MENU

3 maig, 2014 Comentaris tancats a Incomprensiblement cancel·lades: 'Carnivàle' Visualitzacions: 1270 Sèries Jep Soler

Parlar d’una sèrie de misteri amb components religiosos ja implica que no va destinada al públic en general, vol dir que només la seguiran i idolatraran els enamorats de la temàtica esotèrica i de la lluita eterna entre el bé i el mal. El vostre humil narrador n’és un des que va descobrir L’exorcista, gràcies …

Incomprensiblement cancel·lades: 'Carnivàle'

Carnivale1x05_0537
Parlar d’una sèrie de misteri amb components religiosos ja implica que no va destinada al públic en general, vol dir que només la seguiran i idolatraran els enamorats de la temàtica esotèrica i de la lluita eterna entre el bé i el mal. El vostre humil narrador n’és un des que va descobrir L’exorcista, gràcies a una novel·la que el pare va comprar poc després del meu naixement i que va caure a les meves mans adolescents i em va provocar malsons durant mesos. A partir d’aquell moment cada vegada que es plantegen històries amb un dimoni malèvol, un déu lluitador, uns humans patidors que faran el possible per preservar la pau i uns altres humans cruels que voldran l’apocalipsi, les segueixo amb delit.

carnivale-3L’argument de Carnivàle planteja tots aquests elements diabòlics i celestials, i moltes més coses. L’acció se situa en la gran depressió americana de finals dels anys vint, seguint una caravana de circ ambulant que recorre els inhòspits paisatges desèrtics del sud del país. Aquests indrets mig abandonats no són una gran font de negoci, les pèrdues econòmiques augmenten però això no preocupa el misteriós encarregat del circ, que té un pla molt diferent: ha d’arribar a un punt concret en el moment oportú i preparar l’enviat de Déu per a la gran batalla final. El problema és que no vam poder veure aquesta lluita. Carnivàle (creada per Daniel Knauf) es va emetre entre el 2003 i el 2005 a la HBO, només dues temporades, cancel·lada per l’alt cost de producció. El més car, sens dubte, era la seva escenificació, tant per la decoració del circ i les seves caravanes, com per l’excel·lent vestuari, fidel a l’època.

Entre els diversos directors dels episodis cal destacar Rodrigo García (9 vides, Blue, In treatment) i Jeremy Podeswa (A dos cast_carnivalemetros bajo tierra, Boardwalk Empire), pel que fa als actors, Clancy Brown (Cadena perpètua) i Nick Stahl (Sin City) són els dos enviats del mal i del bé, mentre que Michael J. Anderson (Twin peaks) és el cap del circ i entre Adrienne Barbeau (Maude), Tim DeKay (White collar) i un llarg etcètera de personatges, formen la caravana del circ. Cal destacar la magnífica interpretació d’Amy Madigan (The dark half) en el paper de la germana que guarda el secrets del malèfic mossèn interpretat per Brown.

Una barreja entre el món apassionant de Freaks, de Tod Browning, i la lluita terrorífica de Constantine, de Francis Lawrence, amb bons components eròtics i misteriosos no es mereixia ser cancel·lada d’aquesta manera. De totes maneres us animo que descobriu o reviseu aquesta magnífica sèrie, no us deixarà indiferents.

Parlar d’una sèrie de misteri amb components religiosos ja implica que no va destinada al públic en general, vol dir que només la seguiran i idolatraran els enamorats de la temàtica esotèrica i de la lluita eterna entre el bé i el mal. El vostre humil narrador n’és un des que va descobrir L’exorcista, gràcies …

Comments are closed.