MENU

26 març, 2014 Comentaris tancats a 'The Americans', tornem-hi? Visualitzacions: 1383 Sèries Víctor Gonzàlez

Després del salt qualitatiu de True detective, alguns de nosaltres ens hem quedat totalment orfes amb les sèries televisives. Fent un repàs, i quan ens pensàvem que estàvem veient quelcom potable, ara hem entrat pels camins perillosos de les comparacions, i ens adonem que hauríem de deixar de veure certs productes que no ens aporten …

'The Americans', tornem-hi?

the-americans-season-2

Després del salt qualitatiu de True detective, alguns de nosaltres ens hem quedat totalment orfes amb les sèries televisives. Fent un repàs, i quan ens pensàvem que estàvem veient quelcom potable, ara hem entrat pels camins perillosos de les comparacions, i ens adonem que hauríem de deixar de veure certs productes que no ens aporten res de res, com pot ser el cas de The Americans.

En un article anterior ja vaig apuntar la feblesa de la primera temporada; trama poc interessant, regust retro estil Mad men i actors que, tot i que són molt bons, són poc creïbles, ja que, en teoria estem parlant de dos espies russos als Estats Units que en comptes de semblar que han sortit de Kaliningrad, tenen accent i actituds superamericanes.

theamericans_s1_duo_652_article_story_mainPoca cosa més han donat de si els primers capítols de la segona temporada. Potser una mica més de violència, acció i sexe i un esforç de guió per donar un cert interès a la història. Jo crec que els creadors estan emocionats després que els acceptessin seguir amb les desventures de la família Jennings durant la guerra freda els anys vuitanta. I van fent el mateix.

El que em preocupa profundament -no arribo a dormir amb aquestes qüestions filosòfiques- és el paper de la crítica americana pel que fa a aquest producte. Alguns fins i tot afirmen que el retrat dels Matthew-Rhys-2personatges -bons i a la vegada dolents- és un dels dilemes morals més profunds que han aparegut per televisió des dels Soprano. The American Film Institute va anunciar públicament l’any passat que The Americans estava entre les millors sèries del 2013 juntament amb Masters of sex, Mad men, House of cards, The good wife o Breaking bad. A mi que em perdonin -i seré educat aquesta vegada-, però es mereixen una cop de peu directe al cul per no utilitzar paraules més barroeres. Crec realment que s’han begut l’enteniment, com els que van votant el Partit Popular les últimes eleccions.

o-THE-AMERICANS-SET-facebookI quan aquestes coses passen -defensar una sèrie de qualitat mitjana tirant a mediocre- els europeus s’apunten al carro. Recordo grans portades a El País i altres diaris espanyols sobre The Americans que parlaven de la seva suposada qualitat. La meva incredulitat em feia agafar ganes d’escriure alguns comentaris públics bastards als seus blogs, però al final vaig desistir per no sentir-me un asocial. I ja ho veieu, només he parlat de mi. No penso dedicar temps a analitzar bluffs. Dediqueu-vos a mirar sèries bones i descartar productes com The Americans, que no aporten res al món de la televisió ni a la vostra vida familiar.

I ara que estic al final de l’article, aprofito per canviar una mica de tema i fer una petició pública. Em podeu deixar un missatge als comentaris si sou votants del PP? Estic preparant un estudi comparatiu entre els vostres gustos cinematogràfics i els dels telepredicadors de Waco, Texas, per a un futur article amb bibliografia i tot.

Pura curiositat posttraumàtica. S’ha acabat True detective i realment sé què més fer amb la meva vida.

Després del salt qualitatiu de True detective, alguns de nosaltres ens hem quedat totalment orfes amb les sèries televisives. Fent un repàs, i quan ens pensàvem que estàvem veient quelcom potable, ara hem entrat pels camins perillosos de les comparacions, i ens adonem que hauríem de deixar de veure certs productes que no ens aporten …

Comments are closed.