MENU

10 gener, 2014 Comentaris (14) Visualitzacions: 2815 Sense categoria Marc Rabaseda

Primer de tot, bones festes a tothom i moltes gràcies als que heu col·laborat en aquest Top 5 de la generació. Com que vaig rebre pocs vots al Facebook, vaig anar a consultar diferents treballadors de botigues de jocs de Girona, els seus clients i part del meu entorn gamers. Aviso que hi ha sorpreses que ni …

Videojocs: Els Top 5 de la generació

Primer de tot, bones festes a tothom i moltes gràcies als que heu col·laborat en aquest Top 5 de la generació. Com que vaig rebre pocs vots al Facebook, vaig anar a consultar diferents treballadors de botigues de jocs de Girona, els seus clients i part del meu entorn gamers. Aviso que hi ha sorpreses que ni jo m’esperava! Començarem amb el Top 5 i després ja farem unes reflexions.

5. Uncharted 2

Uncharted-2Obra de Naughty dog, que va redissenyar els jocs d’aventures com Tomb Raider amb Uncharted, després va aconseguir polir els errors de la seva primera part i, juntament amb una millora de guió i escenes frenètiques que ni en Michael Bay, van transformar la saga en un referent dins del jocs exclusius de Sony. Sincerament, tot i el bluf del últim tram de joc… totalment d’acord amb la seva inclusió en el Top.

 

4. Skyrim

steamworkshop_webupload_previewfile_91816490_previewIncreïble joc de Bethesda, no només per la durada, sinó pel món, la complexitat i el nombre de missions, per la profunditat dels personatges i també de les històries. Amb un disseny artístic molt cuidat, amb una gran banda sonora… i dracs!!! Per mi, sens dubte el joc de la generació.

 

3. The last of us

6a014e6089cbd5970c0191037ba16b970cNaughty Dog repeteix en el Top amb la seva última obra. Molt més fosca, amb la mateixa qualitat visual, narrativa i jugable. Un joc que en cap moment perd ni la tensió, ni el ritme, ni l’interès. Una obra que abraça el gènere zombi i el transforma i mima com ara mateix no recordo cap joc.

 

2. GTA V

originalNo podia ser de cap altra manera. Rockstar està en el nostre Top 5. La seva, per mi, segona millor obra té motius per estar-hi, uns de qualitat i d’altres gratuïts: la senzillesa de control del joc i el món enorme, detallat, amb una gran diversitat de “coses dolentes a fer”, el fan sens dubte un reclam per als Top.

 

I el número 1 és per a…

Metal Gear Solid 4!!!

metal_gear_solid_4_by_killeralqasmi-d68jet5

Òndia! Increïble! Snake ha entrat en el Top! No, ha arrasat en el Top!

La gran saga de Hideo Kojima té uns seguidors que fan que els del GTA no vulguin sortir dels polígons i els del WOW tampoc surtin de les coves. Els fans de la colla Kojima són bojos i no hi entenen ni de raons, ni de vídeos llargs, ni de pel·lícules interactives, ni mandangues. Ells segueixen en Solid a mort. Com ha de ser!

La (fins fa poc) última aventura de Snake era tota una dedicatòria per als que hem crescut amb els seus jocs. Un adéu a un personatge clau en el desenvolupament de la indústria els últims 15 anys. Un joc que només poden apreciar els que han conegut Psyco Mantis, Revolver Ocelot, etc.

MENCIONS ESPECIALS

– World of Warcraft: Per haver fet que molts freaks pensessin que podien lligar jugant.

FIFA: Per haver demostrat que tots els trons es poden conquerir, i per les pizzes de les quedades!

– Catherine: Per haver fet mainstream el Sokoban.

– Imagina Ser:  Per haver assolit un nou rècord en el rànquing de “porqueria”.

– Rabbids: Per haver apropat la meva dona a les consoles.

 

REFLEXIONS FINALS

– Primer de tot, tinc massa amics fans de Kojima… però no us queixeu! Haguéssiu votat!

– Ni un sol vot a Red Dead Redemption? Vau estar en coma quan va sortir el joc o què?

– Cap exclusiu del Top de les consoles XBOXWII, Girona terra Sonyer?

Skyrim en quarta posició?! És una broma? On és la càmera oculta?

Ara vosaltres també hi podeu dir la vostra, a Comentaris.

Primer de tot, bones festes a tothom i moltes gràcies als que heu col·laborat en aquest Top 5 de la generació. Com que vaig rebre pocs vots al Facebook, vaig anar a consultar diferents treballadors de botigues de jocs de Girona, els seus clients i part del meu entorn gamers. Aviso que hi ha sorpreses que ni …

14 comentaris to Videojocs: Els Top 5 de la generació

 1. Darth Vastard ha dit:

  Jo ni me n’havia enterat de les votacions ni res d’això, tampoc sóc un gamer declarat, li dono molt poc a la consola…però jo sóc de XBOX, he jugat a la play, però les meves mans i la meva sensibilitat està feta pel comandament XBOX i hi ha una saga que es mereix especial menció, Gears of War, els que l’han jugat ja saben per què. Pel que fa al futbol, jo sóc més del pro…

  • Marc Rabaseda ha dit:

   El comandament de la xbox 360 es molt superior al de sony, això es un fet, ara amb les noves consoles la cosa no està tan clara. El Gears va tenir un sol vot… ho trobo, molt poc, tan sols pel “multi” es un joc a destacar. Jo també era de pro, però els últims anys no m’han convençut gens… I el fifa ha millorat molt el joc.

 2. Taxidermica ha dit:

  Skyrim per mi significa moltíssim. Serà un número 1 per molt temps. Em va fer redescobrir els videojocs (des de la gameboy i la play 1 que no hi tornava). I ara estic perdent el ritme de nou. Horror! A la resta no hi he jugat 🙁

  • Marc Rabaseda ha dit:

   Totalment d’acord; com he comentat, per mi, el joc de la generació. Es impossible no perdre el ritme en un joc tan complert i rodó.

 3. Guillem ha dit:

  Li falten molt a aquests jocs per arribar al nivell futurista del PCFUTBOL 5.0 que li dóna 10.000 patades a tots els nombrats anteriorment. Que n’aprenguin!!!

  • Marc Rabaseda ha dit:

   Certament el PCFUTBOL va tenir un vot més, que jocs com Red Read Redemtion i els mateixos del Gears of War… “Indeseables” M’agrada molt el terme “futurista”, al cantó de PCFutbol.

   • Guillem ha dit:

    Futurista totalment!!! Jo ja ser que passarà a la temporada 2049-2050 al món del fútbol!!!

    • Marc Rabaseda ha dit:

     Desprès de la temporada 2050 que passava? el joc explotava? o sortia un missatge de compreu-vos una vida? es que tinc dubtes!

     • Guillem ha dit:

      No us ho puc explicar… son coses que ja anireu descobrint al llarg dels anys…no vull alterar el futur.

 4. Andreu ha dit:

  La llista podria ser llarguissima! X gustos colors

  • Lluís Simon ha dit:

   No jugo molt, però a les meves filles el Red Dead Redemption els torna boges, tot i que és per a majors de 18 anys. No sé si em poden detenir per això…

   • Marc Rabaseda ha dit:

    Jajaja, trucaré a la policía a veure si et detenen ara o esperen que es passin el joc. 🙂

  • Marc Rabaseda ha dit:

   Justament es la gràcia, limitar la llista als més votats perquè la gent s’emprenyi!

 5. Casimiroynoteveo ha dit:

  Sóc més de tetris…hehehe…però el top 5 està molt bé!
  >.<