MENU

23 abril, 2014 Comentaris (1) Visualitzacions: 1613 Game of thrones, Sèries Lluís Simon

Follem, follem que el món s’acaba Considerant que la relació de Cersai i Jamie és incestuosa des de bon començament, si ara hi afegim un toc de necrofília (com se’n diria sinó de fer-ho pràcticament sobre un cadàver) estem arribant a uns límits de depravació moral força interessants, sobretot si tenim en compte que l’escena …

Game of Thrones: 4×3 Breaker of Chains

Got 4x03

Follem, follem que el món s’acaba

Considerant que la relació de Cersai i Jamie és incestuosa des de bon començament, si ara hi afegim un toc de necrofília (com se’n diria sinó de fer-ho pràcticament sobre un cadàver) estem arribant a uns límits de depravació moral força interessants, sobretot si tenim en compte que l’escena és una violació en tota regla. Violació, d’altra banda, que ha posat fins i tot els pèls de punta als seguidors més primmirats dels llibres, que recordaven aquest acte sexual concret (que bé que parlo) com a consentit per la mare reina, que prou disgustos ja té a la vida. I parlant de sexe i violència esperem amb candeletes, després de veure els últims reclutes assignats al Castle Black, l’estadística de violadors per metre quadrat a Westeros. Almenys el príncep Oberyn, que menja peix i carn tot a l’hora, s’ho fa amb qui convingui i quan convingui però sense necessitat de treure cap més espasa que la que porta dins les calces.

4x031Déjà vu

El judici que preparen a Tyrion ens transporta lògicament al que ja li va preparar Lysa Arryn en la primera temporada acusant-lo de la mort del seu marit, la mà del rei de Robert Baratheon, l’incident que va provocar tot el fangar en què els Stark, espècie en extinció, es veurien involucrats. Com en aquella ocasió també és evident que, com tem Cersei, el menut de la casa se’n sortirà d’una manera o altra. Els principals sospitosos de l’assassinat de Joffrey passen a ser precisament els dos únics noms que no vaig incloure (expressament?) en la llista publicada la setmana passada, o sigui Twinn Lannister, que considerava el seu net un obstacle en la seva missió unificadora de regnes diversos, i Lord Petyr, que quan no té feina el gat (o la Sansa) pentina.

OCNj6tTCadenes

Com gairebé sempre el moment més brillant de l’episodi arriba quan Daenerys il·lumina la pantalla amb la seva presència, sobretot quan fa un dels seus discursos alliberadors en valirià. El moment Indiana Jones de Daario Naharis és una bona paròdia de l’escena entre Hector i Aquil·les a Troia, film que van escriure precisament David Benioff, creador de GoT i guionista d’aquest quart episodi. Impagable, finalment, la cara de l’esclau i el seu amo a la ciutat fortificada de Meereen quan descobreixen la munició que han llançat les catapultes de l’exèrcit presumptament enemic.

Follem, follem que el món s’acaba Considerant que la relació de Cersai i Jamie és incestuosa des de bon començament, si ara hi afegim un toc de necrofília (com se’n diria sinó de fer-ho pràcticament sobre un cadàver) estem arribant a uns límits de depravació moral força interessants, sobretot si tenim en compte que l’escena …

Un comentari a Game of Thrones: 4×3 Breaker of Chains

  1. No és pas un dels episodis més reixits, però tot fent repàs a aquests temes t’adones quantes coses passen en aquesta gran sèrie. Llarga vida a GOT i a aquesta secció!