MENU

19 maig, 2014 Comentaris (1) Visualitzacions: 1793 Sèries Jordi Camps

Amb el hashtag #JackIsBack, molts fans de la sèrie 24 celebraven per Twitter el retorn de l’agent antiterrorista més abnegat (i esgotador) que mai hàgim vist a la televisió: Jack Bauer. Ho fa quatre anys després de desaparèixer per evitar ser extradit a Rússia i amb la CIA encara seguint-lo de prop. Així arrenca 24: …

#JackIsBack amb '24'. I què?!

24-live-another-day-jack-is-back

Amb el hashtag #JackIsBack, molts fans de la sèrie 24 celebraven per Twitter el retorn de l’agent antiterrorista més abnegat (i esgotador) que mai hàgim vist a la televisió: Jack Bauer. Ho fa quatre anys després de desaparèixer per evitar ser extradit a Rússia i amb la CIA encara seguint-lo de prop. Així arrenca 24: live another day, una temporada (la novena) en format de minisèrie que reprèn l’acció en un nou escenari, un Londres sota amenaça terrorista durant la visita del president dels EUA.

El problema és que, lluny d’aquell tràiler i d’un punt de partida argumental prou engrescador, els primers episodis confirmen dues coses: que el temps passa i que per a Jack Bauer, encara més.

24_1I no només físicament, amb un desmillorat Kiefer Sutherland encara amb aquella cara de restret que no es treu de sobre, sinó també perquè la sèrie no ha evolucionat des d’aleshores i sembla que ha quedat estancada en el passat.  Alguns diran que ofereix el que els seus seguidors busquen (deuen voler dir trames impossibles apuntalades per una muntanya russa de piruetes inversemblants, per no dir ridícules). Però no serà que durant aquests anys de serenor sense la remor de la caduca 24 no hagin sortit noves sèries d’aquest estil, com és el cas d’Orphan black o Homeland, originals en els seus plantejaments inicials com en el seu dia ho va ser la malaurada 24.

24-live-another-dayEl canvi de localització principal (Londres) no és maquillatge suficient per emmascarar la paròdia que ens ofereixen els guionistes en aquesta enèsima entrega de les aventures del gran salvador de la pàtria que és Bauer, amb aquests agents de la CIA, agents dobles i criminals tan incompetents (només així s’explica com en el primer episodi d’aquesta temporada Bauer passa de ser capturat a tornar a ser un fugitiu…). La millor notícia és que aquest nou 24 durarà menys i, per no titular-lo directament 12 (els capítols de què consta), es veu que els guionistes oferiran petits salts temporals per expandir-se a les 24 hores que dura cada trama/temporada.

Trampa? Més aviat diria que atemptat a la regla primigènia d’aquesta sèrie que va marcar un abans i un després però que no ha sabut, com tantes altres, acomiadar-se a temps. Ni la presència d’Yvonne Strahovski (la Hannah de Dexter) ens mereix perdre més temps amb la trama, i us ho diu un fan de l’actriu.

Sap greu, Bauer, però jubila’t, que ja tardes!

Amb el hashtag #JackIsBack, molts fans de la sèrie 24 celebraven per Twitter el retorn de l’agent antiterrorista més abnegat (i esgotador) que mai hàgim vist a la televisió: Jack Bauer. Ho fa quatre anys després de desaparèixer per evitar ser extradit a Rússia i amb la CIA encara seguint-lo de prop. Així arrenca 24: …

Un comentari a #JackIsBack amb '24'. I què?!

  1. Jany ha dit:

    Molt d’acord amb vostè Sr. Camps. He vist només el primer capítol i m’he avorrit un munt. A més, la cara de Jack Bauer em dóna “Grima”. Bon article!!