MENU

18 gener, 2014 Comentaris (2) Visualitzacions: 10054 Intros bastardes Jep Soler

Música: St Elsewhere Theme – J.A.C. Redford Traduïda a Catalunya com A cor obert va ser la primera gran sèrie hospitalària que va emetre TV3. M’atreviria a dir que fins i tot va marcar una època, perquè va saber arribar a tot el públic sense diferències d’edat ni de gènere. Van utilitzar un recurs habitual …

Intros (retro) Bastardes: St. Elsewhere (1982 – 1988)

Música: St Elsewhere Theme – J.A.C. Redford

Traduïda a Catalunya com A cor obert va ser la primera gran sèrie hospitalària que va emetre TV3. M’atreviria a dir que fins i tot va marcar una època, perquè va saber arribar a tot el públic sense diferències d’edat ni de gènere. Van utilitzar un recurs habitual i que algunes vegades no funciona, que tots els personatges tinguin un pes important en l’argument, d’aquesta manera t’assegures tenir contenta l’audiència.

pd_st_elsewhere_cast_jef_121010_wblogSi ens fixem amb el repartiment ens anem topant amb noms molt coneguts actualment i que començaven a treure el cap en aquell moment. David Morse ( Treme, 12 Monos, Dancer in the dark) i Denzel Washington (Philadelphia, Malcom X, American Gangster) són els noms més rellevants dels més joves, però no hem d’oblidar a Mark Harmon (Mas fuerte que el odio), Ed Begley Jr. (A dos metros bajo tierra) o William Daniels (Anatomia de Grey, El coche fantàstico (la veu de KITT)), que també van aparèixer a la sèrie.

El títol de la sèrie és el sobrenom que rebien els hospitals amb poc recursos que havien d’atendre a tota aquella gent que estava fora del circuit de clíniques privades. L’acció succeïa a Boston en un hospital inventat, St Eligius, que apareix a la careta acompanyat del reguitzell d’actors barrejat d’escenes de treball hospitalari. Tot això amanit amb una música pel record d’una sèrie que va marcar una època televisiva al nostre país, amb una intro que segueix el model clàssic de la dècada dels vuitanta.

Música: St Elsewhere Theme – J.A.C. Redford Traduïda a Catalunya com A cor obert va ser la primera gran sèrie hospitalària que va emetre TV3. M’atreviria a dir que fins i tot va marcar una època, perquè va saber arribar a tot el públic sense diferències d’edat ni de gènere. Van utilitzar un recurs habitual …

2 comentaris to Intros (retro) Bastardes: St. Elsewhere (1982 – 1988)

  1. Alt+126 ha dit:

    “Mitiquíssima” seria dir massa poc. La veritat és que si que va marcar una època a TV3. Això si, el pobre David Morse… no l’he vist en altres series, però al cinema sempre acaba fent de malparit o m’ho sembla a mi? Jaja

    • Jep ha dit:

      Sort que a Treme li han donat un paper de persona honrada i bona, perquè és veritat que al cinema, quan surt, ja saps qui serà el dolent. Sempre li toca, menys a La milla verde i a Contact els demés papers de xungo.