MENU

22 març, 2014 Comentaris (2) Visualitzacions: 2215 Sèries Vador Garcia Arbós

Luck és una sèrie d’HBO sobre el submón de les apostes a les curses de l’hipòdrom de Santa Anita, a l’àrea de Los Angeles, California, creada per David Milch, i protagonitzada i produïda per Dustin Hoffman i cancel·lada després de les denúncies de la poderosa Associació pel Tractament Ètic dels Animals (PETA), arran de la …

Incomprensiblement cancel·lades: 'Luck'

Luck

Luck és una sèrie d’HBO sobre el submón de les apostes a les curses de l’hipòdrom de Santa Anita, a l’àrea de Los Angeles, California, creada per David Milch, i protagonitzada i produïda per Dustin Hoffman i cancel·lada després de les denúncies de la poderosa Associació pel Tractament Ètic dels Animals (PETA), arran de la mort de tres cavalls durant de la primera temporada de rodatge.

És una sèrie tensa i estressant, amb un pic de brutalitat, en un univers que, òbviament, domina la màfia i que ja queda clar des de l’episodi pilot, dirigit magistralment per Michael Mann. En la primera seqüència, veiem l’inquietant Chester Ace Bernstein, interpretat per Dustin Hoffman, sortint de la presó i pujant al seient del darrere d’un cotxe conduit per Dennis Farina –al cel sigui amb James Gandolfini–, caracteritzat de Gus Demitriou, el seu lloctinent i testaferro com a propietari de cavalls.

Luck-HBOL’11 de desembre de 2011 es va emetre el pilot, el 29 de gener del 2012 van estrenar la sèrie i el 14 de març següent ja la cancel·laven quan ja s’havia anunciat la segona temporada. Els d’HBO en van anunciar la cancel·lació amb un comunicat al seu web: “Amb dolor, els productors executius David Milch i Michael Mann, juntament amb HBO, han decidit posar fi a tota la producció futura de la sèrie Luck. (…)  Hem mantingut els més alts estàndards de seguretat al llarg de la producció, més que qualsevol protocols existents en les carreres de cavalls a qualsevol lloc (…) Tot i això, per desgràcia hi han hagut accidents i ens és impossible garantir que en el futur no n’hi haura… Estem immensament orgullosos d’aquesta sèrie, del seu guió, de la interpretació, de la producció, de la celebració de la cultura dels cavalls, i tots els involucrats en la seva creació .”

L’elenc d’actors és brutalment creïble, mimetitzats en el paisatge d’un hipòdrom decadent, que necessita transformar-se en alguna cosa més, començant per Gary Stevens, un joquei que ho ha guanyat tot en la seva carrera, destacant les tres victòries en cada una de les tres curses de la Triple Corona dels Estats Units, en què destaca el famós Derby de Kentucky. A Luck interpreta Ronnie Jenkins, un genet que ha muntat molts cavalls guanyadors i que ara lluita per tornar a muntar i per desempallegar-se de l’alcohol i les drogues.

luckyDestaca la poderosa presència Nick Nolte com a Walter Smith, un preparador de cavalls gran, que té davant per davant Turo Escalante (John Ortiz), amb una altra manera de fer. Cal mencionar Michael Gambon fent de dolent, dolent, del malvat Michael “Mike” Smythe. Imagino que decideix interpretar aquest paper tip de fer de bo com a Professor Albus Dumbledore en les últimes cinc pel·lícules de la sèrie de Harry Potter.

Tinc molt clar que els cavalls eren tractats com a actors, ja que repetien les escenes tan com fes falta, i no pas com cavalls, que necessiten almenys una setmana per recuperar-se de l’estrès de la competició.

Ens l’han cancel·lat i només n’hem vist nou capítols. Segons la xarxa, hi ha uns quants capítols de la segona temporada no emesos; l’únic trobable és el 10, el primer de la segona temporada.

Al final del comunicat d’HBO llegim que Michael Mann i David Milch no descarten continuar la seva col·laboració en el futur. A veure! David Milch és gran, molt gran. Li agrada arriscar i crear coses noves, i podrà presumir d’haver-ho fet tant que li han cancel·lat dues grans sèries Luck i Deadwood.

Luck és una sèrie d’HBO sobre el submón de les apostes a les curses de l’hipòdrom de Santa Anita, a l’àrea de Los Angeles, California, creada per David Milch, i protagonitzada i produïda per Dustin Hoffman i cancel·lada després de les denúncies de la poderosa Associació pel Tractament Ètic dels Animals (PETA), arran de la …

2 comentaris to Incomprensiblement cancel·lades: 'Luck'

  1. Dr. Caligari ha dit:

    Realment, una llàstima tot plegat. Quan en portava dos de vistos i es va cancel·lar la vaig aturar… Quin greu perquè semblava bona tal com descrius. DEP

  2. […] tots dos van crear conjuntament NYPD Blue i més tard va escriure la injustament cancel·lada Luck. Va ser amb Deadwood allà on va assolir el seu gran cim creatiu. La sèrie sobre aquest poble de […]