MENU

9 abril, 2014 Comentaris (5) Visualitzacions: 2083 Game of thrones, Sèries Lluís Simon

A foc lent Primer de tot demano disculpes per la meva absència d’aquest blog durant els últims mesos, però ja se sap que la missió d’un bon bastard és incomplir els seus compromisos. Amb tot, l’ansietat per l’arribada de la nova temporada de Joc de Trons, només comparable a la de la meva filla pels …

'Game of thrones' 4×01: Dues espases

els-bastards-game-of-thrones-juego-de-tronos-got-daenerys-hbo-george-rr-martin-temporada-4

A foc lent

Primer de tot demano disculpes per la meva absència d’aquest blog durant els últims mesos, però ja se sap que la missió d’un bon bastard és incomplir els seus compromisos. Amb tot, l’ansietat per l’arribada de la nova temporada de Joc de Trons, només comparable a la de la meva filla pels nous capítols de Violeta, em va fer comprometre, en mala hora, a blogejar dels capítols de la quarta temporada d’aquest fenomen sobrenatural.

els-bastards-game-of-thrones-juego-de-tronos-got-daenerys-hbo-george-rr-martin-temporada-4The needle

Comencem pel final, que és quan la cosa es posa realment interessant. Arya Stark continua sublimant l’art de la venjança. La nostra heroïna s’ha convertit en un alter ego femení del Conan de Robert E. Howard, que també va veure de petit com els seus enemics segaven el cap del seu pare. La forma de passar comptes amb el pobre soldat que li va robar la preuada espasa és la senyal que estàvem esperant. Arya ja no dispara innocents fletxes en dianes als arbres. Ara és sanguinària, venjativa i no té escrúpols. En definitiva, una mala bastarda. La seva aliança amb The Hound converteix la parella en els Bonnie and Clyde de Riverlands. Que no me’ls trobi, si us plau, passejant per Sant Daniel. Jamie i Twin Lannister, al seu costat, sembla que facin oposisions al premi Nobel de la pau. A aquest pas follarà més Jon Snow, que ha fet vot de castetad, que els dos Lannisters plegats.

els-bastards-game-of-thrones-juego-de-tronos-got-daenerys-hbo-george-rr-martin-temporada-4Caníbals

L’altra aparició estel·lar és la de la tribu de menjapersones coneguda com a Thenns. En veure’ls, físicament, la primera imatge que em va venir al cap és la d’un malson recorrent de la meva adolescència: Hellraiser. En qualsevol cas a l’hora d’endrapar deixem-nos estar de Bullis i Cellers, cruspir-se humans, ja siguin enemics o passavolants, és la gastronomia més eficaç en temps de guerra, sobretot a Westeros.

els-bastards-game-of-thrones-juego-de-tronos-got-daenerys-hbo-george-rr-martin-temporada-4Oberyn Martell

El que faltava pel duro. Un altre príncep o noble amb una única missió a la vida: revenja. S’ha d’admetre, aquest és un sentiment literàriament insuperable. Recordeu el Comte de Montecrist de Dumas? Oberyn no és tan refinat. És assassi, bagasser, malcarat i conspirador. Una gran abraçada des d’aquí al director de càsting que va escollir Indira Varma, la gran Zoe de Luther, pel paper d’Ellaria, la luxuriosa amant d’Oberyn. Una plantofada, en canvi, al canvi d’actor en el rol de Daario Naharis. La imatge de cantant de Poison de Daario en la tercera temporada era impagable.

els-bastards-game-of-thrones-juego-de-tronos-got-daenerys-hbo-george-rr-martin-temporada-4Dracs

Per acabar, que tampoc em vull fer pesat el primer dia, haig de fer notar als que ja tingueu una certa edat que el comportament dels dracs de Daenerys comença a assimilar-se als dels fills petits o preadolescents que tenim els humans. “Els dracs no es poden domar”, diu Jorah, com si hagués realment alguna diferència entre les feres amb ales i les que mantenim a les nostres cases i els mestres, a les seves aules.

Com sempre això promet, tot i que les expectatives són exagaradament altes i la munió de seguidors és tan enorme que és impossible que ens posem d’acord. Això sí, el dia que decidim unir-nos per envair King’s Landing la fortalesa no ens durarà ni mitja hora.

A foc lent Primer de tot demano disculpes per la meva absència d’aquest blog durant els últims mesos, però ja se sap que la missió d’un bon bastard és incomplir els seus compromisos. Amb tot, l’ansietat per l’arribada de la nova temporada de Joc de Trons, només comparable a la de la meva filla pels …

5 comentaris to 'Game of thrones' 4×01: Dues espases

 1. Rick unchainned ha dit:

  Sense ser un episodi majúscul, GOT demostra que domina la primera divisió de les sèries. Aquí no hi ha debat, la narració és sempre estable i les accions paral·leles molt ben combinades.

  I és clar, amb els vostres comentaris setmanals, una cita ineludible! Llarga vida a GOT!

 2. Paul Kersey ha dit:

  Bla, bla, bla, bla, bla, bla…

 3. Jep ha dit:

  El primer capítol decep perquè, númericament, només hem vist 4 pits (dos d’ells insignificant) i no han tallat cap cap. Sort, com bé dius, dels darrers minuts amb la Ayra posant les coses a lloc.
  Gràcies per fer el seguiment setmanal!!

 4. Alt+126 ha dit:

  Comparar dracs amb adolescents… cert que tots foten el que volen, pero jo encara no he vist cap adolescent que caci xais i els desmembri amb dos estrebades del seu germà xD Jo diria que les bestioles amb ales son una miiiiiica més perilloses (tampoc massa, la veritat)

  Quan a la resta… La parella que fan Arya i el “petit” dels Clegane és realment sublim, recordem que Arya el nombra durant molt de temps en les seves “pregàries” desitjoses de venjança, però a diferencia de la fleuma de la seva germana, que no vol veure ni en pintura la única persona que l’ha tractada més o menys bé des que és a la capital (Tyrion), ha entès que la seva pseudo-aliança amb The Hound pot ser molt útil i fa bé d’aprofitar-la.

  Menció especial també per a la batalla verbal entre la “Víbora Roja” i el “Gnomo”, per fi un personatge que està al nivell de Tyrion i no és un “polític”, i per el Maestre Aemon, que li carda un repàs a Alliser Thorne i Janos Slynt (els “jefes” de la guardia, que per qui no hagi llegit els llibres segurament no en té ni fava dels noms, que no se ni si els diuen a la serie), mostrant-los que no son més que uns mindundis que continuen amb les seves ganes de fer política i no estan per la missió real de protegir el mur i els 7 regnes.

  PD: Jamie està “loquito perdío” de Brienne, per molt que li digui lletja… li té ganes i no ho sap (Brienne li té ganes a ell i si que ho sap perfectament, jaja)

  • Lluís ha dit:

   El polvo Jamie-Brienne, quan arribi, serà el més recordat dels Set Regnes durant uns quants mil·lennis 🙂