MENU

12 abril, 2014 Comentaris tancats a Incomprensiblement cancel•lades: Awake (2012) Visualitzacions: 930 Sèries Jep Soler

Quan la sèrie es va estrenar a Els Bastards vam publicar, a l’equador de la temporada, un post explicatiu de l’argument i de les sensacions que ens despertava en aquell moment,  per tant el que vaig dir en aquella ocasió miraré d’obviar-ho per no repetir. Aquí el teniu: És quan dormo que hi veig clar. …

Incomprensiblement cancel•lades: Awake (2012)

awake-3_470x281

Quan la sèrie es va estrenar a Els Bastards vam publicar, a l’equador de la temporada, un post explicatiu de l’argument i de les sensacions que ens despertava en aquell moment,  per tant el que vaig dir en aquella ocasió miraré d’obviar-ho per no repetir. Aquí el teniu: És quan dormo que hi veig clar.

Per quina raó no havia de ser cancel·lada?. Molt senzill. Perquè enganxava i es mereixia un final millor. Personalment no m’acaben de fer el pes les sèries policíaques auto-conclusives, em cansen, m’avorreixen perquè arriba un moment en que tots els capítols són iguals, es resolen d’una manera semblant i deixen de banda la sorpresa i l’intriga. En canvi Awake podria haver esdevingut una bona sèrie auto-conclusiva interessant perquè havien resolt el problema, mantenien un argument central amb molt de pes i anaven col·locant casos menors, amb ganxo, que ajudaven a mantenir el nivell. El problema més gran de Awake és que la NBC no va creure mai en el producte.

awake-2El pilot es va filmar durant la tardor del 2011 i la critica especialitzada americana va rebre el producte amb molt entusiasme. La cadena, però, no va estrenar-la fins ben entrat el 2012 aconseguint, tot i això, més de sis milions d’espectadors. El guionista i creador de Awake, Kyle Killen, va haver d’anar canviant la seva idea per fer contents als productor de la cadena televisiva i la sèrie se’n va ressentir. Els capítols que seguien anaven perdent intriga i suspens per donar pas a temes més banals. En un inici la trama psicològica era densa i complicada, fet que els productors van creure que tiraria enrere als espectadors. No comptaven en que la gent que mira televisió no és tonta del tot i quan es van adonar del camí que seguia van deixar de mirar Awake. La baixada d’audiència a xifres per sota de dos milions d’espectadors van provocar la seva cancel·lació quan només portaven cinc capítols. A partir d’aquell moment els que manen a la NBC deixen de controlar la sèrie i els guionistes tornen a l’estil del capítol pilot, construint de nou una història solvent, atractiva, interessant i enigmàtica. A partir del sisè capítol puja el nivell general de Awake i fins el penúltim capítol es pot considerar una gran sèrie policíaca amb una trama dramàtica i psicològica digne d’ocupar un lloc remarcat dins la història de les sèries. La finalització és un tema apart, s’havia d’acabar d’alguna manera i es va forçar un final que no acaba de convèncer a ningú.

Destacar, sobretot, l’actor anglès Jason Isaacs interpretant al policia protagonista que ha d’escollir quina vida vol viure, si una vida Laura Allen in Awakeamb la seva dona morta o una vida amb sense el seu fill. Isaacs es recordat per papers tant diversos com Lucius Malfoy a la saga de Harry Potter o el personatge més odiat a El patriota (si és que es pot odiar algú més que a Mel Gibson). L’acompanyen Dylan Minnette (Prisoners) i Laura Allen (Ravenswood) interpretant al fill i a la dona del protagonista respectivament.

Ja és mala sort que una sèrie policíaca que segueixo es cancel·li, en canvi productes insípids, repetitius i superflus com Perception o Unforgettable vagin ja per la tercera temporada. Segurament no hi entenc res, el que és segur és no ho entenc.

 

Quan la sèrie es va estrenar a Els Bastards vam publicar, a l’equador de la temporada, un post explicatiu de l’argument i de les sensacions que ens despertava en aquell moment,  per tant el que vaig dir en aquella ocasió miraré d’obviar-ho per no repetir. Aquí el teniu: És quan dormo que hi veig clar. …

Comments are closed.