, és clar, l’aparició espectacular de Charlene Tilton, la Lucy, al programa Angel Casas Show en estat d’embriaguesa.

Música: Theme Dallas – Jerrold Immel Tot i arribar a Televisión Española el 1979, Dallas és més coneguda entre nosaltres perquè va ser la primera gran sèrie a estrenar-se a TV3. Ja sé que molts de vosaltres, com a bastards empedreïts, considereu que el primer gran “culebrot” de la televisió catalana va ser L’esclava Isaura …

Comments are closed.