MENU

28 gener, 2014 Comentaris (1) Visualitzacions: 2046 Sèries Víctor Gonzàlez

L’any passat el La Weekly es va fer ressò de la caiguda als inferns de Californication. La sèrie del gigoló existencialista Hank Moody (David Duchovny) a Los Angeles, amb clares referències a l’alter ego de l’escriptor Charles Bukowski, Henry Hank Chinaski, del qual ja es va fer una versió cinematogràfica amb Mickey Rourke i el …

'Californication', última temporada el 2014

californication, temporada 7, ultima temporada, david duchovny, showtime, rob lowe, mickey rourke

L’any passat el La Weekly es va fer ressò de la caiguda als inferns de Californication. La sèrie del gigoló existencialista Hank Moody (David Duchovny) a Los Angeles, amb clares referències a l’alter ego de l’escriptor Charles Bukowski, Henry Hank Chinaski, del qual ja es va fer una versió cinematogràfica amb Mickey Rourke i el director Barbet Schroeder (Barfly, 1987), va començar amb molt bon peu a causa de la seva mala llet i els cops de peu a l’Amèrica ultraconservadora del tea party, que els va provocar de mala manera amb dosis de sexe a dojo, drogues de tota mena i simpàtiques picades d’ullet al col·lectiu homosexual.

californication, temporada 7, ultima temporada, david duchovny, showtime, rob lowe, mickey rourkeAra, malauradament, Californication no ha evolucionat com tothom esperava, com ja vaig deixar anar en un article anterior, ja que els guionistes, en un clar intent de salvar la trama de les ruïnes, hi havien introduït la figura de les estrelles de rock amb tuf dels vuitanta i resultats repetitius que han portat al cansament de l’audiència més fidel, tot i que la continuen veient amb devoció pseudoreligiosa.

La productora Showtime ho ha entès ràpidament; les sèries han de tenir un final, ja que la qualitat amb el temps se’n resenteix. Penso en Lost (en total, sis temporades), True blood (set temporades) o Dexter (vuit temporades), per anomenar-ne només algunes.

californication, temporada 7, ultima temporada, david duchovny, showtime, rob lowe, mickey rourkeCalifornication acabarà amb una setena temporada aquest 2014 amb l’actor dels Sopranos, Michael Imperoli i la continuació del personatge neuròtic de Rob Lowe que, amb la figura de Hank Moody, mantenen un duel marcià divertit i del tot histriònic que no us podeu perdre, si sou bons bastards.

Dotze són els episodis que els queden, de mitja hora, i ja tanquen la paradeta. Com no podia ser d’una altra manera, ja que l’excés hedonista del protagonista ja no dóna per més per molt que s’hi esforcin. El problema, tot s’ha de dir, no és lcalifornication, temporada 7, ultima temporada, david duchovny, showtime, rob lowe, mickey rourkeaudiència, que tot i que s’ha queixat repetidament, no l’ha deixat de banda (2,9 milions d’espectadors a la sisena temporada, tot un rècord), sinó el fet que Showtime no vol aprofitar més la gallina dels ous d’or. Ja han matat Dexter i els Borgias i ara volen compensar amb Trending down i l’actor Philip Seymour Hoffman i mantenir House of lies, Nurse Jackie i Shameless a la graella amb renovades energies. La setena la veurem i en parlarem aquí. Showtime ha fet el que havia de fer. Nosaltres, els bastards, no la trobarem a faltar, crec jo.

I girem full, que ja toca.

L’any passat el La Weekly es va fer ressò de la caiguda als inferns de Californication. La sèrie del gigoló existencialista Hank Moody (David Duchovny) a Los Angeles, amb clares referències a l’alter ego de l’escriptor Charles Bukowski, Henry Hank Chinaski, del qual ja es va fer una versió cinematogràfica amb Mickey Rourke i el …

Un comentari a 'Californication', última temporada el 2014

  1. Dr. Moreau ha dit:

    Showtime té un problema amb els finals. Penso en Dexter, que diuen ara que pot torrnar?! I Homeland, només amb tres i al darrer minut l’han cagat! Californication la vaig deixar quan van començar a fer farres amb heavies vuitanteros, certament no s’aguantava.