MENU

15 març, 2014 Comentaris (4) Visualitzacions: 2255 Intros bastardes Jep Soler













Música: Far from any road – Handsome Family (intèrprets) La que serà, sens cap dubte, la millor sèrie bastarda de l’any havia de tenir una intro a la seva altura. Per això la grandesa de la història de True Detective i el pes important dels seus dos protagonistes queden palesos en la careta que us …

Intro Bastarda: 'True Detective' (2014)

Música: Far from any roadHandsome Family (intèrprets)

La que serà, sens cap dubte, la millor sèrie bastarda de l’any havia de tenir una intro a la seva altura. Per això la grandesa de la història de True Detective i el pes important dels seus dos protagonistes queden palesos en la careta que us presentem avui. La música calmada i hipnòtica de T Bone Burnett , recordeu el post del company Jordi Taulats, acompanya tranquil·lament les imatges que es van contraposant les unes amb les altres creant un puzle heterogeni amb els elements essencials de la sèrie, que són:

hbo-true-detective-woody-harrlson_matthew_mcconaugheyRust Cohle i Marty Hart: La parella de detectius interpretats pels excel·lents Matthew McConaughey i Woody Harrelson, viuen unes vides plenes d’enganys, de creences equivocades, de vicis confessables i d’errors inconfessables. Tot i que en alguns moment no ho sembli formen una parella perfecta, junts aconsegueixen ser un equip de veritat. En la intro veiem les seves cares ombrejades, mig borroses, com les seves vides.

La religió: És l’origen de quasi tots els mals, tenim tants exemples que no cal anomenar, per això no podia faltar en una història farcida de desaparicions d’infants. Perquè estem tant acostumats a veure normals aquestes correlacions?

hbo-true-detective-woody-harrlson_matthew_mcconaugheyAmèrica profunda: Lousiana és l’escenari de la història, emmarcada en la societat més agrícola i ramadera, amb molta pobresa i abusos dels més rics, que aprofiten qualsevol oportunitat per fer la seva i acumular més poder i diners. Tot i que a la intró ens ensenyen més la part industrial l’acció es desenvolupa més en àrees rurals. No podia faltar a la intro les banyes de cérvol, omnipresents en la trama.

El director: Que True Detective sigui una de les grans sèries de tots el temps es deu, sobretot, perquè un sol director, Cary Joji Fukunaga (Jane Eyre, i que es postula com el director de la nova versió de IT de Stephen King), ha rodat els vuit capítols  que composen aquesta temporada. No hi ha cap capítol que baixi en qualitat i la continuïtat, tant argumental com estètica, es manté durant tota la història. Destacar també el (quasi) debut al guió de Nic Pizzolatto, que fins ara només havia escrit un parell d’episodis de The Killing i que amb la creació de True Detective ha donat el salt a l’univers bastard per la porta gran.

Us deixo un dels detalls que fan de True Detective una sèrie tan excepcional:

Música: Far from any road – Handsome Family (intèrprets) La que serà, sens cap dubte, la millor sèrie bastarda de l’any havia de tenir una intro a la seva altura. Per això la grandesa de la història de True Detective i el pes important dels seus dos protagonistes queden palesos en la careta que us …













4 comentaris to Intro Bastarda: 'True Detective' (2014)

  1. Fèlix Torras Solsona ha dit:

    “True Detective” és una sèrie apostoflant. És molt “true” tot el que expliques sobre la mateixa. Serà la sèrie més bastarda de l’any. Repeteixo com un lloro el que dius. Ho sé. La radiografia que fa sobre l’Amèrica profunda. La religió com a tema recurrent tractada amb profunditat mitjançant les impagables converses entre ambdós detectius, les relacions dels detectius amb terceres persones d’una doble moral esfereïdora del gremi de la fe institucionalitzada i les situacions que no es poden explicar -perquè no vull ser qui fa el comentari qui trenca la màgia del seu visionat per ser un bocamoll- conforma un trencaclosques audiovisual de ficció sublim. La primera conversa sobre religió entre ambdós protagonistes és extraordinària: bestial, brutal i profunda sobre existencialisme i religió. Des d’aquest mateix moment ja te n’adones que no t’estàs mirant una sèrie convencional. La frase que culmina l’esmentada conversa “grosso modo”: “No me saques toda esta mierda en mi casa delante de las niñas y mi mujer (…)” resulta hilarant. Hom si és normal hauria d’esqueixar-se de riure tot sol com si estigués foll davant l’aparell catòdic. El fet rar seria no fer ni un trist somriure davant la primera conversa profunda de caire religiós i existencialista que no és estrictament professional entre els dos peculiars, excèntrics i complicats detectius anant en cotxe. La gràcia radica, també, en el fet que són professionalment complementaris, però de pensament i manera d’ésser contraposada. “True dectective” és realment “true”, fosca, fresca. Un nou tractament original i diferent respecte les clàssiques series de buddy movies entre dos “polis”. És d’allò més bastarda. Bastarda com a accepció de genial. Oi que bastard significa collonut en el glossari d’aquest blog? No reconèixer que estem davant de la millor joia que hi ha a la graella actual en matèria de sèrie és possible. No reconèixer que estem davant d’una de les tres millors series que són novetat és possible. En aquest món tot és impossible. Tot i així, em costaria comprendre-ho. M’he dragat els sis primers capítols d’aquest deliciosa pitança pels ulls, orelles i demés sentits. Vejam com avança…

    Fèlix Torras Solsona
    Trader i Analista

  2. Fèlix Torras Solsona ha dit:

    He vist el setè capítol aquesta nit de la sèrie: Apostoflant. Tot el contingut del primer al setè capítol és acollonant. Dita la vaguetat, no puc sumar res d’interessant al que s’explica a l’article. Felicito a l’autor amb sinceritat. No puc estar més conforme amb la descripció que es fa al segon paràgraf sobre els elements personals de la sèrie. I amb el primer, el tercer, quart i cinquè paràgraf, també. És redundant. Nogensmenys ho faré. Em deixo anar amb la gastada falca cinèfila: MOLT RECOMANABLE.

    Nota: Millor mirar-la quan no hi hagi mainada.

    Fèlix Torras Solsona

  3. Fàtima ha dit:

    Aquesta intro és una PUTA maravella!!!

  4. David ha dit:

    Molt bona sèrie! Ahir precisament jo també li vaig dedicar un post en el meu blog. Us el deixo per si teniu curiositat 😉

    http://seriesanatomy.blogspot.com.es/2014/03/louisiana-detectives-club.html

    Salñutacions!