MENU

5 desembre, 2013 Comentaris (20) Visualitzacions: 4245 Sèries, The walking dead Anna Vilaró

“Too far gone” és l’episodi que tanca la primera meitat de la quarta temporada de The walking dead. Haurem d’esperar fins al dia 9 de febrer per poder-ne veure el desenllaç. I per a molts l’espera es farà més que senzilla, ja que la inestabilitat dels darrers episodis, juntament amb la sensació generalitzada de presa …

TWD 4×08: 'Kill’em all'

the walking dead 4

“Too far gone” és l’episodi que tanca la primera meitat de la quarta temporada de The walking dead. Haurem d’esperar fins al dia 9 de febrer per poder-ne veure el desenllaç. I per a molts l’espera es farà més que senzilla, ja que la inestabilitat dels darrers episodis, juntament amb la sensació generalitzada de presa de pèl, ha fet que comencem a deixar de creure en la que en el seu dia va ser una bona sèrie de zombis.

Després dels innecessaris flashbacks de la vida del Governador, per fi arribem al moment de la fatídica trobada. Brian Heriot no va ser més que una excusa per afegir episodis de palla. En el 4×08 El Governador es presenta, des del primer minut, com el que ja va ser en el seu dia a Woodbury, un home amb set de poder i venjança. Ha aconseguit posar de part seva el seu nou grup de personatges insulsos, per lluitar contra els habitants de la presó. El seu objectiu és fer fora el grup de Rick i crear un nou Woodbury a la presó. Pren, a més, com  a moneda de canvi Hershel i Michonne. I sí, amb la Michonne hi ha males cares, però qui el el treu de polleguera és Hershel cada cop que menciona Rick. Es va caldejant l’ambient.

the walking dead 4

Durant tot l’episodi es busca endurir el caràcter del Governador, amb moments com aquell en què afirma que no li fa res matar criatures, ja que un nen és diferent d’un fill. Moments després, a l’home que aparentment no té cor se li il·luminen els ulls amb la seva nova filla adoptada, Megan. Però voler una vida millor per a ella no és el motiu per voler atacar la presó.  El que vol és vèncer en el duel. Mentre el Governador es dirigeix a la guerra, Megan morirà mossegada per un adorable zombi. No ho veus, que no cal duel, Governador? Rick, per més malament que ens caigui, encara manté vius els seus fills!

Bé, anem al gra. El Governador arriba amb els seus nous amics i un tanc a la presó. Reclama la presència de Rick per parlar (moment de pànic: tornarà el talking dead?) amb Hershel i Michonne armat amb una pistola. Rick intentarà que entri en raó, que a la presó hi ha lloc per a tots i que, si vol, de tant en tant hi poden muntar una rave per alliberar tensions. Mentrestant, Rick i els seus evacuen d’amagat els pobres desgraciats que viuen a la presó per evitar baixes innecessàries. “Tots podem canviar”, li diu tendrament Rick. I de sobte, el que molts esperàvem. Una mica d’acció! El Governador, amb la catana de la Michonne a la mà, s’acosta a un Hershel agenollat i zzzaaassss!, el coll tallat. I a partir d’aquí tot és un seguit de trets i explosions, i un crit del Governador, “kill them all”. Tot plegat no fa més que atreure els zombis cap a l’escenari de la batalla. I el duel definitiu: un cos a cos entre els dos mascles alfa, Rick i el Governador, que acaba amb aquest darrer mig mort a terra i rematat per Michonne. Com ha de ser. Així que sí, els dos episodis anteriors de flashback només van servir com a comiat del Governador. Us sentiu encara més estafats, oi? Ho sé, jo també.

Un cop mort el Governador, observem que la presó ha quedat inservible i està a vessar de zombis. I a més, la filla de Rick sembla que ha estat menjada per un caminant. Ja tenim servit, de nou, el drama. I la possibilitat de veure Rick un altre cop sumit en la bogeria. Qui és el millor pare, ara, eh? Per sort Carl li fumerà un parell de cleques i l’espavilarà.
the walking dead 4Així doncs, i com es podia esperar, a partir del 9 de febrer assistirem, per fi, a un canvi d’escenari, tot i que arrossegarem algunes incògnites: Retornarà la Carol? Qui és realment el psicòpata de la presó? El canvi d’escenari refrescarà la sèrie i podrem estimar-la de nou? On és la Lil Ass-Kicker? Realment són importants aquestes preguntes per a la trama? El que necessitem és qualitat i estabilitat. No volem personatges que es desdibuixen, ni que ens els estovin o endureixin a última hora. Ara ja han pervertit The walking dead i mai podran fer un final a temps. S’han passat de rosca.

Ells han perdut la presó. Nosaltres hem perdut la confiança.

“Too far gone” és l’episodi que tanca la primera meitat de la quarta temporada de The walking dead. Haurem d’esperar fins al dia 9 de febrer per poder-ne veure el desenllaç. I per a molts l’espera es farà més que senzilla, ja que la inestabilitat dels darrers episodis, juntament amb la sensació generalitzada de presa …

20 comentaris to TWD 4×08: 'Kill’em all'

 1. Darth Vastard ha dit:

  Els sobra un episodi i els flashbacks podien haver estat intercalats amb la trama del virus, en fi, que els guionistes són una mica paquets.

  • Anna V. ha dit:

   Els sobra més d’un episodi pel meu gust. I els falta força mala llet. El Governador és un dolent massa poc dolent.

 2. Albert Pallares ha dit:

  Anna,

  Estic 100% d’acord amb els teus comentaris.

  Aquesta serie esta massa sobrevalorada, i ens hem de tragar una temporada radera l’altra sense que passi res interessant. Imaginat, ara estem contents perque han deixat la preso….

  Una abraçada

  Albert

  • Anna V. ha dit:

   En el seu moment va ser una revolució. Esperem que retrobin el seu camí, però ara ja molts la mirem amb desgana. Normalment un nou escenari és l’excusa perfecte per reformular idees. A veure si ho aprofiten.

 3. Jep ha dit:

  Sí senyora!! Hem perdut la confiança i l’esperança!

  • Anna V. ha dit:

   Podrem veure-la amb els mateixos ulls que al principi si millora la cosa? O ja ens ha desil·lusionat massa? Aiiissshhh.

 4. Fàtima ha dit:

  Molt d’acord en tot el que dius! per cert…em va encantar l’herència que ha deixat la Carol a les nenes!! al final els nens ens salvaran!
  i una altra cosa… no sé quants capítols esperant la reacció de’n Daryl pel tema Carol…i va i se’l ventilen en un no res..
  en fi, esperarem al 9 de febrer sense cap ànsia

  😉

  • Anna Vilaró ha dit:

   Son unes petites psycho 😀
   Em sobta molt que ningú es posi del costat de la Carol, jo vaig trobar lògica i precaució en els seus actes. Ningú la defensa ni una mica?

   • Fàtima ha dit:

    jo no sé si la defenso del tot, però crec que si ho hagués fet en Rick,
    ningú ho hauria qüestionat, ni molt menys la Carol….ell diu que hi ha un consell,
    que ell no decideix, però aquí ho ha fet, unilateralment!

 5. jemima walker ha dit:

  Em feu molta gràcia els que penseu que la sèrie és una merda i la continueu mirant, que sou massoquistes o què?

  Jo no busco tantes explicacions ni tantes mandangues, per mi continua sent tan entretinguda com al principi. A veure, és una sèrie de zombies, tampoc vull que m’expliquin el sentit de l’univers…. Vull dir que com a trama jo no trobo que sigui fluixa, si hi ha talking dead la gent es queixa, si hi ha acció -i en aquest capítol no em negareu que n’hi havia- la gent es continua queixant…
  No trobo malaguanyats els capítols del governador, almenys ens servien per sortir una mica de la presó. Aquest personatge m’ha agradat sempre, amb el seu punt de bogeria. L’únic que no entenc és que posats a fer servir la catana no es carregués la Michonne enlloc del Hershel, però m’és igual, tampoc lapidaré els guionistes per això. Hi el maxi-cosi tacat de sang és d’una crueltat que només podem entendre els que tenim mainada. Bé, per mi un gran capítol, jo sí que esperaré amb ànsia el febrer.

  • Anna Vilaró ha dit:

   No sé en el cas de la resta. En el meu, la miro per cobrir una informació al bloc i per interès. Només hem de mirar el que ens agrada o ens fa el pes? Quantes sèries han tingut temporades que no s’aguanten i després han sorprès? Moltes. Hem de tancar la porta a la primera de canvi? No. Que TWD no es mereix, ara, la meva confiança no vol dir que no pugui donar-li una segona oportunitat i, si s’escau, reconciliar-m’hi. I tot i que em decepcioni sento interès per veure com fan anar una sèrie de zombies.
   stàn allargant subtrames innecessàriament, quan el que molts volem és una mica de ritme. S’ho han estat guardant tot per deixar-nos sorpresos amb aquest capítol i ho sento, però així no es juga.

 6. ZombiJep ha dit:

  ‘el maxi-cosi tacat de sang és d’una crueltat que només podem entendre els que tenim mainada’ Si fessim servir aquesta premisa per tot…. ‘la catana travessant el governador és d’una crueltat que només pot entendre un pintxo del Lizarran’

 7. Señor Nilsson ha dit:

  Totalment D’acord amb el que exposes. Malaguanyada temporada que, al meu parer, va arrencar molt bé amb la itnroducció del virus i desmanagada a partir de la reentré del Governador. Tot per eliminar a en Hershel i acomiadar penosament al Governador. Buf!

  Al febrer espero que tornin amb artilleria pesant, però estic perdent la paciència…

  • Anna Vilaró ha dit:

   El virus tenia personalitat, era un element atractiu i que podia generar molts mal rotllos interns. I de nou, desaprofitat. Un virus massa de passada.
   Algun bri d’esperança queda, però crec que ara fan els capítols pensant en generar més audiència que no pas en fer un bon producte.

 8. David ha dit:

  El mid-season finale ha estat d’infrt!!!! Saltant del sofà m’ha tingut durant tota la segona meitat!!!! Jo tb li he dedicat un post en el meu blog y faig una repassada dels meillors moments de la sèrie fins ara, segons la meva opinió, és clar. Aquí us el deixo per si teniu curiositat 😉

  http://seriesanatomy.blogspot.com.es/2013/12/la-batalla-epica.html

  Salutacions!

 9. Uri ha dit:

  Umf… TWD és la sèrie més irregular que he vist mai. Una 1a temporada brillant (si filem prim hi trobem replè, d’acord, però molt poc) i una segona dividida en dues parts, la primera avorrida i lenta i una segona part brillant un altre cop. La tercera inicia molt bé, amb el canvi d’escenari i molt cruenta i la segona meitat lenta, avorrida i centrada només amb una batalla personal sense massa sentit. DEixar viu al Governador era guanyar temps per a la 4a sense fotre res.
  El darrer capítol l’he trobat un cop més brillant (en general) però no calien vuit episodis per arribar fins aquí, en efecte una presa de pèl per acabar amb el Governador que no van matar a la tercera. Sense sentit, ens han ensenyat que són més perillosos els vius que els morts, han endurit els personatges, ens han fet veure que l’apocalipsi zombi no fa gràcia, que és una putada i just quan cal pelar el pitjor dels vius no ho fan per rodar 8 capítols “patilleros”.
  A més no té cap sentit que en dos capítols tota la penya aquella estigui disposada a morir per un paio que acaben de conèixer!!
  Ha tingut pinzellades interessants, l’episodi de na Carol, el virus… però al final tot és palla per acabar marxant de la presó.
  No deixaré mai de veure aquesta sèrie, mai he sigut aficionat al gènere però gràcies a TWD m’hi estic fixant. Crec que per història ara toca una segona meitat com deu mana, fora de la presó, sense res, més putejats que mai i amb escenaris nous. M’agradaria això si, que tornin els zombis, que a vegades sembla que hagin oblidat que el tema és aquest.

  • Anna Vilaró ha dit:

   Estic d’acord amb tu en tot. Excepte en la brillantor del darrer episodi, que no li he sabut veure res d’excepcional.

   • Uri ha dit:

    Potser m’he excedit amb “brillant” XD. M’ha agradat això de “que te pego con el tanque”, no? “vale, pues te pego con el tanque”. És una bona manera de deixar la presó, s’han carregat al Hershel sense manies i els han deixat amb el cul en l’aire. S’han petat tot el que havien construït… m’ha agradat, però els 7 capítols anteriors pesen molt. El zombi sortint del fang em va encantar, crec que es podrien haver guardat aquest “recurs” per fer-lo més espectacular, treure-li més profit…

 10. […] Brown, o per la trilogia de Red riding, i que s’ha fet famós pel seu paper de governador a The walking dead. El paper de taxista de The driver sembla fet a mida per a ell, està espectacular i transmet els […]