MENU

30 desembre, 2013 Comentaris tancats a «Hola, me llamo Iñigo Montoya…» Visualitzacions: 1459 Cinema Marc Bataller @marcbataller

La princesa promesa (Rob Reiner, 1987) sempre ha estat una icona per a mi. No sé quantes vegades l’he arribat a veure (quinze, vint, trenta…), però cada vegada m’emociono amb la història de Westley (Cary Elwes) i Buttercup (Robin Wright); els jocs d’enginy de Vizzini (Wallace Shawn) o la descomunal corpulència de l’entranyable gegant Fezzik …

«Hola, me llamo Iñigo Montoya…»

princesaproLa princesa promesa (Rob Reiner, 1987) sempre ha estat una icona per a mi. No sé quantes vegades l’he arribat a veure (quinze, vint, trenta…), però cada vegada m’emociono amb la història de Westley (Cary Elwes) i Buttercup (Robin Wright); els jocs d’enginy de Vizzini (Wallace Shawn) o la descomunal corpulència de l’entranyable gegant Fezzik (Andre el Gigante). Però quan realment se’m posa la pell de gallina és quan surt Iñigo Montoya (Mandy Patinkin) i diu: «Hola, me llamo Iñigo Montoya, tú mataste a mi padre. Préparate a morir.» Una frase que forma part de tota una generació que als anys vuitanta i noranta vam descobrir el cinema.

Us deveu preguntar per què aquest bastard parla ara de La princesa promesa. Doncs resulta que Disney ha signat un acord per fer-ne la versió teatral. El projecte, que seguirà els passos d’El rey león o Aladdin, encara està a les beceroles i no hi ha cap tipus de calendari de producció. Tampoc se sap si serà un musical ni qui formarà part del repartiment. Seria magnífic que els protagonistes de la pel·lícula original fossin els actors principals. Us ho imagineu? Quina passada. L’únic que, malauradament, no hi podria participar és André el Gigante, que va morir el 1993 als 46 anys.

Episode 212Però què se n’ha fet de la resta? Cary Elwes, aquell jove granger submís i que sempre repetia «Como desees», ha protagonitzat una carrera molt irregular amb films com Drácula de Bram Stroker, Hot shots o Saw. La virginal Robin Wright s’ha convertit en una MILF que fa caure de cul i actualment triomfa amb Kevin Spacey a la sèrie House of cards. El pèrfid Vizzini ha encarat part de la seva filmografia cap a la petita pantalla i ara el podem veure a Gossip girl. I l’irrepetible Iñigo Montoya? Doncs resulta que Mandy Patinkin ha cultivat la seva faceta com a cantant -ha publicat onze discos- i des del 2010 interpreta Saul Berenson a la mítica Homeland.

Com a curiositat us deixo una actuació musical de Mandy Patinkin.

La princesa promesa (Rob Reiner, 1987) sempre ha estat una icona per a mi. No sé quantes vegades l’he arribat a veure (quinze, vint, trenta…), però cada vegada m’emociono amb la història de Westley (Cary Elwes) i Buttercup (Robin Wright); els jocs d’enginy de Vizzini (Wallace Shawn) o la descomunal corpulència de l’entranyable gegant Fezzik …

Comments are closed.