MENU

2 maig, 2014 Comentaris (1) Visualitzacions: 1709 Cinema Jordi Taulats

Des de la saga Harry Potter que ens estan arribant tot un seguit de productes, marcadament juvenils, tallats per un mateix patró: noi o noia jove es troben immersos en situacions que poden decidir la continuïtat de la vida humana o, en el seu defecte, la continuïtat de la seva societat. Ho hem pogut veure …

'Divergent de la fam'… o era 'els jocs dels divergents'?

divergente-kate-winslet-shailene-woodley-theo-james-els-jocs-de-la-fa-los-juegos-del-hambre-els-bastards

Des de la saga Harry Potter que ens estan arribant tot un seguit de productes, marcadament juvenils, tallats per un mateix patró: noi o noia jove es troben immersos en situacions que poden decidir la continuïtat de la vida humana o, en el seu defecte, la continuïtat de la seva societat. Ho hem pogut veure amb el seu màxim exponent als dos films, fins ara, d’Els jocs de la fam, però també a la saga Crepuscle, a Cazadores de sombras: ciudad de hueso (durant aquest 2014 s’espera l’estrena de la segona part, Ciudad de ceniza), a Hermosas criaturas, a The host i ara ho podrem tornar a veure amb Divergente.

divergente-kate-winslet-shailene-woodley-theo-james-els-jocs-de-la-fa-los-juegos-del-hambre-els-bastardsAquest primer film de la saga, que el conformen de moment tres llibres escrits per Veronica Roth, està ambientada en un Chicago dividit en cinc categories: veritat (els que la formen no diuen mai mentides i són els jutges i advocats), abnegació (els seus membre no coneixen la vanitat, la cobdícia ni l’enveja i són els que formen el govern), gosadia (són els que no tenen por de res i els encarregats de vetllar per la seguretat), cordialitat (els seus membres són empàtics i afectuosos i són els hippies de la societat) i erudició (la formen els científics i erudits). Cada adolescent, quan arriba als 16 anys, ha de triar una facció segons les seves qualitats, avaluades per un procés tècnic que els recomana quina facció han d’escollir. Però de vegades aquest procés no pot determinar la millor qualitat de l’individu perquè aquest en té més d’una. Aquests són coneguts com els divergents, perseguits per la societat perquè no poden ser controlats.

divergente-kate-winslet-shailene-woodley-theo-james-els-jocs-de-la-fa-los-juegos-del-hambre-els-bastardsTris (Shailene Woodley, Los descendientes), procedent de la facció abnegació, n’és una i a l’hora de triar escull la facció gosadia. En entrar a la facció serà sotmesa a un entrenament dur que, com és d’esperar, si han de fer com a mínim dues pel·lícules més, superarà amb escreix. Amb tot això, la facció d’erudits, encapçalada per Jeanine (Kate Winslet, Titanic), ordeix un complot per derrocar el govern, actualment en mans de la facció abnegació, i aconseguir el poder, ja que creuen que ells ho saben tot. Naturalment, Tris, amb ajuda de Four (Theo James, Bedlam), un altre divergent i que provoca pampallugues en els ulls de Tris cada cop que ella el veu, s’hi oposaran i… bé, no us vull revelar el final.

Com podeu veure, Divergente és un nou producte englobat en el grup que us he esmentat al començament de l’article. Sense arribar a les cotes d’Els jocs de la fam, és un film entretingut per a tots aquells adolescents que ja no tenen ni Goonies ni Indiana Jones per poder fantasiejar, tal com fèiem els de la meva generació.

Des de la saga Harry Potter que ens estan arribant tot un seguit de productes, marcadament juvenils, tallats per un mateix patró: noi o noia jove es troben immersos en situacions que poden decidir la continuïtat de la vida humana o, en el seu defecte, la continuïtat de la seva societat. Ho hem pogut veure …

Un comentari a 'Divergent de la fam'… o era 'els jocs dels divergents'?

  1. Alt+126 ha dit:

    Uooooo, una altra pel·lícula adolescent distòpica en la que la protagonista és una noia enamoradissa que va en contra dels designis de la societat!!!!
    Quina novetat, quina imaginació, quina sorpresa primaveral…

    Cazadores de sombras, per lo que vaig llegir, va tenir tant mals resultats que la segona part la fan només per als fans (no m’extranyaria amb sortida directa a DVD) i hermosas criaturas… va passar sense pena ni gloria per les sales. Té pinta que encara que siguin cagarros, seguiran fent pel·lícules d’aquestes, si en funciona 1 de cada 4… tenint en compte que al final això acaben sen sagues… ja s’acaba compensant (desgraciadament per als cinèfils)