MENU

29 novembre, 2013 Comentaris (8) Visualitzacions: 2288 Sense categoria Marc Rabaseda

Si tot va bé, quan llegiu aquest text ja estarà a la venda la nova Playstation 4 i, juntament amb el llançament el dia 22 de l’Xbox One, podem donar la next gen per inaugurada. La vuitena! Moltes vegades, en aquest tipus de llançaments, surt molta gent amb comentaris com: “Ja?”, “una altra?”, “si m’acabo de …

Benvinguts a la 'next gen'

playstation 4 vs xbox oneSi tot va bé, quan llegiu aquest text ja estarà a la venda la nova Playstation 4 i, juntament amb el llançament el dia 22 de l’Xbox One, podem donar la next gen per inaugurada. La vuitena!

Moltes vegades, en aquest tipus de llançaments, surt molta gent amb comentaris com: “Ja?”, “una altra?”, “si m’acabo de comprar la 3!”. Sembla que se’n desprèn la impressió que les consoles arriben massa aviat, però jo personalment penso que arriben o just a temps o, en el cas de la de Microsoft, una mica tard.

L’anterior generació va sortir entre el novembre del 2005 i el març del 2007. Set anys, en termes tecnològics, són molts, i fa dos anys que ho notem –hi ha hagut algun bon llançament de 360 aquest any?–. Tot i que entenc que les marques no volguessin fer el salt a causa, sobretot, de la situació econòmica actual, ara la cosa començava a ser vital: jocs que no donen la talla ni gràficament ni en recursos, motors totalment desfasats… Cada cop costava més no voler veure que les consoles ens estaven quedant petites.

I és que la generació de la play 3 va néixer una miqueta tocada ja d’inici. El 2000 –quan es va començar a crear– hi havia memory cards, teníem internet, però molt i molt limitat, i els programadors estaven al servei de Sony –que tenia un domini absolut–. Amb cinc anys de creació i una bona economia global (2000-2005), van elaborar uns productes amb una realitat molt diferent de la que al final ha estat aquesta setena generació. Per acabar-ho d’arrodonir, han aparegut les tauletes, Facebook, Twitter i moltes eines en línia, que han canviat la manera que tenim de comunicar-nos i compartir tant els jocs com la manera de jugar o de valorar.

I aquest novembre del 2013 donem la benvinguda a una nova generació, més preparada, més humil, més americanitzada i segurament encara més forta en vendes que la setena. Presentem les dues AUTÈNTIQUES consoles de l’inici de la vuitena generació:

playstation 4 vs xbox oneEn el cas de la consola de Microsoft, ja la tenim des de fa una setmana entre nosaltres. I per ser un producte pensat amb el cul, promocionat per paràsits incapaços de transmetre idees i amb el suport d’una empresa que fa uns mesos que sembla més inútil que un directiu de Nintendo sense Red Bull, ha sortit prou bé. L’aparell, pensat com a consola i centre d’entreteniment, dóna la talla, sobretot als EUA, on tenen la qüestió de la televisió digital i serveis molt ben muntada, amb ESPN, Netflix… Aquí, tenim el Plus i para de comptar.

La 4  de Sony, a conseqüència de la bufetada que van rebre amb la 3, està molt més mimada i cuidada que la seva germana gran. Ha estat realitzada per primer cop per dissenyadors americans, deixant de banda sectarismes orientals, i està encarada als jocs i el seu entorn. A més, ha estat realitzada seguint els feedbacks de les empreses desenvolupadores, cosa que, per més estrany que sembli, no s’havia fet mai. Amb més potència que la seva competidora, i sense accions impopulars, la petita de Sony comença molt més forta que la ja importantíssima Xbox One.

La nova generació ja és aquí i molta gent es queixarà i s’emprenyarà, com els freaks que se sentiran estafats perquè ja no tindran jocs de la seva màquina; han tingut set anys per comprar material i gaudir-ne. Ara els llançaments de les consoles anomenades fins ara “actuals” començaran a morir, no de cop però sí sense pausa.

playstation 4 vs xbox oneNo obstant això, si tant us agraden els jocs, no patiu: segurament teniu molt de material per jugar encara de les ja velles consoles, moltes obres interessants i entretingudes com ara Portal Red dead redemption, però els que vivim els videojocs, si podem, celebrem i comprarem la nova generació, ja que sempre intentem estar al capdavant del tren de l’oci electrònic, per poder gaudir des del primer moment de les seves cagades i i els seus premis.

Benvinguts a la next gen!

Si tot va bé, quan llegiu aquest text ja estarà a la venda la nova Playstation 4 i, juntament amb el llançament el dia 22 de l’Xbox One, podem donar la next gen per inaugurada. La vuitena! Moltes vegades, en aquest tipus de llançaments, surt molta gent amb comentaris com: “Ja?”, “una altra?”, “si m’acabo de …

8 comentaris to Benvinguts a la 'next gen'

 1. Guillem R. ha dit:

  Carai un que anima a renovar les consoles, fa uns dies vaig sentir a la emissora de ràdio lider de Catalunya (RAC1) que si tenies la PS3, no feia falta comprar ni la PS4 ni la Xbox one. En el cas que no tinguessis consola el millor per comprar per nadal era la WI. Ara ens faràs reflexionar.

  No estic d’acord amb això de que no treien consoles pel tema econòmic actual, durant els últims 3 anys la gent ha anat comprant smartphones que ronden entre els 100 i 700 euros.

  • Marc Rabaseda ha dit:

   Rac 1 es un gran mitjà, però justament de jocs no van gaire forts… Compra una wiiu es la broma més bruta que he sentit un mitjà de comunicació, no vull parlar més sobre la xerrada que van fer(que tambè vaig escoltar), que m’escalfo.

   Lo de no treure consoles es un fet, un smartphone no es una consola, t’explico, es com quan una persona no vol gastar 7 euros per una entrada de cinema, però es fot cubates de merda a 6 euros. Les empreses de jocs no diuen que no hi ha poder adquisitiu, sinó que la gent en moments de crisi, sol ser menys “atenta” a les videoconsoles, en canvi en el cas de la telefonia, absurdament la crisi no l’hi afecta tant, també degut a finançaments i promocions de les operadores; és més fàcil pagar 25 euros al mes durant 30 pagaments que no pas 400 de cop.

 2. Ferran ha dit:

  Ep! Res sobre Online una altra vegada? Que no hi jugues o què? He sentit a dir que serà de pagament en totes dues. Una amb quota mensual i l’altra anual. Són rumors? què hi ha de cert?

  • Marc Rabaseda ha dit:

   Jajaja, justament ara, gràcies a la meva operadora, porto 3 setmanes sense internet.
   Les dos consoles venen amb quotes mensuals, trimestrals o anuals per jugar online. Xbox ve amb el live, tal com 360 amb la garantía del servidors dedicats i per ara poc més demostrable; i playstation, aquest cop si t’obliga tenir el “psplus” per poder jugar online, no obstant, com a mínim, Sony cada mes amb aquest mètode regala jocs per PS4,PS3 i VITA, de fet, jo ja tinc una bona col·lecció. Els free to play de Playstation 4 no necessiten el plus per jugar.

 3. Alt+126 ha dit:

  PS4 sense accions impopulars? Introducció del pagament per jugar online, eliminació de característiques bàsiques que ja tenia la PS3 a falta d’un mes per la seva sortida a la venta (MP3, reproducció des de USB extern, DLNA…)
  Jo diria que aquestes coses, tot i que “normals” dintre d’una novetat (el pagament per online és la tónica habitual cada cop més i lo altre ja ho afegiran tard o d’hora amb una actualització) son MOLT impopulars.

  I això per no parlar del problema al comprar una consola que acaba de sortir al mercat (no és pas una crítica només a aquest àmbit, amb tota la tecnologia passa el mateix). Sony haurà dissenyat la PS4 als EEUU, però a Japó tardarà en arribar-hi. Castigats? Ho dubto, més aviat fan servir la resta de paisos com a conillets d’indies, dubto que a japó tinguin problemes amb el conector HDMI o només d’engegar-la es quedi alguna amb la “llumeta de la mort”.

  Tenir pressa té el seu preu, cada cop més, amb empreses que prefereixen utilitzar els clients de beta-testers.

  • UndeadMonkey ha dit:

   Doncs el tema de la reproducció de mp3, en principi han assegurat que en una próxima actualització, ja es podrà..
   El tema japó crec que és mes per la seva estúpida política de seguretat en videojocs/consoles, que per motius de papers, tarden molt a gestionar-se

   I el que tampoc s’ha parlat és que teòricamet és que per una vegada les consoles (almenys la ps4) et be a preu de fàbrica…

   Crec que van dir que hi guanyaven 7$ per aparell! (nose fins a quin punt és real)

   Per lo que per una vegada, et surt a compte comprar una consola NOVA!

   Recordo els preus prohibitius de ps2, i això em recorda que avui no tindria ps4 per el mateix preu!!!!

   Be!

   Un bon artícle del que aporten els 2 aparells! potser si falta algun detall de l’online, comparació entre els 720 i els 1080 de l’altre o els fps que en general no varien gaire… però en general un bon resum!!

  • Marc Rabaseda ha dit:

   El que diguis, però no te accions impopulars, impopular va ser dir que la consola s’ha de conectar cadda 24 hores, o que el cap de creació de la consola 15 dies desprès de crear-la foti el camp, o que un dels més possibles pròxims directors de microsoft vulgui eliminar xbox, AIXÒ es ser impopular, lo del DLNA i aquestes cosetes saps que amb una actualització ho arreglen, i si no, no passaria res, en serio! el tema del pagament es posa al nivell de la competencia, no obstant ho fà regalant jocs… son TAN impopulars que han venut en el territori de la competencia (USA) un milió de consoles en 24 hores(nou rècord)…

   El tema de japó es una norma d’oferta demanda, europa ara és més important que japo, ja que es el territori neutral. M’agrada molt el tema de conillets d’indies i aquestes conspiracions, però simplement si pensem en conceptes econòmics no hi ha temps d’aquestes tonteries… Preocupa molt més els problemes amb els kits de programació la veritat… Nombrar el tema del HDMI i de la llumeta son les clàssiques cagades puntuals de qualsevol llançament! Tenir pressa com he dit inclou tot lo bo i lo dolent… no obstant no et compro el concepte de beta tester, trobo un anàlisi poc realista.

   • Alt+126 ha dit:

    Lo de les actualitzacions i el pagament per online ja ho he posat, normal, però impopular.
    I lo dels betatesters ja ho he dit, no és un tema de consoles, és un tema de tecnología en general. TOT: consoles, PCs, televisions, smartphones, aspiradores o radios del cotxe. És igual, cada cop que inventen alguna cosa la posen a la venta i fins a la segona “fornada” la cosa no funciona bé.

    Lo de japó anava per un altre camí, ho he escrit tot junt, però ja em referia a lo que tú dius, que per mercat no dona el nivell de beneficis equivalent a USA o europa i per tant no hi ha pressa. Però aquesta falta de pressa també fa que Sony, amb els de casa, quedi millor, perquè ja tindran tots els problemes polits i les actualitzacions ben testejades.