MENU

31 gener, 2014 Comentaris (1) Visualitzacions: 1557 Cinema Víctor Gonzàlez

Mark Hugues, de la revista Forbes, escriu que veure Saving Mr Banks el va afectar tant emocionalment que va ser com una catarsi. Jo m’hi he avorrit a mort,  com una ostra. El director del film és John Lee Hancock, director de les americanades The rookie (2002) i The blind side (2009), que ha estat contractat …

Promocionem Walt Disney amb 'Saving Mr. Banks'

Saving mr Banks, Al encuentro de mr Banks, Mary Poppins, Walt Disney, Tom Hanks, Emma Thompson, John Lee Hancock

Mark Hugues, de la revista Forbes, escriu que veure Saving Mr Banks el va afectar tant emocionalment que va ser com una catarsi. Jo m’hi he avorrit a mort,  com una ostra.

El director del film és John Lee Hancock, director de les americanades The rookie (2002) i The blind side (2009), que ha estat contractat per la Walt Disney  Company per promocionar una mica més la figura del director, i ha triat el període de la vida en què Disney va haver de lluitar per tal que l’escriptora PL Travers acceptés l’adaptació de Mary Poppins a la gran pantalla, a principi dels anys seixanta. Una mica Mad men, sí.

Saving mr Banks, Al encuentro de mr Banks, Mary Poppins, Walt Disney, Tom Hanks, Emma Thompson, John Lee HancockPer al paper de PL Travers no podia faltar l’Emma Thompson, sempre excelsa i que ara es dedica a renegar de Walt Disney en entrevistes arreu del món dient que era un misogin i un racista, sense tenir en compte que en aquella època el pseudoracisme i la misogínia eren parts intrínseques de les societats industrialitzades.

 A Walt Disney l’encarna Tom Hanks, un actor que, tot i no haver desenvolupat les seves monòtones expressions facials des de Big (1988), té un dels caixets més alts de Hollywood. Aquí segueix fent de pallasso ensucrat, com sempre. No sé si es nota que no m’agrada gens el senyor Hanks.

Saving mr Banks, Al encuentro de mr Banks, Mary Poppins, Walt Disney, Tom Hanks, Emma Thompson, John Lee HancockEl film és tediós. La figura de Walt Disney la cuiden fins al detall, ja que els diners els posa la companyia. I la Thompson renega, penso jo, de manera equivocada, perquè, si ens posem a flastomar, fem-ho amb propietat. Walt Disney va ser, sens dubte, un geni. Un geni indiscutible i un diable; la figura que ha sabut col·locar més bé els paràmetres més conservadors de la cultura americana als nens de tot aquest coi de planeta.

Saving mr Banks, Al encuentro de mr Banks, Mary Poppins, Walt Disney, Tom Hanks, Emma Thompson, John Lee HancockRecordem la seva figura. Va testificar contra alguns dels seus companys de professió a Hollywood durant les infumables declaracions del comitè d’activitats antiamericanes, dirigides pel dement Joseph McCarthy. Durant aquella reunió de gàngsters va renegar també del partit comunista americà i dels sindicats, que odiava a mort. Va ser membre d’honor de la Motion Picture Alliance for the Preservation of American Ideals, que promovia, entre altres coses, la censura cinematogràfica per mantenir els valors d’una Amèrica pura i neta. Es va dedicar a fer de profeta i defensor dels ideals republicans amb el seu paradís de Disneyland. I sí, també era misogin i una miqueta racista.

Saving mr Banks, Al encuentro de mr Banks, Mary Poppins, Walt Disney, Tom Hanks, Emma Thompson, John Lee HancockL’escriptor i periodista Jack Zipes, en el seu article Breaking the Disney spell, va, però, més enllà. Segons el senyor Zipes, Disney va saber fer una cosa que altres no van aconseguir: recrear els contes dels germans Grimm i Perrault alterant el punt del vista del narrador, que passava de dona a home, mantenint l’ideal de patriarcat en una societat de consum dominada per la figura masculina. El típic concepte de la princesa salvada pel príncep és original de Disney. No ho dic jo. Rebusqueu una mica en el folklore tradicional del conte de fades i descobrireu els edulcorants en massa de la troupe Disney. Els mites tradicionals passats per la gran marca del patriarca. Esgarrifós.

Saving Mr. Banks farà potser emocionar tots els seguidors del gran Walt. Sempre he dit que el meu problema amb aquest personatge és que quan era petit preferia els films de Lucio Fulci que no pas Dumbo Blancaneu. Per això, no seguiu el meu consell i aneu a veure-la.

No sóc gens de confiança.

Mark Hugues, de la revista Forbes, escriu que veure Saving Mr Banks el va afectar tant emocionalment que va ser com una catarsi. Jo m’hi he avorrit a mort,  com una ostra. El director del film és John Lee Hancock, director de les americanades The rookie (2002) i The blind side (2009), que ha estat contractat …

Un comentari a Promocionem Walt Disney amb 'Saving Mr. Banks'

 1. Dr. Moreau ha dit:

  Doncs a mi m’encanten les pelis Disney. Jo, com tants altres, hem crescut amb elles i no tinc cap trauma. Obres mestres com El llibre de la selva, Peter Pan, La bella i la bèstia o fins i tot Blancaneus són part de la història. Poc cinema em fa plorar com el de Disney, em sap tocar la fibra.

  Dit això, segur que el paio, en Walt, era tan geni com ideològicament execrable.

  La peli, ja no diguem. Basofia.

  M’ha encantat l’article i saber més coses de l’àngel i diable.

  Felicitats!