MENU

11 març, 2014 Comentaris (3) Visualitzacions: 2302 Cinema Víctor Gonzàlez

Big ass spider! ha sigut una sorpresa en la miasma actual de films Z. Els crítics -menys els de les dimensions profundes del cahierisme hermètic- l’han defensat a mort. I està mal feta, sí, sobretot els efectes especials, però funciona i passa bé, massa bé per ser una monster movie rodada amb un pressupost hiperlimitat. El director és Mike Mendez, responsable de The convent (2000), …

'Big ass spider!', film Z en grans dimensions

big-ass-spider-hires-726x248
zGFjc3_hyxU.movieposterBig ass spider! ha sigut una sorpresa en la miasma actual de films Z. Els crítics -menys els de les dimensions profundes del cahierisme hermètic- l’han defensat a mort. I està mal feta, sí, sobretot els efectes especials, però funciona i passa bé, massa bé per ser una monster movie rodada amb un pressupost hiperlimitat.

El director és Mike Mendez, responsable de The convent (2000), combina infografia proto-playstation d’una aranya híbrida gegant amb escenes gore artesanals que ens fan sentir nostàlgia pels gloriosos vuitanta, i va bàsicament de fins a on pot portar la mala llet d’un macroaràcnid emprenyat a la ciutat de Los Angeles.

El títol ja ho diu tot; Big ass spider!, que vol dir quina aranya dels collons! i que Big-Ass-Spiderha enganxat el públic de plataformes de video-on-demand i televisió per cable més friquis, com ja ho va fer Snakes on a plane (2006). Big ass spider! és, però, molt més bona. Els protagonistes principals són dos, l’Alex (Gren Grunberg) i José (Lombardo Boyar), que per circumstàncies de l’atac letal de la bestiola es fan amics i es converteixen en herois de la nit al dia. Ambdós combinen a la perfecció el toc d’humor i diàlegs que necessita una buddy movie. I aquí és on rau la barreja de gèneres a Big ass spider!:  horror, humor, ciència-ficció, acció i fins i tot romanticisme. Ingredients que pocs directors han sabut combinar de forma tan rabiosament entretinguda com és el cas d’aquesta petita joia del gènere Z. A part dels efectes pinxos i la demencial trama, Big ass spider! pica l’ullet a la productora Troma amb una aparició sorpresa 2ns9wkkdel bastard i amic Lloyd Kaufman, de poc més de dos minuts que acaba essent cruspit pel mutant aràcnid; com a ell li agrada, sí.

Tenim, a més, espiritualitat poètica continguda, sobretot en la figura d’Alex, el protagonista, que ens diu en un moment del film que pot entrar a la ment de les aranyes, submergir-se en la seva ànima i convertir-se en elles, detall que es menciona però que no el veurem desenvolupat en el metratge de la pel.lícula. El director Mike Mendez potser es va oblidar de continuar amb aquesta filosofia pseudo-Jedi quan escrivia el guió però ens és igual. No cal i el perdonem.bigassspider6

Mike MendezBig ass spider! Quedeu-vos amb el nom del director i el títol del film. Segur que continuarem sentint a parlar d’aquest gran i gloriós geni. I si queda en l’oblit, no passa res.

Gaudireu de ben segur d’una estona bastardíssima de collons. Us ho asseguro.

Big ass spider! ha sigut una sorpresa en la miasma actual de films Z. Els crítics -menys els de les dimensions profundes del cahierisme hermètic- l’han defensat a mort. I està mal feta, sí, sobretot els efectes especials, però funciona i passa bé, massa bé per ser una monster movie rodada amb un pressupost hiperlimitat. El director és Mike Mendez, responsable de The convent (2000), …

3 comentaris to 'Big ass spider!', film Z en grans dimensions

  1. És al nivell de Sharknado, que em va agradar molt?! Fa bona pinta…

  2. Victor ha dit:

    Prefereixo “Big Ass Spider” ja que sóc més d´aranyes que de taurons. Podem seguir amb aquesta conversa filosòfica per altres canals, si vols.

  3. […] és que Mendez ja va fer un gran film de sèrie B el 2013 que es deia Big Ass Spider! i del qual ja vaig parlar i vaig lloar com calia, en aquest món de cinema pansit que ens envolta. […]