MENU

7 abril, 2014 Comentaris (2) Visualitzacions: 1827 Sèries Marc Bataller @marcbataller

Aprofitant que fa poques setmanes s’ha estrenat el bluff (per no dir la merda) de la nova versió de Robocop, he pensat que és un bon moment per recordar (i també reivindicar) la figura de Peter Weller, el Robocop original. Per més que Joel Kinnaman (Stephen Holder a la sensacional The Killing) sigui un bon …

Peter Weller, de 'Robocop' a 'Sons of Anarchy'

sonsdins

Aprofitant que fa poques setmanes s’ha estrenat el bluff (per no dir la merda) de la nova versió de Robocop, he pensat que és un bon moment per recordar (i també reivindicar) la figura de Peter Weller, el Robocop original. Per més que Joel Kinnaman (Stephen Holder a la sensacional The Killing) sigui un bon actor i s’esforci en posar-se a la pell (o millor dit al metall) del policia-robot, no li arriba ni a la sola de la sabata a Peter Weller. Un Weller que l’any 1987 amb Robocop va aconseguir el cim, però no va aconseguir mantenir-se. Un servidor li va anar perdent la pista fins que ha fet el salt a la petita pantalla, sobretot amb dues sèries que em tenen el cor robat, Dexter i Sons of Anarchy. Peter Weller, que podria ser perfectament l’ànima bessona de Clint Eastwood, fa aquell paper d’home dur, rude i curtit en mil i una batalles, convertit en  antagonista de Dexter o Jax Teller. Curiosament a Dexter i a Sons també interpreta el paper d’un policia, això sí amb molt menys escrúpols i moral que a Robocop.

claymuertePerò a Sons of Anarchy he descobert una altra faceta de Weller que m’ha agradat i molt. El seu paper com a director. Weller dirigeix magistralment el capítol onzè de la sisena temporada en què destaca per sobre de tot (SPOILERS) l’escena de la mort de Clay Morrow, una de les icones de Sons. L’absència de música, el moviment subtil de la càmera i les mirades penetrants entre tots els personatges fan que la tensió es palpi en tot moment. Un 10 per a Weller i evidentment un 10 per a Sons of Anarchy.

Fa pocs dies que he acabat l’última temporada i encara estic colpit pel final. No explicaré res més per no xafar la guitarra a ningú, però només recordeu una cosa: no es refieu mai de la sogra. I un afegitó més que algun dia desenvoluparé en un altre post: TARA FOREVER!!!

Aprofitant que fa poques setmanes s’ha estrenat el bluff (per no dir la merda) de la nova versió de Robocop, he pensat que és un bon moment per recordar (i també reivindicar) la figura de Peter Weller, el Robocop original. Per més que Joel Kinnaman (Stephen Holder a la sensacional The Killing) sigui un bon …

2 comentaris to Peter Weller, de 'Robocop' a 'Sons of Anarchy'

 1. Fèlix Torras Solsona ha dit:

  Desconeixia que se n’havia fet d’en Peter Weller. No segueixo cap de les tres series que esmentes. Ho va ver com a Robocop. Des d’aleshores… En Peter Weller sempre serà Robocop. I més personatges des de la descoberta d’avui. No sé si aniré a dormir tranquil, esverat o de tort. Nogensmenys, ja sé una cosa nova.

  Fèlix Torras Solsona
  Trader i Analista

 2. Fèlix Torras Solsona ha dit:

  Perdó, en són dues de series que esmentes. I això que encara vaig sobri.

  Torras