MENU

5 abril, 2014 Comentaris (1) Visualitzacions: 1431 Intros bastardes Jep Soler

  Música: Theme Blue Thunder – Pete Rugolo L’any 1983 s’estrenava la pel·lícula El trueno azul de John Badham amb Roy Scheider de protagonista. El seu èxit va provocar que fessin una versió televisiva, menys espectacular i amb protagonistes diferents , com també passaria anys més tard amb  Starman i Stargate, entre d’altres. L’aventura catòdica …

Intros (retro)Bastardes: 'Blue Thunder' (1984)

 

Música: Theme Blue Thunder – Pete Rugolo

L’any 1983 s’estrenava la pel·lícula El trueno azul de John Badham amb Roy Scheider de protagonista. El seu èxit va provocar que fessin una versió televisiva, menys espectacular i amb protagonistes diferents , com també passaria anys més tard amb  Starman i 2849Stargate, entre d’altres. L’aventura catòdica de l’helicòpter militar per ús civil estava encapçalada per James Farentino i Bubba Smith que acabava d’estrenar el seu màxim èxit Academia de policia. Si James Bond tingués un helicòpter, aquest seria el Trueno Azul, feia de tot: veia a través de les parets, tenia el millor armament possible, gran velocitat, no es quedava sense carburant. El gran problema de la sèrie va ser la seva competència, en el mateix any es va estrenar a la CBS una sèrie de Donald P.Bellisario (Magnum, Quantum Leap) amb temàtica semblant que es deia Airwolf (Helicoptero a Espanya) que va aconseguir molta més audiència i va provocar la no renovació de El trueno azul, que finalment només es va emetre durant un any després d’onze capítols. De fet si m’haig de decantar per una sèrie amb helicòpters em quedo amb 240-Robert (1979-1981) amb Mark Harmon i Joanna Cassidy, ja us en parlaré en un altre post.

La seva careta ens torna a mostrar el més típic de la dècada dels vuitanta, música enganxosa, la presentació dels protagonistes i algunes escenes d’acció típiques i repetitives de la sèrie.

Us deixo el tràiler del film, perquè compareu una mica.

  Música: Theme Blue Thunder – Pete Rugolo L’any 1983 s’estrenava la pel·lícula El trueno azul de John Badham amb Roy Scheider de protagonista. El seu èxit va provocar que fessin una versió televisiva, menys espectacular i amb protagonistes diferents , com també passaria anys més tard amb  Starman i Stargate, entre d’altres. L’aventura catòdica …

Un comentari a Intros (retro)Bastardes: 'Blue Thunder' (1984)

  1. Fèlix Torras Solsona ha dit:

    M’encanten els vuitanta. No tenia ús de raó. Avui dia ben just, però em permet anar tirant. “Blue Thunder” (1984) em va enxampar jugant als clicks de Famobil. La música vuitantera -techno pop- em segueix seduint… Estic fugint d’estudi per ignorància… No obstant, la cançó no m’acaba de convèncer… La meva primera sèrie d’éssers vius que recordo -fora de l’univers cartoon- confrontava a mata-degolla humans i no humans reptilians de cervell on no predominava, precisament, la seva part reptiliana en la seva calculada presa de decisions. Amb “V” em vaig desvirgar “seriefilament”… Em va quedar tatuadíssima la retina per sempre més. M’enrecordo com m’acollonia tot plegat: atmosfera, la seva banda sonora, els “lagartos” i, sobretot, les “lagartes”… Però això són figues d’un altre paner. Adoro els vuitanta. Avui i sempre. Un paradís perdut no s’oblida mai per mai. Enhorabona Jep. Retornes al present un tros irrepetible d’un passat. El meu passat.

    Fèlix Torras Solsona
    Trader i Analista