MENU

10 juny, 2014 Comentaris (8) Visualitzacions: 3403 Sèries Víctor Gonzàlez

El cosmos hipster de Portlandia va debutar el gener del 2011 amb una primera temporada de sis episodis que va sorprendre gratament crítica i públic, per la seva visió experimental humorística i els seus dos protagonistes, en Dave (Fred Armisen) i la Kath (Carrie Brownstein), de la qual ja vaig parlar en un article anterior als …

Portlandia, el regne dels 'hipsters'

Portlandia-IFC-season-3-2013-poster-1

El cosmos hipster de Portlandia va debutar el gener del 2011 amb una primera temporada de sis episodis que va sorprendre gratament crítica i públic, per la seva visió experimental humorística i els seus dos protagonistes, en Dave (Fred Armisen) i la Kath (Carrie Brownstein), de la qual ja vaig parlar en un article anterior als Bastards. La cançó Dream of the 90s els donava aquell punt freaky diferent en què s’intuïa el “tot s’hi val” amb un estil indie estàndard.

El format en gags de la sèrie va tenir tant d’èxit que els capítols ràpidament es van pujar a Youtube, on es podien veure independentment. Així es va ampliar l’audiència, cosa que va fer que la renovació de la segona temporada portés ja 10 episodis, s’obrís una tercera amb 11 i aquesta deixés pas a una quarta, que acaba de finalitzar, amb 10 episodis més. imageproxy

Comèdia satírica com poques, Portandia se’n riu dels habitants de la seva ciutat utilitzant la ironia i la sàtira de forma intel·ligent. El nom de la sèrie ve de l’escultura amb el mateix nom que es troba situada al centre de Portland,  i els turistes que hi van es dediquen a visitar els llocs emblemàtics per on passen els protagonistes. Hi ha fins i tot, des de fa un any, un tour Portlandia per als seguidors amb mapes i fotos, però l’emoció més gran és, sens dubte, trobar-se amb el rodatge en alguns dels seus carrers.

10363501-standardLa sèrie va guanyar el Peabody Award el 2012 i ha estat un imant perquè actors destacats com Chloe Sevigny, Steve Buscemi, Kristen Dunst, Jeff Goldblum i el protagonista de Twin Peaks, Kyle MacLachlan, hi facin acte de presència. També el director de cinema Gus Van Sant hi ha volgut sortir –és nascut a Portland– i el podeu veure en tota la seva esplendor a l’episodi 7 d’aquesta quarta temporada.

La caricatura del post-hipisme excèntric pro menjar natural sense una aparent consciència social o política d’aquesta zona de l’estat d’Oregon, és un regal de d’enginy que supera amb escreix Orange is the new black o Brooklyn Nine-Nine, que, per al meu gust, són massa senzilles i òbvies. Jonathan Krisel, el director dels episodis de la 4a temporada, i els dos personatges principals (en Fred Armisen i la Carrie Brownstein) són els que es trenquen el cap amb el guió en cada un dels episodis. Gràcies al seu treball, s’han guanyat el portlandiaunderportlandsignrespecte de l’univers televisiu actual i han fet que gent com jo ja estigui estalviant per comprar un bitllet d’avió a Portland, Oregon, l’estiu del 2015 i fer una crònica com cal de la ciutat, ja que, com molt bé deveu saber, té també l’al·licient d’estar només a dues hores del poble on es va rodar Els Goonies (Astoria), una excursió bastarda obligada i obligatòria, i que ja em provoca ara grans dosis d’estrès, per molt que no us ho acabeu de creure.

 

El cosmos hipster de Portlandia va debutar el gener del 2011 amb una primera temporada de sis episodis que va sorprendre gratament crítica i públic, per la seva visió experimental humorística i els seus dos protagonistes, en Dave (Fred Armisen) i la Kath (Carrie Brownstein), de la qual ja vaig parlar en un article anterior als …

8 comentaris to Portlandia, el regne dels 'hipsters'

 1. Bulma ha dit:

  “Igual” que l’odiosa Ocho apellidos bascos… Aquests demostren sí que saben enfotr’s de si mateixos. Tot i que l’humor no és apte per a tots els gustos.

  Per cert, tinc un amic que t’acusa de plagi, en referència a aquest viatge bastard a Astoria. Em diu que t’esperen dos sicaris fora de casa teva! També llogaràs una bici per anar fins a la platja i et ficaràs pantalons curts sobre el xandall…?

 2. Victor ha dit:

  Bulma= envejós. Pots venir amb mi en bici a Oregon, si vols, sempre al darrere, i queixant-te del vent i les mosques…

 3. James Braddock ha dit:

  Gran Post, Vic! ‘8 apellidos’ és una gran comèdia, Bulma. No s’hi val riure amb el ‘Polònia’, i tu en tens tota la pinta, i després denostar un producte simple i igualment ben facturat com aquest. No et deixis amilanar pels ‘cítrics’.

  Per cert, us recomano visionar el curt de l’Albert Portal fet per aquest WEVOO 2014, ‘CULEBRA III: Hipster Town’. Simplement IM-PA-GA-BLE!

  • Bulma ha dit:

   Polònia fa temps que m’esgota. Sóc més de les brittish comedy, que sí saben riure’s de si mateixos. Per cert, en Braddock tampoc n’ha sabut mai de riure’s de si mateix…

 4. Fèlix Torras Solsona ha dit:

  He vist aquesta sèrie a la graella de digital plus. No puc mirar tantes series. Realment no miraria tota aquesta infinitud de series que seguiu a no ser que em paguessin. No es per esperit fenici, sinó perquè no em vull acabar amb el crani quadrat. Si he d’acabar amb la calavera deformada, se m’ha de pagar. En fi, deixant a banda el ronyós tema crematístic, em pensava que Portland, era una sèrie que ens parlava del gens desdenyable tema de la sicalipsis. Per cert, els comentaris bastards cada dia se superen. Per què li dius a la Bulma envejós, gran Víctor? Serà envejosa, si és el cas? No ho entenc. O potser sí. Fer-te passar per tia pot donar els seus rèdits a la xarxa. No ho he fet mai, ruc de mi. Ni ho faré. No m’agradaria autosuplantar la meva identitat de baró xiroi, pel d’una fembra intrèpida, com Bulma. Encara sortiria escaldat. Per cert, The Orange of the New Black és una sèrie cansaladera, quan ja has vist uns quants capítols. No em prestaré al masoquisme seriefil per a la segona temporada. Apostato. Però, hi ha “rollet” o que amb aquesta particular Bulma de bola de drac, Víctor? Em despertes una faceta xafardera, cosa que odio. És difícil abstreure’s al culebrot que hi ha entre la Bulma i tu, Víctor. La “Riera” és una tifa punxada en una pal, comparat amb les carantoines que es llanceu l’un a l’altre. Quan una dona ataca a un home, es per amagar motivacions salaces. I això que no en tinc ni “puta” idea de dones. És una idea treta de les tonalades de cel·luloide que m’he dragat fins avui.

  Torras Solsona

 5. Victor ha dit:

  Hola Fèlix,

  He de dir que els teus missatges cada vegada m´agraden més. Crec que a partir d´ara només escriuré esperant els teus comentaris davant l´ordinador, cuidant cada paraula per veure quines són les teves reaccions…. sí.

  Bé, el tema Bulma és complicat. Tinc la teoria que a persona que s´amaga al darrera és un ser andrògin amb una personalitat molt poc definida que es transvesteix sota el paraigües de la xarxa digital amb un toc d´enveja excessiva.

  Orange is the New Black no és la gran sèrie que tothom defensa… segons la meva opinió. Estic per fer un post ara que he avançat una mica dins la segona temporada…. I no et trenquis més el cap… Visionar poques sèries és sa, Fèlix… només cal veure com estem tots els que escrivim en aquest bloc anomenat ¨Els Bastards¨

  Potser faré alguna cosa amb el tema de la Bulma. Potser no. És el gran nou misteri, Fèlix, però la vida és així, plena de misteris indesxifrables…, com dirien els de ¨Twilight Zone¨…

  Salut.

 6. Fèlix Torras Solsona ha dit:

  Gran Víctor, què faríem sense els misteris i la seva inherent màgia? Tens tota la raó. Aquest tipus de misteris s’han d’aguantar. El tema de la Bulma em té vençut. No domino la metafísica. Si la dominés, el tema Bulma es mostraria intel.ligible de manera clara i distinta. Nogensmenys, és un fet peregrí enriquidor i suggestiu. El Nick m’agrada, i molt. D’altra banda, el meu pensament es massa cartesià. La meva personalitat, massa transparent. Si no fos un neoclàssic, m’emmascararia, des d’ara mateix, sota un pseudònim d’algú que admiro profundament. No ho faré. Si em tornés irracional, d’ara endavant, rubricaria els meus bastards comentaris sota el nom d’un dels meus grans ídols de sempre, el més gran d’entre els grans, l’inenarrable follet tortuga.

  Salutacions gran Víctor!

  Torras

 7. […] l’audiència adulta. Jo només us puc dir que passa bé, ja que cada episodi és curt, estil Portlandia, però en general la nota seria la d’un suficient ajustat, ja que és un tema –el del […]