MENU

2 març, 2014 Comentaris (3) Visualitzacions: 2079 Cinema Víctor Gonzàlez

Sóc d’aquells que mai he vist una cerimònia dels Oscar sencera. Els trobo insípids, tediosos i pesats i una cosa que m’ha molestat sempre ha estat l’etern comentari de cada any, ¨i com és que no t’has quedat fins tard mirant la cerimònia?¨, com si tot amant del cinema hagués de passar la nit en …

Terribles, horribles i horrorosos Oscar

NICHOLSON

Sóc d’aquells que mai he vist una cerimònia dels Oscar sencera. Els trobo insípids, tediosos i pesats i una cosa que m’ha molestat sempre ha estat l’etern comentari de cada any, ¨i com és que no t’has quedat fins tard mirant la cerimònia?¨, com si tot amant del cinema hagués de passar la nit en vela, aguantar aquesta tortura narcisista de Hollywood i, a més, haver de somriure l’endemà, tot fent afirmacions del tipus ¨va ser massa llarga“, ¨no em va acabar d’agradar“, “les actuacions musicals eren avorrides” o “els presentadors no feien cap mena de gràcia“.

2013oscarluncheonHorrorosos. Són horrorosos. Fins i tot m’adormo en els resums posteriors. A més, els premis solen sempre caure en grans i insuportables nyaps com Carros de foc (1981), Tot passejant Miss Daisy (1989), Forrest Gump (1994), Titanic (1998), El pacient anglès (1996) o Crash (2004). I no vull molestar el personal amb el fet que Ciutadà Kane d’Orson Welles no guanyés l´Oscar a la millor pel·lícula l’any 1942 o que l’Acadèmia no fes mai ni punyeter cas al cinema d’Alfred Hitchcock, tot i que com a excepció fessin un molt bon homentage al cinema de terror el 2010.

article-1229001-000B172300000258-906_634x485Un conegut meu de Los Angeles va anar un parell de vegades com a públic convidat els anys 90 a la cerimònia dels Oscar. Deia que actors, directors i guionistes anaven tan maquillats que semblaven maniquins de plàstic. A més, la pudor de la sala a perfum el marejava de mala manera, sobretot si havies d’estar assegut durant hores suportant el rotllo de les interminables actuacions que et presentaven.

Com que no els vull veure ni en pintura, us passo alguns dels moments més memorables de la cerimònia. Ei, no us enfadeu. Podem parlar d´altres coses com el temps o la desastrosa situació política del nostre país. Però si em pareu pel carrer – ja que els bastards som tant o més famosos que els actors dels Oscars i ho sabem – no m’anomeneu l’estatueta. Us pot caure un bon cop de puny.

1. Rob Lowe i la Blancaneus

2.Marlon Brando i la Índia apatxe

3. Seth Macfarlane i els pits de les actrius

4. Els creadors de South Park transvestits

5. David Niven i l´home despullat amb bigoti

 

Sóc d’aquells que mai he vist una cerimònia dels Oscar sencera. Els trobo insípids, tediosos i pesats i una cosa que m’ha molestat sempre ha estat l’etern comentari de cada any, ¨i com és que no t’has quedat fins tard mirant la cerimònia?¨, com si tot amant del cinema hagués de passar la nit en …

3 comentaris to Terribles, horribles i horrorosos Oscar

 1. Fèlix Torras Solsona ha dit:

  Noi, que no n’hi ha per tant. Les cerimònies dels Oscar no són pitjor que la del català de l’any, dels Goya, premis Gaudí etcètera, etcètera, etcètera. Tens raó en el fet que els premis tenen una gran dosi de subjectivitat. Però, home, si t’agrada el món del cinema i es pateix d’insomni és un programa que ajuda a fer-lo més suportable. L’insomni, esclar. No t’amoïnis, company. Ja saps la dita. Una vegada a l’any no fa mal. Cap programa fa mal una vegada a l’any. I encara menys si és tradicional. T’ho has de prendre amb millor humor. No s’ha mort ningú per mirar Eurovisió. Vaja, que jo sàpiga. Indistintament d’afectes i desafectes és una festa del millor cinema del món. Amb això sí que sóc objectiu. No t’empipis amb mi per pensar així, val. És un comentari com un altre.

  Fèlix Torras Solsona
  Trader i Analista

 2. Víctor ha dit:

  Si estic de bon humor, home… ja que no em quedaré despert per la nit… Molta sort si pots aguantar fins el final la cerimònia! I gràcies pel comentari!

  • Fèlix Torras Solsona ha dit:

   Feia conya! Era per veure que deies. Ja veurem que faré. Si la veig serà fent un senyor zapping. Per descomptat.

   Bon cinema Víctor!

   Torras
   Trader